Skocz do zawartości

Nadchodzi kolejny update algorytmu? Coś drgnęło w serpach? Google coś miesza? Przetasowania w TOPach?

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Wstrzymałbym się z otwieraniem szampanów. Podejrzanie to wygląda. Nie mówiąc już o pozycjach widmo, bo to przy każdej zmianie można zaobserwować, ale skala wzrostów jest podejrzanie duża. Z drugiej strony poprzedni pingwin wyglądał podobnie. Najpierw spadki, po 2 miesiącach bardzo duża liczba powrotów. Ale tym razem wskoczyły też strony, które spisałem na straty i od pół roku leżały nieruszane i tak naprawdę nie powinny się w TOP teraz znajdować.

Edytowane przez janpos

Tak już jest z pozycjonowaniem. Coś idzie do góry, coś spada. Fakt, są duże wzrosty i należy się cieszyć. Jak ma spaść to spadnie, można robić tylko wszystko aby nie spadało. A jak Google coś po zmienia w parametrach to już nie mamy na to wpływu.

Jak ktoś napisał: spada - ŹLE, idzie do góry - TYŻ NIE DOBRZE.

Więc jak ma być?

Edytowane przez mefi

Więc jak ma być?

Ma być dobrze :D

• Like 1

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Uważam, że to na chwilę.
Może G padł jakiś DC albo ich AI zwariowało i wrzucili kopię sprzed 3 miesięcy.
- Wyniki z proxy zachodnich są inne niż z PL

- widzę że dla fraz gdzie zmieniłem pozycjonowaną podstronę w serpach pokazuje stare podstrony (już nie pozycjonowane). 

Dzisiaj też widzę powroty o których mówicie.. u mnie ciekawie wyglądał miniony tydzień. Jak będzie dzisiaj? 36% miałem 20 listopada

Przechwytywanie.JPG

Według mnie wygląda to tak jak mówicie, że jakby cofnęli się do stanu sprzed września, bo wróciły frazy, które wtedy wypadły. Ale nie na wszystkich stronach.

Skuteczność którą miałem wcześniej wypracowałem na innych stronach, które nie ucierpiały we wrześniu. Teraz wszystko z dnia na dzień jebło i nagle powroty. Nie bądźmy naiwni, na pewno tak nie zostanie

Odnoszę też wrażenie, że im starsze linki tym stabilniejsze.

Edit. pozycje wróciły pomimo wycofania statlinka (zamiast tego dodałem inne linki)

Edytowane przez pablitomet

Pojawiły się topy na stronach które były robione od sierpnia, zaczęły być jakieś pozycje pojedyncze w top10, walnęło we wrześniu. Dziś 3/4 fraz w top. Sierpień - poza setką pierwszą. Wczoraj - poza setką pierwszą. Dziś - 3/4 w top. Czyli nie zwykłe cofnięcie.

dymna.jpg