Skocz do zawartości

Nadchodzi kolejny update algorytmu? Coś drgnęło w serpach? Google coś miesza? Przetasowania w TOPach?

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

no doyebało na zielono... pytanie kiedy się czerwień pokaże

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Naprawdę duża aktualizacja, jednym z jej elementów na 99% jest Pingwin. Po czym to wnoszę? Dwie strony uwalone przez niego poszły dzisiaj jak strzała do góry. To nie może być przypadek, na zagranicznych forach też ludzie piszą że pozdejmowało im kary dla stron dotkniętych poprzednim pingwinem.

A mi jedna domena spadła o 3 pozycje a druga o 2 do góry poszła. Na szczęście z trzecią nic się nie dzieje.

• Like 2

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A mi jedna domena spadła o 3 pozycje a druga o 2 do góry poszła. Na szczęście z trzecią nic się nie dzieje.

Hmm pisałem o 2 stronach dotkniętych pingwinem, jeśli na tej podstawie sądzisz że pozycjonuje 2 stronki i nie mam prawa się wypowiadać to gratuluje

Dopóki google tego nie potwierdzi

Google nie potwierdzi. 

Ale jego pracownicy już tak

Up, ale ja nie pisałem do Ciebie, pisałem co u mnie się stało.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Waldek - Ty pozycjonujesz 2 strony a blak 2 tysiące więc nie polemizuj z nim bo chłop sobie jaja robi przecież :D

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

@waldek2, jaka branża tych stron o których mówisz, że wyszły Ci z pingwina? Duże strony czy małe (site)? Jaki miałeś ruch przed pingwinem, w trakcie i ile wzrósł Ci teraz? Na jakich pozycjach były podczas pingwina, na jakich są teraz? Czy faktycznie był to pingwin? Czyściłeś profil linków, zdobywałes nowe, zgłaszałeś do disavow?

Czekam na update pingwina, bo na jednej ze stron straciłem grubo ponad 1 mln. UU miesięcznie. Tylko strona jest na większość fraz poza 100-tką, ewentualnie na frazy bardzo mało konkurencyjne jest wyżej, albo gdzie reszta stron to ewidentny spam. Niestety nie odnotowałem dla niej żadnych pozytywnych zmian, lekko do góry podstrony z mało konkurencyjnymi frazami, tam gdzie google wykosiło ewidentny spam. Więc dla mnie to nie wygląda na pingwina, tylko na update głównego algorytmu. Ale może się mylę i przyjdzie mi jeszcze posiedzieć w pingwinie.

straciłem grubo ponad 1 mln. UU miesięcznie.

Kolego... nie porównuj ruchu z branży rozrywkowej (gimbusowej) do ruchu z branży, która konwertuje $$$$, bo współczynnik jednej do drugiej ma się jak milion do jednego. Jak już chcesz swoje wynurzenia nam prezentować to powiedz konkretnie, że masz stronę o pokemonach albo innych wyczesanych gimbusonach....

Na branży rozrywkowej nie dość że trzeba za********e kombinować żeby zarobić to jeszcze trzeba mieć na czym zarobić a w tym jest coraz mniej chętnych do rozdawania kasy za CPM.

@blake, kolego, mylisz się ze swoimi domysłami o branży. Branża bardzo ogólnie w klasyfikacji gemiusowego drzewka to "styl życia", a witryna będąca przed pingwinem w top20 polskich witryn w tej kategorii w badaniach PBI. Bardziej szczegółowo to jeszcze lepiej konwerujaca branża niż ogólny tzw. "styl życia".

Poza tym kolego w portalach i reklamie internetowej siedzę 12 lat i wiem jakie są realia.

Natomiast kwesię poruszam inną, czy faktycznie komuś wyszły witryny z faktycznego pingwina.

Edytowane przez marinea