Skocz do zawartości

Nadchodzi kolejny update algorytmu? Coś drgnęło w serpach? Google coś miesza? Przetasowania w TOPach?

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

99% ludzi tutaj to teoretycy, 98% z nich nawet nie potrafi zrozumieć co się do nich pisze, więc pozostaje Ci jedynie dalej dywagować i rozmyślać. Ja wracam do działania...

Bez odbioru...

• Like 3

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@waldek2, u mnie też nic nie daje czyszczenie profilu linków, zdobywanie wartościowych itd. Powiadomienia o filtrze brak. Korzystałeś z DT?

Wrzucam przykładowo jakiś dobrze opracowany artykuł na stronę, tekst poza top100, usuwam tekst, wrzucam na nową stronę, praktycznie bez linków, wchodzi do top20.

Jeśli to faktycznie pingwin i działa w "real time", to może jak "przemieli" dane to wypuści stronę, a jak nie, to zwrócę się do @blake o naprawienie "zjeba... linkowania".

Edytowane przez marinea

to zwrócę się do blake

Ja mam co robić i w drobnice się nie bawię.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ja mam co robić i w drobnice się nie bawię.

Hmm, czy ja wiem czy w drobnicę...? Jakby się dogadać za jakiś procent od obrotu strony...

No chyba, że faktycznie robisz te 2k stron, co ktoś tam wcześniej pisał i kasujesz po 5k za każdą, to wychodzi, że masz te 10 mln. obrotu miesięcznie - to wtedy się nawet z Tobą zgodzę, że drobnica.

Jaki portal i jaka firma? Nazwy.

Patrząc na nastawienie jednych do drugich, to strach tu cokolwiek podawać...

Co to jest nienaturalne?

Patrząc na Twoje wcześniejsze wypowiedzi na tym forum, to wiesz co to jest "nienaturalne linkowanie" - więc nie rozumiem sensu Twojego pytania? Coś chcesz konkretnego udowodnić?

Edytowane przez marinea

Patrząc na nastawienie jednych do drugich, to strach tu cokolwiek podawać...

Czy chodzi F...S...pl i J....F....pl? ;) ale one mają się raczej dobrze...

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

IMHO pingwin ... strony wracają z niebytów po ręcznych za linki ...

Znikają powiadomienia o ręcznych działaniach za linki.

To chyba mając ręczną karę za linki nie trzeba czekać dwóch lat na update pingwina, tylko można poczyścić profil linków i zgłosić o ponowne rozpatrzenie kajając się za bycie złym. Pytam o algorytmicznego pingwina.

Ojprdle jaki pingwin? Czasem trzeba czekać... Aż ktoś zacznie 2 ogóle działać zamiast czekać...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na trudnych komercyjnych frazach trochę domen (szczególnie nowych) spadło/wyleciało i na razie nie wraca. Więc jakiś większy Update moim zdaniem był.

Szczególnie w affilacji zrobiło się bardzo dużo wolnego miejsca na nowe domeny:)

Wyniki z 1 i 2 września na jedną z fraz "zarabiających" (reszta fraz wygląda identycznie). Nie trzeba mieć wprawnego oka, aby zauważyć pewną prawidłowość w kolumnie reg_data (data rejestracji domeny)

1209.jpg

• Like 1