MaxPan Opublikowano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Koledzy teoria nasuwa się jedna idzie aktualizacja bazy DT z dopisanie do algo regułek i tyle, bo strony robione prywatnymi miejscówkami ( lub tymi które chyba nikt do DT nie zgłasza) w moim przypadku stoją. Reszta losowo latają. Na pewno tak jak Darek napisał to jeszcze nie koniec baletu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekszeryf Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Sprawdzam w jaki sposób pojawił się problem, bo przecież nie masowym banem Podpowiem ci, dużo starych domen, mało nowych zasobów, im starsza domena tym pewnie więcej razy zgłoszona do DT itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merf Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 zauważyłem to co MaxPan. Strony robione prywatnym zapleczem się trzyma. Gorzej ze stronami robionymi publicznymi miejscówkami ( chodź z różnym % rozłożeniem ) Krew zalewa jak się myśli o specjalistach, którzy tak upodobali sobie DT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
it_management Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 To wcale nie musi mieć żadnego związdku z DT. Wyobrazcie sobie prosty algorytm: 1. czy domena ma wiecej niz X linków wychodzących 2. czy domena zanotowała wzrost > niz 500 % linków wychodzacych w ciagu ostatniego roku 3. Jesli 1 i 2 oflaguj domene. To tylko przykład banalnego algorytmu wcale nie bazującego na dt. https://seomanagment.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik^Morski Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) idzie aktualizacja bazy DT z dopisanie do algo regułek i tyle, bo strony robione prywatnymi miejscówkami ( lub tymi które chyba nikt do DT nie zgłasza) w moim przypadku stoją Identyczne jest odczucie kilku osób "mocno z branży" , z którymi rozmawiałem prywatnie, jak i moje. Wyobrazcie sobie prosty algorytm Wyobrażam go sobie prędzej jako element DT, ustawiający próg reakcji na zgłoszenia. Wszystko jest możliwe. Edytowane 12 Września 2016 przez Konik^Morski Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekn Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Dodam kilka słów od siebie (około 60 stron) . Wątpliwa jest dla mnie aktualizacja DT ponieważ na kilka stron które odnotowały spadek nie linkowały do innych stron, RWD z bardzo dobrą historią bez spamu z odpowiednią dywersyfikacją - wątpliwy pingwin z uwagi na znaczące ruchy tylko części strony. W pierwszych dniach mieszania (3 września) 3 dni dużych wzrostów - szczególnie świeże (mające mniej niż rok) strony. Następnie mieliśmy 4 dni ciszy po czym 3 dni dużych spadków na 4-5 domenach które z uwagi na znakomite pozycje były linkowane 1-2 linkami miesięcznie (z tym iż identycznych domen mamy 4x więcej stąd odpada możliwość iż to linkowanie) Procentowo na 10% stron duży wzrost 10% duży spadek pozostałe 80% brak ruchów. Brak logiki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 DT był tylko elementem "uczącym" algo. Teraz wyłapanie miejscówek odbywa się banalnie prosto tak jak opisał it. Dodam, że zawsze w cenie były i są prywatne zaplecza. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 DT ponieważ na kilka stron które odnotowały spadek nie linkowały do innych stron, a co ma piernik do wiatraka? To nie donory spadają a biorcy przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShRon Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Również wątpię by była to aktualizacja DT. U mnie skoki w obie strony odbywają się np. w ramach jednej podstrony na bliźniaczych frazach. Szukam, ale żadnego schematu nie mogę znaleźć totalny random(). Jedynie co zauważyłem to większą rotację przy stronach świeżo linkowanych (bez względu na źródła linków). When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen. Blog o modzie męskiej - emodini.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekszeryf Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Jedynie co zauważyłem to większą rotację przy stronach świeżo linkowanych U mnie odwrotnie, stare domeny nie linkowane od roku bardzo czerwono, te nowe bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straseusz Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Szalf - nie przesadzaj z tymi prywatnymi zapleczami. Rozmawiałem z gościem rano który na 3k domen prywatnych(duża firma z wrocka) i też płakał. Są strony które były tylko w vipach i stoją bez zmian("branża" już "przeleciana") a są takie które linkowane tylko z prywatnych dostały. Żeby nie było - masz screena ze strony linkowanej tylko vip Na razie nie ma co pisać bo wsio mieli. Ja ide zaraz na ryby, podobno karp bierze 4 SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ? Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer: KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Jest bardzo różnie. DT też jest reakcja ale i bez DT też w obie strony 2 Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straseusz Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 No, zgred jaki jest to jest, ale chociaż prawde pisze bez ściemy. Masz za to plusa. PS. nie wybierasz sie na ryby czasami dzisiaj ? 1 SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ? Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer: KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekn Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 DT ponieważ na kilka stron które odnotowały spadek nie linkowały do innych stron, a co ma piernik do wiatraka? To nie donory spadają a biorcy przecież. Korzystamy tylko z własnych zaplecz które nigdy nie spamowały i każdy katalog ma co najmniej 3 lata i ograniczenia do 30 linków wychodzących ( dodam też że CT/TF minimum 20 i oba parametry zbliżone liczbami ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Ale Ty rozumiesz o czym dyskutujemy w kontekście DT? p.s nie cytuj w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi