Skocz do zawartości

Nadchodzi kolejny update algorytmu? Coś drgnęło w serpach? Google coś miesza? Przetasowania w TOPach?

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie poleciały strony których nie ruszałem od kilku miesięcy bo były na 1 miejscach a teraz 10-14 oczek w dół (sporo w nich było statlinka) . To co robiłem na bieżąco się trzyma tak samo.

Szukasz miejsca na odpoczynek sprawdź co znajdziesz w Gródku nad Dunajcem na:  domki-grodek.pl

Materiały edukacyjne korepetycjenowysacz.edu.pl naprawa komputerów, dyski twarde, arytmetyka komputera.

A ja mam taką zagadkę dla was :)

CmYYQhj.png

Niby wróciło... ale tylko w stacie, bo w serpach nie widać tej domeny na podanych pozycjach i wątpię, że jest to związane z różnymi DC, bo wczoraj też niby takie powroty były a do dzisiaj tych domen w serpach nie widać.

• Like 1

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ja, aż nie pamiętam żeby kiedykolwiek były przy jakimś updacie takie zawirowania przez tak długi czas. U mnie na ok. 10 stronach od tygodnia pozycje latają z dnia na dzień w skrajności - raz 1 miejsce, a na drugi dzień 50. Na innych stronach nieco mniejsze huśtawki, ale i tak żadnej stabilizacji nie widać i nie można przewidzieć jaki efekt końcowy będzie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

leci po frazach więc na razie cza zachować spokoja :D

no i widać jakieś powroty, może gdzieniegdzie śrubki odkręcą :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Skłaniam się póki co do ugryzienia przez pande. Trudno na razie rozgraniczyć bo ciągle miesza, ale faktycznie braki optymalizacyjne == definitywnie spadki.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Panowie tu nie chodzi też o żadną optymalizację, a o linki, linki i jeszcze raz linki. Wycieli stare miejscówki ban albo aktualizacja DT i efekt jest taki:

424bf07d1f0ef.png

Strona nie była linkowana od roku, wcześniej pozycje zdobyte wyłącznie w połączeniu VIP + ogólnodostępnych miejscówek.

Edytowane przez janekszeryf

U mnie strony cały czas linkowane publicznymi bazami z top5 top10 wyleciały mocno w dół ( co dziwne, tylko część, inne linkowane w taki sam sposób jeszcze siedzą z małymi naturalnymi skokami).

Inne strony, przy których nic nie było robione od kilku miesięcy parę dni temu z pozycji top20 top30 wskoczyły w top5 top10, a wczoraj wróciły na swoje dawne miejsca.