Tomek7777 Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Przyznam że kilka stron robię systemem SEOPILOT , jak myślicie warto z tego korzystać jeśli chodzi o spadki strony te mają podobne do tych ze Statlinka więc jakby różnicy nie ma. może ktoś z was korzysta też z Seopilota i coś zauważył ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitomet Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Skłaniam się póki co do ugryzienia przez pande. Trudno na razie rozgraniczyć bo ciągle miesza, ale faktycznie braki optymalizacyjne == definitywnie spadki. U siebie tego nie widzę.. Bo generalnie każdą stronę którą pozycjonuje dopieszczam, ale bez przesady. U mnie leci większości stron. Zauważyłem kilka rzeczy, jednak ciężko je połączyć w jedną spójną całość (co chyba było zabiegiem celowym) - strony, które dopieszczałem statlinkiem największe spadki - strony, które zacząłem poz 2-3 msc temu lekkie spadki lub lekkie wzrosty (ale nie we wszystkich przypadkach) - strony, które pozycjonowałem od ponad roku i systematycznie delikatnie doprawiam spadki - strony, gdzie nie robiłem zupełnie nic, tylko sama optymaliazacja strony dała topy - nic się nie dzieje Mój wniosek jest taki, że może chodzić o kwestie związane z pingwinem... Niestety przez lipiec i sierpień bardzo pracowałem nad pozycjami i miałem skuteczność 45%, na początku września również zauważyłem spadki, potem wzrosło. Jednak największe tąpnięcie miałem 10 września, od tego momentu spadki,spadki i skuteczność 38%. Panowie tu nie chodzi też o żadną optymalizację, a o linki, linki i jeszcze raz linki. Wycieli stare miejscówki ban albo aktualizacja DT i efekt jest taki: Strona nie była linkowana od roku, wcześniej pozycje zdobyte wyłącznie w połączeniu VIP + ogólnodostępnych miejscówek. Mi też się tak wydaje. Większość moich stron również pozycjonuję z ogólnodostępnych miejscówek. Ale główną siłę ciągnę z własnego zaplecza i nad nim najwięcej pracuję. W żaden sposób nie przypominają typowego zaplecza, robię linkowanie na zasadzie długiego ogona (zaplecze) i to daje bardzo fajne efekty. Warto dodać, że do topów wskoczyło mi kilka fraz, które na pewno nie powinny się w nim znaleźć trza czekać, ale muszę powiedzieć, że nieźle guugle miesza ps. Nie korzystałem nigdy z seopilota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Jest teoria, że jesteśmy świadkami (może lepiej ofiarami ) nowego algo google. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straseusz Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Nawet jest teoria, że może on działać w czasie rzeczywistym z codzienną rotacją SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ? Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer: KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmirek Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Nie zapomnijcie o sztucznej inteligencji Szukasz miejsca na odpoczynek sprawdź co znajdziesz w Gródku nad Dunajcem na: domki-grodek.pl Materiały edukacyjne korepetycjenowysacz.edu.pl naprawa komputerów, dyski twarde, arytmetyka komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Nawet jest teoria, że może on działać w czasie rzeczywistym z codzienną rotacją itd... itd... 1 "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anmato Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Linki. Ulepszyli algorytm, zobaczyli ile osłony doszło przez ostatnie 2 lata i wycięli a nie było to dla nich trudne. Jedni pozycjonowali z osłoną, reszta poszła w contęłnt małketajng. Czas na zmiany w technice. Do dzieła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misjaNET Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 U mnie dzisiaj największe wahania od 2.09. Zobaczymy w jaką stronę to idzie Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTS Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Przed chwilą zaktualizowały mi się pozycje. Strona, która nie była ruszana od miesięcy wróciła na swoje normalne miejsce (troszke wyżej), druga jeszcze skacze z topów na swoje na top20. Co ciekawe strony, które siedziały w top na wszystkie frazy w czasie aktualizacji wyleciały na N/A na wszystkie frazy, dziś pare wróciło na większą część fraz tam gdzie były wcześniej. Wszystko linkowane publicznymi linkami prawie w taki sam sposób. Skoro strony linkowane takimi samymi linkami mają tak różne reakcje na aktualizację to ja tutaj nie widzę żadnej logiki. Zawsze starałem się podchodzić do linkowania i analizowania z jakąś logiką, ale teraz tak zakręcili, że cholera wie o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy 12 Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Idzie jakaś duża aktualizacja i wszystko przelicza od nowa albo coś testują... Pozycjonowanie i optymalizacja stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravau Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 @rts linki to nie jedyny czynnik rankujący więc sposób twojej analizy ma błędy Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
likom Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Sprawdźcie proszę czy i u was w dniu poprzedzającym spadki i wzrosty był gwałtowny wzrost ilości pobieranych stron i danych w GWT. Zauważyłem ciekawa zależność. Kilkukrotny wzrost ilości stron pobieranych dziennie i kilobajtów i albo wielki wzrost albo spadek. Tam gdzie nie było skoków raczej spokojnie. Jakby jednak analizowało stronę pod względem zawartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brn Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Moja strona poleciała wyżej niż reklamy google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 14 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 dowcip stary jak to forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitomet Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Sprawdźcie proszę czy i u was w dniu poprzedzającym spadki i wzrosty był gwałtowny wzrost ilości pobieranych stron i danych w GWT. Zauważyłem ciekawa zależność. Kilkukrotny wzrost ilości stron pobieranych dziennie i kilobajtów i albo wielki wzrost albo spadek. Tam gdzie nie było skoków raczej spokojnie. Jakby jednak analizowało stronę pod względem zawartości. Sprawdzałem u siebie na 10 stronach i w przypadku dwóch stron zauważyłem ilość pobieranych danych skoki na początku września. W przypadku 3-4 stron w lipcu oraz sierpniu W przypadku pozostałych bez zmian. Wydaje mi się, że dane zbierali od dawna więc to też wskazówka. Dzisiaj z kolei mam powroty, nowe spadki i utrzymujące się spadki i nowe pozycje..tak więc kolorowo.. Wydaje mi się, że jakość linków przede wszystkim jest brana pod uwagę. A teraz ciekawa sytuacja. Dla jednej frazy wylecialem z top10, ale jestem na 1 miejscu w mapkach. W serpach pojawiło się 4-5 nowych wyników, ale widzę utrzymanie się tych, które na pewno nie znalazły się na liście w wyniku działań celowych.. dobre, naprawdę dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi