Finan Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Nie jest tajemnicą, że kto ma dużo kapusty to sobie zamawia portale przez Whitepress No i mamy rozwiązanie.Pewnie Whitepress ma umowę z google.Błagam @Hicarian nie pisz głupot. 1 Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@wel Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Napisał to PRO ELO mający na Pio w stopce montaż anten legiono Na Warszawe bym sie nie ośmielił więc próbuje skromniej. Ta stopka to eksperyment. nie masz rzeczowych argumentów to czepiasz sie stopki? Zobacz swoją. 1 U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej. Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hicarian Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 @Finan Parę razy już rozmawialiśmy. Mogę ci na priv podać parę domen na "znane" frazy, które były robione kupionymi portalami z Whitepress. Nie podaje tutaj, bo kapustą nie jestem. I to nie są głupoty. Pozdr Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Tyle, że tu nie chodzi o to, że to akurat był whitepres czy srałpies. Prawdopodobnie chodzi o coś innego, ale to dopiero testy pokażą. I widzę, że analizujecie tylko rynek PL, więc z "natury" macie trochę klapki przysłonięte. 3 "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@wel Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Poleciały strony troche za mocno i kiepsko linkowane i Google po części wraca do korzeni algorytmu. Co mam na myśli będzie rozumiał ten kto pozycjonował strony 10-15 lat temu. Potem był czas, że można było pozycjonować dodając linki nie ważne skąd, nie ważne jak ważne aby dużo ale te czasy już nie wrócą a to, że w topy wskoczyły panoramy firm, olx i inne to nie jest efekt tego że te strony są w jakiś sposób lepsze tylko to to jest zwykłe zapychanie serp żeby w top 10 nie było syfu na frazy komercyjne. 1 U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej. Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Traum Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 @blake, dobrze mówi - wystarczy poczytać choćby BHW i wypowiedzi w lustrzanym do niniejszego wątku, by wiedzieć, że "skakanie" u nas to tylko jeden z elementów układanki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1977 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Ja może nie wiem co poleciało, ale wiem (chyba) co nie poszło w górę. Nie poszły w górę serwisy mające dobry content, ale które były dotknięte poprzednimi pingwinami. Tzn. one poszły trochę w górę, ale nie w ostatni piątek, tylko wcześniej, na przestrzeni ostatnich miesięcy. Moim zdaniem google modyfikował algorytm dość wyraźnie od trzeciego kwartału 2015, ale robił próby - kilkugodzinne, kikulnastogodzinne, kilkudniowe - w każdym razie były to próby "czasowe". Apogeum było z początkiem września, gdzie takie serwisy dostały wyraźnego kopa, aż w połowie września nastąpił jakiegoś rodzaju odwrót (stanęło lub nawet pogorszyło się). A piątkowy termin tak naprawdę nic już nie zmienił. Logiczne wytłumaczenie tego może być takie (zaznaczam, że to tylko moje gdybania), że google miało zamiar nagrodzić dobre serwisy, które wcześniej ukarało za złe linki, ale ostatecznie się poddało. Mogę się tylko domyślać, że po prostu wyniki dla odbiorcy robiły się gówniane - oni muszą jednak ważyć wiele rzeczy. Ostatecznie wprowadzili coś co nie było ich celem, tylko coś co jest z ich punktu widzenia najlepszym kompromisem. W mojej branży - wybitnie konkurencyjnej, wybitnie komercyjnej i wybitnie nie lokalnej, na kluczowe hasło w topach dominują strony, które nie były prawdopodobnie nigdy pozycjonowane nawet jednym linkiem nienaturalnym, ale mają moc od stron "matek" (czytaj koncerny, które robią co innego, a to jest tylko ich uzupełnienie oferty, podstrony). Jest co prawda kilka syfków, które pewnie wkrótce polecą. To będzie zbyt daleko posunięte uproszczenie, ale konkluzja moja jest taka, że teraz lepiej jest nie mieć żadnego linku niż o jeden link nienaturalny za dużo. W każdym razie dotyczy to starych domen, dotkniętych wcześniejszymi pingwinami. Jeżeli ktoś podziela moje zdanie, albo się z nim nie zgadza, to proszę o wypowiedzi, bo sam próbuję to zrozumieć i każdy sygnał - bez wymądrzania się i pozowania na znawcę - będzie cenny, pewnie nie tylko dla mnie. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1977 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Jeszcze jedno - przepraszam, że to będzie drugi post. Padło hasło whitepress - nie wiem czy firma, o której napiszę korzystała akurat z tej usługi, ale faktem jest, że od miesięcy dość ordynarnie promowała się na różnych lokalnych portalach itp. z wrzuceniem linków włącznie. Jest to generalnie potęga finansowa, która ma na pewno wystarczający budżet na wszytko. Efekt jest taki, że tej firmy nie ma... tzn. jest, ale w gdzieś daleko w du**e. Te działania moim zdaniem w niczym jej nie pomogły, a tylko zaszkodziły - ale to tylko moje zdanie poparte obserwacjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 WP jak każde narzędzie można wykorzystywać z pożytkiem dla strony lub jej zaszkodzić, więc nic dziwnego w pozytywnych jak i negatywnych opiniach nie ma. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 @blake, dobrze mówi - wystarczy poczytać choćby BHW i wypowiedzi w lustrzanym do niniejszego wątku, by wiedzieć, że "skakanie" u nas to tylko jeden z elementów układanki... Jak możesz to daj linka do wątku, o którym piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 frazy, które były robione kupionymi portalami z Whitepress Tu nie chodzi czy były kupione z Whitepress, onpress, bklacpress, niewiadomozczego, chodzi o to skąd te linki pochodzą, ogólny profil linków, czy mają wartość i wiele innych .Ty wyraźnie napisałeś że Whitepress ma moc bo za jego pomocą linki pozyskane. Ech ludzie myślcie trochę i analizujcie. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anmato Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) SrajPres ma serio ambitny marketing, szanuję ich dział, stworzyli niesamowitą, nową koncepcję SEŁO, która umyła skrzypem polnym główki wielu osób z branży, a teraz mają odwagę pisać taki kompot i to w tym wątku. W USA dużo piszą o zmianach w lokalizacjach.. może coś tu warto pogrzebać. Edytowane 26 Września 2016 przez Anmato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konfidonfi Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 wpiszcie sobie np. hasło przedszkole łódźzobaczcie co jest w topie - same miejskie przedszkola, na jakichś republikach i prv, wszystkie pewnie bez żadnych zabiegów SEO; do września pierwsza strona na to hasło była obstawiona prywatnymi przedszkolami;teraz jest jedno - pewnie wypadek przy pracy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D_S Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) Nomen omen to srałpies nie dość, że nie straciło to wręcz nieco zyskało na update jeśli chodzi o widoczność. Edytowane 26 Września 2016 przez D_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szfab Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Suwak anchora przesunięty na 80% w prawo, podobnie i suwak linków wychodzących z witryny (zaspamowanej) z pewnymi warunkami. Jeszcze do tego bym obstawiał szybszą reakcję na spadek BL niż poprzednio. Mrozy puściły, wydaje się że algo działa z 3-4 dniowym opóźnieniem. Zamiast knuć teorie spiskowe trzeba testować! 50 stron ściany płaczu i nikt tu nie podał jednego potwierdzonego argumentu bo go na ten moment jeszcze nie ma. A jak go znajdzie to i tak się nim nie podzieli bo ro gruby hajs i tyle w temacie. 1 O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi