Skocz do zawartości

Nadchodzi kolejny update algorytmu? Coś drgnęło w serpach? Google coś miesza? Przetasowania w TOPach?

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem wam tak, że teraz google zachowuje się jak taki zagubiony piesek, który nie wiem co ze sobą zrobić. Wszystkie teraz aktualizacje algorytmu są skierowane tylko i wyłącznie w adwords. Strony wychodzą z filtra i zabawa zaczyna się na nowo. Im większe przetasowania w wyszukiwarce tym większy dolar w kieszeni dla zagubionego pieska. A te bajki o tym, że google będzie teraz działać w czasie rzeczywistym to sobie możecie wsadzić do szafy.

• Like 1

Nie oczekuje gotowej recepty, ale może wskazania kierunki

Linkować z dobrych miejscówek jednocześnie nie przesadzać z linkami.  To już nie te czasy aby walić blasty.  Optymalizacja of course.  Kierunek jest jasny i znany od lat.  ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wydaje mi się że zwolnili teraz wcześniej nałorzone filtry żeby nowy Pingwin mógł je znowu ocenić pod względem poprawy profilu linków

Wczoraj odświeżyli Pande.

Obecnie już sytuacja wraca do normy, więc w weekend prawdopodobnie będzie znowu "mielenie"

Jestem jak inni ludzie. Po prostu zaopatruje potrzebujących.

pablitomet, zgred A czy usuwacie tylko linki, które są widoczne w GSC?

Ja usuwałem też te które nie są widoczne. To, że link nie jest widoczny w GSC nie znaczy że go nie ma.

Co ciekawe dla jednej stronki fraza, którą miałem na 13-14 miejscu wróciła na 6 miejsce (po usunięciu linków, a przed aktualizacją była na 4) i trzymała się tam do wczoraj.. dzisiaj jest na 17 miejscu. Powiedz mi teraz, czy zaszkodziłem czy nie?

Dla innej strony linkowałem z whitepressa (wydałem blisko 200 zł na dwa linki). Z obu artykułów link df na różne słowa kluczowe, nie linkowane w ogóle dotychczas (ale tematyka artykułów ta sama, teksty unikatowe). Artykuły opublikowane w odstępie 6-7 dni. Fraza po tym skacze z 10 miejsca na 5-6, po aktualizacji spada na 11-12. Dzisiaj jest na 17.. co zaszkodziło?

Ogólnie domena linkowana paroma forami, trochę katalogów, kilka art i odrobina zaplecza. Ogólnie linków przychodzących około 40. Linki dodawane z różną częstotliwością :)

Edytowane przez pablitomet

U niektórych za to był paw po tym wątku.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

ludzie piszą o dodawania i zdejmowaniu linków, a algorytm prawdopodobnie jeszcze nie przeliczył sobie bazy linków, wszelkie zabawy w linkowanie teraz nie dają 100% odpowiedzi co do przyczynowości, macie jedynie koincydencje i się kręcicie w kółko z błędnymi wnioskami zamiast dać sobie siana aż się uspokoi

Edytowane przez ravau
  • Like 1

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

blake ... weckend dopiero przed nami... piewszy paw dopiero może dzisiaj wieczorkiem będzie zaliczony i to jak zmiesza się Jonego z gruszkówką włąsnej roboty ;p

ludzie piszą o dodawania i zdejmowaniu linków, a algorytm prawdopodobnie jeszcze nie przeliczył sobie bazy linków, wszelkie zabawy w linkowanie teraz nie dają 100% odpowiedzi co do przyczynowości, macie jedynie koincydencje i się kręcicie w kółko z błędnymi wnioskami zamiast dać sobie siana aż się uspokoi

Popieram.... można tylko obserwować do czasu aż się uspokoi...  Lecz każde zaobserwowaną zmianą w algo warto się podzielić z kolegami :) na co liczę ....

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

można tylko obserwować do czasu aż się uspokoi...

Po co obserwować jak można działać? Jak się uspokoi to będzie coś więcej wiadomo.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!