Skocz do zawartości

Nadchodzi kolejny update algorytmu? Coś drgnęło w serpach? Google coś miesza? Przetasowania w TOPach?

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Swoich własnych stron 5

A ja stąd wnioskuję że kolega majaczy :D

PS. Ilość użytkowników stron ma się do ilości jak wielbłąd do konia.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Po czym konkretnie? Że pingwin mieli dane na okrągło, czy po tym, że linki przybywają i ubywają? Która część jest nieprawdą?

A ja stąd wnioskuję że kolega majaczy :D

Ja wiem, że blake robi tysiące stron, a że większość ostatnio na czerwono, więc musi sobie dodać otuchy i łudzić się, że serpy się uspokoją. :zeby:

Mniejszość z tysięcy to dalej jest dużo, za to kilka z 5 to już jest masakra :D

• Like 1

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Że pingwin mieli dane na okrągło, czy po tym, że linki przybywają i ubywają?

Jak by byłeś bardziej zorientowany w tych tematach to zrozumiałeś by, że nie może to robić online dla każdej strony www i każdego dodanego lub usuwanego linka bo musieli by mieć sterownie wielkości Austrii.

Ale nie chce mi się Ciebie dalej wyprowadzać z błędów. 

• Like 1

Mniejszość z tysięcy to dalej jest dużo, za to kilka z 5 to już jest masakra :D

Dlatego teraz musisz się spinać i tłumaczyć klientom. A ja przed Bogiem i samym sobą.

nie może to robić online dla każdej strony www i każdego dodanego lub usuwanego linka

A czy ja pisałem, że robi to "online"? "Real time" to tylko tyle, że mieli dane na okrągło, w iteracji. Przemieli dane raz (powiedzmy w tydzień czy miesiąc - nie wiem ile faktycznie potrzebuje), potem mieli dane kolejny raz. Jak w pętli. Programujesz chyba to wiesz co to pętla i iteracja.

Dlatego teraz musisz się spinać i tłumaczyć klientom

No, to w tym wszystkim jest najbardziej uciążliwe. Po nocach nie śpię, bo wydzwaniają. Dzwonią w real time.

Edytowane przez blake

jak sam załapie

uważaj, bo załapiesz... 

Ravau bo co niektórzy zamiast postawić 20 stron testowych i testować opowiadają bajki zasłyszane na blogach lub forum, ale po co kogoś uszczęśliwiać na sile, jest on jeszcze fika.

Niewiedza dla niektórych jak ukojenie. Lepiej zwalać na wszystkomogący algorytm jak na to, że nie wie się jak do niego zabrać się.

• Like 1

zgred A czy usuwacie tylko linki, które są widoczne w GSC?

Disavow to ostateczność. Poza tym i tak lepiej usunąć to co "subiektywnie" uważa się za złe i naprawiać...

Podobno DT nie działa 3:)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Lepiej zwalać na wszystkomogący algorytm jak na to, że nie wie się jak do niego zabrać się.

Nie zwalam na żaden algorytm, u mnie od 30 sierpnia wszystko na zielono. Twierdzę tylko, że się nie uspokoi, jak niektórzy by sobie życzyli.

jeszcze fika

A co, tu monopol na fikanie masz Ty i blake? To groźba? Jak mi zbanujesz konto, to mi chyba wszystkie kamienie pospadają, nie tylko z serca, i co wtedy? Był chłop, nie ma chłopa. Dostał bana bo sie nie podlizywał blakowi i Maxpanowi.

Napisałem człowieku w czym rzecz tym "real time", a podłapałeś frazę "real time" i robisz spinkę. Piszesz o jakiś datacentrach wielkości Austrii i "robieniu online".

Pingwin który został nazwany "real time" działa podobnie jak panda, która też została nazwana "real time". Ale to oklepane "real time" nie oznacza, że "robi online", bo ma wielkości Austrii, tylko to, że googlebot indeksuje strony jak zawsze, zbiera dane, a algorytm pingwina je analizuje i robi to w sposób ciągły, a nie jak wcześniej raz na jakiś czas. Dlatego twierdzę, że serpy sie nie uspokoją, bo linki będą ciągle przybywać i ubywać. Będziesz robił blasta, pójdziesz do góry, a za miesiąc się okaże, że pingwin przetworzył dane na nowo i znów będzie czerowono u Ciebie.