Skocz do zawartości

Nadchodzi kolejny update algorytmu? Coś drgnęło w serpach? Google coś miesza? Przetasowania w TOPach?

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

@zuzel moje testy pokazują co innego, ale to nawet lepiej, że Ty głosisz odmienną tezę. 

jak niektórzy by sobie życzyli.

Przecież Ty masz zielono na 5 stronach :D

real time" działa podobnie jak panda, która też została nazwana "real time". Ale to oklepane "real time" nie oznacza, że "robi online", bo ma wielkości Austrii, tylko to, że googlebot indeksuje strony jak zawsze, zbiera dane, a algorytm pingwina je analizuje i robi to w sposób ciągły, a nie jak wcześniej raz na jakiś czas

Fajnie będzie jak najwięcej osób w to uwierzy, załóż bloga, pisz to wszędzie. Zrobisz dobrą robotę.

Ja myślę, że dalsza dyskusją z Tobą nie doprowadzi do niczego, ale kibicuje Twoim przekonaniom. 

@zuzel moje testy pokazują co innego, ale to nawet lepiej, że Ty głosisz odmienną tezę.

Co mogą pokazać Twoje testy, jak pingwin 4.0 mógł nie zdążyć "przemielić" jeszcze wszystkich linków? Ja wiem, że Ci nie w smak, żeby któryś klient wiedział jak faktycznie jest z tym pingwinem, bo jak mu będziesz nawijał makaron na uszy obiecując stabilne pozycje?

bo jak mu będziesz nawijał makaron na uszy obiecując stabilne pozycje?

Jak byś był bardzie w temacie to byś wiedział, że nie mam klientów po za garstką przyjaciół którym coś tam robię bardzie na zasadzie koleżeńskiej. Pozycjonuje już do jakiegoś czasu wyłącznie własne projekty, między innymi dla tego, że nie mam cierpliwości dla ludzie Twojego pokroju i po co pozycjonować czyjąś stronę jak można to samo robić ze swoją.

Dla tego przestań gadać głupoty na mój temat bo po prosty Ciebie wywalę jak makaron rozgotowany za wycieki osobiste..

To dla garstki przyjaciół, którym coœ robisz na zasadzie koleżenskiej robisz te wielkie testy o których piszcesz w dziesiątkach tematów? To muszę przyznać, dobry z Ciebie przyjaciel. Życzyłbym sobie samych takich, co się tak dla brata swego poświęcają.

Dopisek:

Czyli wychodzi, że tylko blake ma tu tysiące klientów, od których bierze po 5 tys. za stronę.

robisz te wielkie testy o których piszcesz w dziesiątkach tematów?

Człowieku mam więcej swoich domen/stron ja Ty zjadłeś w życiu pierogów, przestań kleić się do mnie, ostatni raz proszę..

testy robię dla siebie i na własny użytek.

Masz jakiś uraz? 

Nie ma co spinać się, przecież wiadomo, że to multikonto. 

Zamiast pisać kolejny bezsensowny post i zużywać mobilny net lepiej wziął by 40 domen 20 nowych 20 z odzysku, pomyślał  co może być kluczowym obszarem : linki, content, optymalizacja, sygnały społecznościowe, wiek, tematyka, profil linków, linkowanie wewnętrzne, inne. Przecież nie ma tego wiele. Może zrozumiał by, że obecne zmiany nawet łatwiejsze do zrozumienia od poprzednich. 

Wcale nie będą to miesząc na okrągło zaktualizują to co mają do zaktualizowania i  będzie spokój do aktualizacji kolejnej paczki obstawiam za ok 6 m.

Powiem Wam więcej : odpowiedz ( o co im chodzi) jest nawet łatwiej uzyskać analizując domeny które najszybsze wróciły  w top po przetasowaniu lub wcale nie wylatywały, ale dla tego trzeba mieć więcej jak 5 stron.

Nie żartuj, że robię wycieczki osobiste. Natomiast widzę, że jak przyjdzie ktoś nowy i coś napisze, to jest po nim jazda, a nie żadna pomoc. Upi***ą się jakiegoś słowa i jadą. Widzisz, żebym "jechał" do kogoś, kto normalnie potrafi dyskutować? Na 5 ostatnich stron tego tematu, nie widzę jego żadnej merytorycznej wypowiedzi, tylko cwaniacką "jazdę".

Dopisek:

Choć podczas pisania, pojwiła się pierwsza:

Wcale nie będą to miesząc na okrągło zaktualizują to co mają do zaktualizowania i będzie spokój do aktualizacji kolejne paczki.

Więc mogę sie też merytorycznie odnieść: z 2500 fraz, które śledzę, wiedzę, że jest mieszanie "na okrągło" od 30 sierpnia. Nie tyle "na okrągło", co z pewna nawet regularnością. Najbardziej widoczne ruchy z poczatkiem zeszłego miesiąca, około połowy i tym tygodniu. Dlatego smiem twierdzić, że dzieje się tak dlatego, że pingwin "mieli" "na okrągło" i tak zapewne zostanie. Śmiem nawet twierdzić, że w małym odstepie po pingwinie leci zaraz ulepszona panda.

Edytowane przez zuzel

Powiem Wam więcej : odpowiedz ( o co im chodzi) jest nawet łatwiej uzyskać analizując domeny które ... wcale nie wylatywały, ale dla tego trzeba mieć więcej jak 5 stron.

No własnie mam tylko dwie od dawna w top1 w silnej konkurencji. Od 2 lat mało co robione na nich, optymalizacja do du*py, bo webmaster nie może ogarnąć cudzego CMS-a i własnie mija 2 lata top1.  I nic nie drgnęło, nawet teraz. Pierwsza strona zmienia się często i radykalnie, a strona mojego klienta trwa na pierwszej pozycji. A linki do tej strony, to nie jest powód do dumy. I weź tu wyciągnij wnioski, których nikt nie obśmieje :)

Może to jest taka cicha umowa z google: masz pierwsze miejsce, to nie kombinuj, a my ci krzywdy nie zrobimy. :)

• Like 1

Eksperyment Discover.pl

98p8ktiy.jpg

t3omdmyp.jpg

w42ya2th.jpg

3 strony

- te same frazy

- tak samo "wybitne" - grafika jak sprzed 15 lat, cięte ręcznie do html'a, można powiedzieć że zrobione w notatniku

- tak samo linkowane - ten sam zbiór miejscówek, taka sama ilość linków, takie same proporcje.

- strony stoją sobie stabilnie w top (a raczej stały) od 2-3 lat

;)

• Like 1
dymna.jpg

Będziesz robił blasta, pójdziesz do góry, a za miesiąc się okaże, że pingwin przetworzył dane na nowo i znów będzie czerowono u Ciebie

Denny człowieku jesteś i tyle. A miesiąc temu czy dwa to jak niby było? Robiło się blasta i za 7 dni było zielono, przesadzało się z blastem to za 3 dni było czerwono. Teraz "real time" ma trwać miesiąc?

Dostał bana bo sie nie podlizywał blakowi i Maxpanowi.

Dostaniesz bana, bo nie masz pojęcia o czym piszesz i na siłę chcesz przekonać do tego innych.

jest mieszanie "na okrągło" od 30 sierpnia

Zapoznaj się z takimi pojęciami jak geolokalizacja IP, wtedy jedynym miejscem gdzie będzie Ci się coś mieszało będą slipy.

AMEN

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Na 5 ostatnich stron tego tematu, nie widzę jego żadnej merytorycznej wypowiedzi

Naprawdę tak trudno się zorientować, że to temat o niczym i na nic innego w nim nie można oczekiwać?

• Like 1

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.