Skocz do zawartości

Nadchodzi kolejny update algorytmu? Coś drgnęło w serpach? Google coś miesza? Przetasowania w TOPach?

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, s_matysik napisał:

Już się dzieje, widać spore ruchy w serpach, zobaczymy co będzie dalej i czego głównie będzie dotyczył ten update.

Jakieś większe niż zwykle wahania było u mnie widać przynajmniej od początku grudnia, ale może akurat zbieg okoliczności

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

17 godzin temu, Pysio napisał:

FR i UK mi opadło ale ES i PL się trzyma. Spadki są inne niż zazwyczaj przy fluktuacjach bardziej ostre. Zakładam, że po weekendzie wrócę na miejsce.

Pysio, jak tam Twoje serwisy dzisiaj? wracają? U mnie jeden z UK szczególnie oberwał. Inny trochę wrócił dzisiaj. Podejrzewam, że chodzi o optymalizację treści i upychanie słów.

Elektryczne ogrzewanie podłogowe https://elektrasklep.pl

Ruchy są już dłużej, u mnie sięgają nawet połowy listopada. 2 większe serwisy, które oberwały w maju - obecnie wzrost:

- naprawa sitemap,

- dodanie porządnego pwa, z dobrym service workerem,

- publikacja jako appka w play store,

- poprawa szybkości ładowania, opt. skryptów, czynników typu CLS i tak dalej, wywalenie zbędnych bibliotek (np. zamiana fontawesome na <use> svg),

- poprawa wew. linkowania artykułów, dodanie authority źródeł

- poprawa authority poprzez dodanie powiązań z autorami, osobami, about me, contact me

czyli poprawione technikalia. Inna strona, która maj przeszła bez perturbacji - obecnie minimalny wzrost.

• Like 1

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Czasem lepiej poczekać 2-3 tygodnie, bardzo często spadki o kilka, kilkanaście oczek to późniejszy skok w górę na jeszcze lepsze pozycje. Nie da się też wyciągnąć moim zdaniem żadnych sensownych wniosków. Jak w ciągu miesiąca nie będzie powrotu, wtedy będzie czas na zmiany, teraz i tak nie będzie wiadomo, co realnie przełożyło się na efekt, wprowadzone zmiany czy po prostu dalsze zawirowania. 

Edytowane przez Roktan
  • Thanks 1

W dniu 5.12.2020 o 09:20, krzys150 napisał:

Pysio, jak tam Twoje serwisy dzisiaj?

UK bez zmian, ale tam nie robię za dużo. FR wraca na swoje miejsce. Za to chyba ES dopiero reaguje na zmiany bo lekki minus przez weekend. Z tym, że na PL dosłownie dwa dni przed zrobiłem trochę większych działań, więc mogłem szczęśliwie wyprzedzić ruchy przeciwnika :D

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

W dniu 6.12.2020 o 09:30, Roktan napisał:

Czasem lepiej poczekać 2-3 tygodnie, bardzo często spadki o kilka, kilkanaście oczek to późniejszy skok w górę na jeszcze lepsze pozycje. Nie da się też wyciągnąć moim zdaniem żadnych sensownych wniosków. Jak w ciągu miesiąca nie będzie powrotu, wtedy będzie czas na zmiany, teraz i tak nie będzie wiadomo, co realnie przełożyło się na efekt, wprowadzone zmiany czy po prostu dalsze zawirowania. 

potwieradzam - po prostu dalsze zawirowania

Opiekuj.pl - Testy dla opiekunek do dzieci | Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu | Systemy szklane - Oferujemy szeroki wybór elementów szklanych dostępnych w różnych rozmiarach

Potwierdzam zawirowanie spore, u mnie na 2 stronach z większą oglądalnością (PL) - koniec listopada przyniósł nagły wzrost na kilka dni, a potem od 5.12 pozycje zaczęły lecieć w dół i aktualnie są to spadki o ok 20-25%.

Edytowane przez aragz

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

W dniu 7.12.2020 o 09:41, HERO napisał:

bardzo często spadki o kilka, kilkanaście oczek to późniejszy skok w górę na jeszcze lepsze pozycje

Coś w tym jest. U mnie strony pod USA na początku grudnia spadek ruchu o ok 30% a dzisiaj ruch mocno w górę. Zobaczymy jak będzie dalej.

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

41 minut temu, Oxan_20 napisał:

Coś w tym jest. U mnie strony pod USA na początku grudnia spadek ruchu o ok 30% a dzisiaj ruch mocno w górę. Zobaczymy jak będzie dalej.

Dzisiaj u mnie też wszystko zwłaszca UK na zielono

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

• 3 tygodnie później...