damianzdw Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Coś się musi dziać aby nudno nie było Blog wielotematyczny--> www.pisany.pl Copywriter --> www.strefapisania.pl O psychologi słów kilka --> Psychologia blog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_matysik Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Trochę dziwny termin na core update, zwykle wdrażali je przełom kwietnia/maja. Wczoraj była premiera GPT 4, a dziś core update w Google, na pewno nie ma nudy [Wykonam] Szybkie i skuteczne pozycjonowanie stron - zobacz efekty 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_matysik Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Na razie mocne rotacje w serpach - pewnie do końca jeszcze sporo się zmieni. Na wielu konkurencyjnych frazach do góry poszły strony zapomniane, nie linkowane od dawna. Zwykle core update wiązał się z większym przeliczeniem linków, zobaczymy jak będzie teraz:) [Wykonam] Szybkie i skuteczne pozycjonowanie stron - zobacz efekty 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lj2m Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Czy ktoś zauważył jakieś znaczne przetasowania? Ja patrzę dzisiaj na wyniki w odpowiedzi na niektóre moje zapytania i nie mogę uwierzyć jak one są beznadziejne. Widzę też bardzo duże i dziwne zmiany na niektóre frazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_matysik Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Godzinę temu, lj2m napisał: Widzę też bardzo duże i dziwne zmiany na niektóre frazy. Zarankowało dużo krótkich artykułów kosztem długich + domen nielinkowanych od 1-2 lat. Dość dziwne. [Wykonam] Szybkie i skuteczne pozycjonowanie stron - zobacz efekty 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 ja widzę rollback na kilku frazach od 2-3 dni ... aczkolwiek trzeba będzie podzibać czemu spadło skoro długie zadane arty wypadły a w to miejsce weszło śmieciowo 1 Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksiejs Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Tak, robią jakieś dziwne ruchy. Dwie strony, które w ostatnim upku bardzo mocno wskoczyły, teraz trochę tracą. Zobaczymy co z tego wyniknie dalej Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_matysik Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Teraz, Aleksiejs napisał: Dwie strony, które w ostatnim upku bardzo mocno wskoczyły, teraz trochę tracą. Na BHW podobne wnioski, strony które na ostatnich update mocno zyskały teraz straciły, ja też mam takie obserwacje. Pytanie co będzie dalej. [Wykonam] Szybkie i skuteczne pozycjonowanie stron - zobacz efekty 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitreq_ Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Już koniec mieszania? offside.pl | legia.info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_matysik Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Jeszcze chyba nie było pełnego wdrożenia, więc jeszcze może być korekta. [Wykonam] Szybkie i skuteczne pozycjonowanie stron - zobacz efekty 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 11 godzin temu, pitreq_ napisał: Już koniec mieszania? https://status.search.google.com/products/rGHU1u87FJnkP6W2GwMi/history nope 1 Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_matysik Opublikowano 28 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 Wdrażanie update zakończyło się https://status.search.google.com/incidents/Cou8Tr74r7EXNthuEsaG Co do obserwacji, ja póki co: - strony, które zyskały na poprzednich 2 update - teraz zaliczyły spadki (podobnie piszą na BHW) - strony, które oberwały update w listopadzie - mocno w górę - podstrony z dużą ilością treści zaliczyły spadki, kosztem krótkich treści bardziej dopasowanych do frazy - spadły artykuły ze starą datą, zyskały nowe artykuły z nowymi datami - domeny nie linkowane 1-2 lata - mocno w górę - domeny podlinkowane z publicznych, ale prawdopodobnie oflagowanych miejscówek - mocno w dół 2 [Wykonam] Szybkie i skuteczne pozycjonowanie stron - zobacz efekty 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 28 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 Z linkami, linkowaniem wszytko wiadomo to żadna nowość. Indeksują, poszerzają bazę oflagowanych miejscówek, zerują moc przekazywaną z tych miejscówek. To wszytko było do przewidzenia i do zniwelowania. Natomiast jak zauważył Zgred i Matusik manipulacje z kontentem na rzecz krótkich treści jest co najmniej dziwna. Myślę, że będzie korekta. Bo pisane "z palca" teksty eksperckie, naukowe nie mogą być obniżane na rzecz cytatów. Co do reszty, tak słabo linkowane strony powyłaziły w topy ale to tylko dla tego, że te mocno/bezmyślnie linkowane spadły a pustego miejsca nie może być. Tak jak napisałem wyżej kwestia linków to nic nowego ale indeksowanie treści to jak widać nowe pomysły. Czy zostanie tak jak jest teraz? Myślę, że na pewno nie. Będą korekty. p.s z unikalnym kontentem graficznym jest jeszcze ciekawsza sytuacja ale ja mylę, że to związane z próba wprowadzić w algorytm narzędzia do wykrywania generowanych grafik przez sztuczna inteligencje. Zauważyłem, że z indeksu powypadało wiele archiwalnych dokumentów, skanów na starych, mocnych, portalach dla tego będą musieli to poprawić. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksiejs Opublikowano 29 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 13 godzin temu, s_matysik napisał: Wdrażanie update zakończyło się no ja nie jestem przekonany, dzisiaj mam straszny miszmasz w pozycjach. 1 Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubinium Opublikowano 29 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Dzisiaj faktycznie większe ruchy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi