Skocz do zawartości

linki w katalogach stron

kancelaria SSP

Rekomendowane odpowiedzi

nie jest skutecznym sposobem pozycjonowania stron

Wszystko zależy jak, w jakim katalogi, w jaki sposób

Zazwyczaj rad udzielają osoby które maja jednego bloga o kotach, lub mają bardzo male doświadczenie w zawodowym pozycjonowaniu, szczególnie na "innych" forum.

Generalnie odradzam samodzielne katalogowania osobom niezwiązanym z SEO.

Jak już katalogować to w wyselekcjonowanej liście. Na przykład liście Cezziego.

Trzeba również pamiętać nie chodzi tylko o pozycjonowanie, są katalogi które generują wejścia bezpośrednie, wejście z Google i warto mieć z nich linka nie koniecznie z anchorem.

Dodawanie do tysięcy śmieciowych katalogów jest raczej bez sensu. Katalogów, które generują (albo i nie) wejścia bezpośrednie jest raptem kilka - 15 minut i po zabawie.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Co Wy z tą jakością, robiłem test na 12 domenach ok rok temu. Dodane linki skąd się dało, ilości teraz nawet nie pamiętam ale było to powyżej 50K. Domeny do tej pory są w indeksie na bardzo ładnych pozycjach, frazy konkurencyjne.

Moim zdaniem nie chodzi tylko o jakość linków, ale o wiele innych czynników na które trzeba zwrócić uwagę przy linkowaniu.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Jeden rabin powie tak, a inny powie nie. Zauważyłem straszne rozbieżności w opiniach na temat katalogów. Nie wiem czym to jest spowodowane ale sytuacja na pewno nie jest tak dramatyczna jak opisują użytkownicy wyżej. Katalogi mają wartość. Na frazę "urlopy" może nie ale twierdzenie, że są bezsensu uważam za nadużycie.

Świetność katalogów już minęła co wcale nie oznacza że są one bez wartości. Mają wartość tylko zależy jak się je wykorzysta. Prosty przykład, bazuj tylko na katalogach, daj tylko 1 anchor, to wtedy na 99% nic dobrego to nie przyniesie.

Rok temu, dziekujemy

Pomyśl trochę zanim odpiszesz. Dopisałem że domeny mają się bardzo dobrze cały czas, linki przecież do nich istnieją. Uważasz że jak 10 lat temu dodasz linki to google przy zmianach algorytmu ich już nie bierze pod uwagę?

Rok temu, dziekujemy

Jak inaczej sprawdzić długotrwały efekt danej metody?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Jak inaczej sprawdzić długotrwały efekt danej metody?

Będąc wróżbitą, inaczej chyba nie ma możliwości, ale z tego co widać niektórzy myślą kategoriami:

Dodałem rok temu x linków, frazy poleciały więc to nieskuteczne. Teraz dodam o 3 mniej linki zobaczymy czy zadziała?

Pozycjonowanie to myślenie długofalowe, a nie teraz, już. No chyba że potrzebujemy wbić domenę na krótko bo potem nam już na niej nie zależy. A jakby ktoś pytał po co, od razu odpowiedź, są branże co np. przez 2-3 miesiące roku przynoszą zysk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności