Skocz do zawartości

Hosting firmowy

kancelaria SSP

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

@kancelaria SSP Z całym szacunkiem ... widać, że nie wiesz o co pytasz, więc w jakim celu chciałbyś sobie brać na głowę problemy z administracją/ łączami / zapewnieniem ciągłości zasilania etc. tego "wewnętrzengo" ?

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

a jakiej usługi ma być to serwer ?

Serwer drukarki :P

/sorry, nie mogłem się powstrzymać/

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Ja myślę, że chodzi jemu o serwer danych, umowy, klienci, księgowość. Jeśli to duża kancelaria, ma duża ilość danych i budżet na to to napewno warto zainwestować we własne rozwiązania. Można to sensownie rozwiązać z poziomami dostępu synchronizacją i tak dalej.

Ja myślę, że chodzi jemu o serwer danych, umowy, klienci, księgowość. Jeśli to duża kancelaria, ma duża ilość danych i budżet na to to napewno warto zainwestować we własne rozwiązania
Wiec tym bardziej poprzeczka rośnie ponieważ dochodzą kwestię związane z zabezpieczeniem danych przed:

- utratą chociażby w wyniku rożnych awarii;

- fizycznym włamaniem i kradzieżą sprzętu wraz z zdanymi;

Dlatego trudno mi się zgodzić z tezą "warto zainwestować we własne rozwiązania".

@Jeśli to duża kancelaria, ma duża ilość danych.

W wypadku obecnych hostingów o powierzchniach dyskowych sięgających tera bajtów zapełnienie ich danymi tekstowymi generowanymi nawet przez dużą kancelarię mogło by zająć trochę czasu....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja myślę że autor tematu nie zdaje sobie sprawy iż musi mieć w takich przypadkach nawet zwykłe zabezpieczenie przed zanikiem prądu z sieci. I tu zwykły,najtańszy UPS nie wystarczy.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

nawet zwykłe zabezpieczenie przed zanikiem prądu z sieci.
Akurat to nie ma bezpośredniego związku z serwerem zewnętrznym/własnym i intranetem/internetem. Oczywiste jest, że jak firma chce mieć własne zasilanie podczas awarii sieci, to musi mieć do tego odpowiednią infrastrukturę zasilająca i tak jak Piszesz zwykły UPS nie wystarczy....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli Twój nick wskazuje na to co wskazuje :) to pewnie będzie oblig posiadanie serwera wewnętrznego. Nie wiem co na to giodo ale jako laik myślę, że pewnie będziesz zmuszony do tego.

Pewnych danych nie można przetrzymywać na zewnętrznych hostingach.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności