Skocz do zawartości

Kilka pytań początkującego

k4cper35

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę mi doradzić: mam sklep internetowy i chciałbym go skutecznie wypromoać żeby zdobyć klienta. Zacząłem go pozycjonować od dodawania stron do katalogów mocnych i słabszych. Może mi ktoś bardziej doświadczony powiedzieć co jeszcze mógłbym zrobić ? jakie są inne techniki pozycjonowania ? na czym się opierać ? co zrobić żeby sklutecznie pozycjonować sklep i skutecznie promować produkty w nim ?

z góry bardzo dziekuję za wszelkie odpowiedzi.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dla sklepu przede wszystkim porządna optymalizacja produktów pod long tail (unikalne opisy produków, uzupełnione znaczniki meta i title)

jeśli pozycjonujesz to samemu ręcznie możesz zdobyć linki z profili, komentarzy, zakładać blogi web 2.0 i tam dodawać linki

mam sklep internetowy i chciałbym go skutecznie wypromoać żeby zdobyć klienta

Może mi ktoś bardziej doświadczony powiedzieć co jeszcze mógłbym zrobić ?

Zlecić pozycjonowanie specjaliście z doświadczeniem. Możesz dać ogłoszenie w odpowiednim dziale.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zlecenie komuś pozycjonowania jest zbyt proste. Chciałbym się sam nauczyć i wypromować swój sklep. Jestem ambitny i mam czas, ale potrzebuję rady kogoś mądrzejszego w tym temacie stąd prośba do was. Już wiem że:

porządna optymalizacja produktów pod long tail (unikalne opisy produków, uzupełnione znaczniki meta i title)

ręcznie linki zdobywać i po forach branżowych szeptać

reklamować się w Adwords

nie rozumiem tylko tego:

"jeśli pozycjonujesz to samemu ręcznie możesz zdobyć linki z profili, komentarzy, zakładać blogi web 2.0 i tam dodawać linki"

nie rozumiem tylko tego:

po prostu jeśli robisz wszystko ręcznie, to podałem Ci skąd możesz szybko zdobyć linki:

-profile

-komentarze na popularnych blogach

-blogi web 2.0

Zlecenie komuś pozycjonowania jest zbyt proste. Chciałbym się sam nauczyć i wypromować swój sklep

Ogólnie cenię ludzi ambitnych ale w tym fachu skazany jesteś na porażkę, niestety. Nie zaczyna się nauki pozycjonowania od pozycjonowania sklepu. To jest najtrudniejsze z zadań.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Napisz w jakim temacie startujesz to będzie nam łatwiej ocenić skalę problemu :).

Jeśli koniecznie chcesz sam zająć się stroną, to możemy polecić Ci kilka dobrych blogów SEO, jednak pamiętaj, że albo wszystko będziesz robić ręcznie, albo wykosztujesz się na automaty- a zdobywanie linków jest jak strojenie gitary- wymaga wyczucia, bo struna może pęknąć, a strona zafiltrować się.

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

Ja od siebie, poleciłbym kampanię produktową w AdWords. Z reguły sprawdza się lepiej niż klasyczny link sponsorowany.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności