Skocz do zawartości

Kilka pytań początkującego

k4cper35

Rekomendowane odpowiedzi

no to już spaliłeś swój sklep

No niekoniecznie, zależy co i jak, google może nawet tych linków nie zauważyć. Aczkolwiek pozycjonowanie sklepu na pewno nie jest dla amatorów, więcej szkody sobie zrobi niż pożytku.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dlaczego spaliłem swój sklep ?

katalogi tracą na wartości, szczególnie niebezpiecznie jest linkowac wyłącznie z katalogów, dlatego podlinkuj go trochę z innych źródeł :)

Panowie trochę trollują ;)

Panowie trochę trollują ;)

Może Panowie nie trolują tylko myślą że początkujący wykorzystał tylko katalogi bo nie zna innego źródła linków?

Ale to nie jest tragedia, można wykorzystywać katalogi jak każde inne źródło pozyskania linka. Tylko jeszcze jest potrzebna wiedza jak i gdzie tego linka wykorzystać.

wykorzystał tylko katalogi bo nie zna innego źródła linków?

masz rację, ale nie ma co przesadzać że strona dla Google będzie od razu podejrzana

zależy też w jakich ilościach te katalogi :P

zależy też w jakich ilościach te katalogi

ilość tu nie ma znaczenia, ważne jak wykorzystane.

Daj mi nową domenę, opłać wszystko co potrzeba, ja dodam w ramach testu tylko do katalogów i gwarantuję że nie będzie filtra.

znalazłem artykuł i trochę już zrozumiałem co mam robić. Dodawałem po 60 katalogów dziennie darmowe i płatne z PR0 do PR6. Dzięki wam mam już jakąś poglądową wiedzę co robić dalej i napewno będę się stosował do rad. Jak możecie mi coś jeszcze polecić to będę wdzieczny.

przy optymalizacji pamiętaj jeszcze umieszczaniu słów kluczowych w nagłówkach h1, h2 oraz w znacznikach tiitle

nie przelinkuj za bardzo jednego słowa kluczowego, linkuj wiele fraz, adres url, brand

//dużo masz produktów? dodajesz często nowe?

około 2k produktów,

wszystkie są zaindeksowane?

masz mapę witryny dla robotów?

nowe dodaję tak 2-3 razy w tygodniu

możesz stworzyć kanał RSS przez który będziesz indeksował nowe produkty

podepnij zarówno sitemap jak i RSS pod GTW

Linki do Twojej witryny" mam już 132,765 z różnych

z ilu domen? czasami Google indeksuje tysięce linków z katalogów np. z sitewide, sprawdź np. na majestic lub ahrefs

@s_matysik a Ty się nie boisz, że Xann będzie się domagał odszkodowania za to, że zdradzasz jego tajemną wiedzę ze szkoleń?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności