Skocz do zawartości

Sztuczne komentowanie

Jarekseo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie ma sensu pytać po co i dlaczego. Nie chodzi mi o komentowanie własnych fotek z plaży ;)

Jak zrobić, aby można było komentować własne artykuły, posty, wpisy. Generalnie chciałbym zrobić sztuczny tłum na moich własnych stronach, ale generując za każdym razem inne IP - żeby nie było popeliny i w oczach G wyglądało to naturalnie. Wpadły mi do głowy dwa rozwiązania:

1. Komentowanie za pomocą programu Gscraper. Próbowałem, ale za każdym razem jest to samo IP, mimo iż korzystam z proxy. Domyślam się, że robię coś źle, dlatego proszę bardziej doświadczonych o radę.

2. Korzystanie z serwisów proxy online. Tutaj wszystko niby jest ok, ponieważ wystarczy wejść na kilkanaście stronek i po prostu wpisać sobie komentarz pod artykułem. Wszystko niby ok, ale czy te IP nie są zbanowane przez G? jeśli tak, to czy takie komentarze nie będą z góry uznane za fałszywe?

Wydaje mi się, że chyba najbardziej logicznym i bezpiecznym rozwiązaniem będzie użycie do tego celu Gscrapera z prywatnym proxy. Niedawno kupiłem ten program więc mam jeszcze chyba dzień czy dwa darmowe, prywatne proxy :)

Jak zrobic, żeby było dobrze?

A co ma IP komentującego do googla?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wydawać by się mogło, że IP nie ma nic do rzeczy ( przynajmniej od strony G ), ale:

1. Nigdy nie wiadomo, jak głęboko może/będzie mogło zajrzeć wielkie oko G.

2. Czasami skrypt pokazuje IP dodającego, więc głupio tak gadać do siebie ;)

Nigdy nie wiadomo, jak głęboko może/będzie mogło zajrzeć wielkie oko G.

Wystarczy pomyśleć żeby było wiadomo.

Czasami skrypt pokazuje IP dodającego

Wystarczy usunąć jedną linijkę kodu? Albo zmienić w bazie IP?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jak zrobic, żeby było dobrze?

Tak jak inni - zamówić komentarze, dać zarobić innym - budować rynek i dobrobyt społeczeństwa ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Hmmm, ciekawy temat... ;D

Mała rada - nie lepiej zwyczajnie usunąć skrypt wyświetlający IP użytkowników? (ps. taka opcja jest często widoczna tylko dla administratora). Google nie dowie się kto komentował :D No chyba, że zhackują Ci serwer :)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Sam jestem ciekaw czy frazy wpisane w komentarzach są brane pod uwagę przez google.

Przecież treść w komentarzach to taka sama treść jak każda inna...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności