Skocz do zawartości

Poprawienie błędów 404 - "oznacz jako poprawione"

!MC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam (raczej dla was) proste pytanie. Wprowadzona została nowa strona, siłą rzeczy pozmieniały się adresy podstron i w GWT mam trochę błędów 404. Nieistniejące strony zostały poprawione (ustawione przekierowania). W GWT mam wyszczególnione strony błędów dla danych stron, nie zaś same strony. Jeśli przestał istnieć adres: strona.pl/produkt, w GWT mam strona.pl/error/404/produkt. Czy mam w GWT oznaczyć jako poprawioną stronę błędu? Właściwej strony nie mam wyszczególnionej na liście, tylko stronę 404.

Strona błędu 404, to nie jest strona o określonym adresie np: error/404/* tylko odpowiedz serwera https://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ok, to już wykracza poza moją wiedzę. Czyli te strony są generowane automatycznie na jakieś zapytania tak? Fizycznie ich nie ma, pojawiają się kiedy się zapyta o którąś z nieistniejących stron? Nie są zaindeksowane, ale Google je widzi i to jako błąd 404. Co mam z taką stroną zrobić? JAk pozbyć się tego błędu? Jeśli pytanie zbyt trywialne, to proszę o chociażby linka albo namiary gdzię mogę o tym poczytać.

ieistniejące strony zostały poprawione (ustawione przekierowania).
Jeśli zostały porobione przekierowania, to powinno wystarczyć i Google powinno odświeżyć stan linkowania - indeksowania.

Możesz też wykonać site map serwisu i podesłać do GWT do zaindeksowania.

Natomiast jak wygląda sprawa w GWT z już wykrytymi 404 i jak się ich pozbyć Ci nie powiem, bo nie miałam okazji z takim zagadnieniem się w praktyce zmagać.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności