Skocz do zawartości

Ciekawe pytania o wpływ technologii wykonania strony na pozycję.

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio ktoś się pytał czy technologia w jakiej strona jest zbudowana ma wpływ na pozycję.

Chodziło o deklaracje na stronie, czy jest to html4, xhtml, html5 czy jeszcze coś innego.

Według mnie nie ma żadnego znaczenia, byle by kod wynikowy był w miarę w standardzie.

Ale może ktoś coś, wie dokładniej

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• 3 tygodnie później...

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

Według mnie nie ma żadnego znaczenia

Mam identyczne zdanie. Natomiast zauważyłem sporą nadreprezentację wordpressa w wynikach. Jednak żadne moje testy nie potwierdziły jego przewagi. Także, próbowałem wykorzystać jego funkcjonalności we własnych skryptach, nie było żadnego bonusa.

nihil fit sine causa

Bezpośredniego wpływ nie ma, ale należy brać pod uwagę, że technologia strony ma wpływ na jej prędkość i funkcjonalność, a to już może wpływać na pozycję. 

Nadal wordpress lepiej indeksuje się od pozostałych CMS'ów czy już na równi z innymi?

Lepiej znaczy szybciej, bo ma zaimplementowane pingowanie. Przy obecnej szybkości indeksacji, to nie ma wielkiego znaczenia. W poprzedniej dekadzie zacząłem używać tego w qlwebach i też było lepiej :) Nawiązując do wcześniejszego posta, muszę zaznaczyć, że zakładam sytuację w której ktoś potrafi optymalizować na poziomie tego skryptu. Laik oczywiście bonus otrzyma, zwłaszcza po rozszerzeniu strony o odpowiednie wtyczki. No i może szybki dostęp do fjuczrów typu rich snippets, ale google od nich odchodzi.

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności