Skocz do zawartości

strona usługowa ogólnopolska

Wiertacz dziurek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wiertacz,

Pomyśl sobie, że tutejsi seo wymiatacze, pracują na listach adresów, gdzie potrafią umieścić link rzędu miliony rekordów.

I teraz jak już sobie o tym pomyślałeś, porównaj to ze swoimi działaniami, które przedsięwziąłeś i pomyśl, czy masz jakieś szanse z nimi konkurować.

Cały czas chcesz to zrobić samodzielnie? ;)

Równie dobrze, mógłbyś chcieć samodzielnie naprawić w garażu u Ziutka - Lamborgini Huracan GT3, bo przecież udało się Wam w zeszłym tygodniu wymienić olej w Fiacie Uno.

ricco-banner.png

wypromowałem się SAM!!!! - Taka "zosia samosia" jezdem

Skoro tak po co pytasz? Super podejście mam firmę która się zajmuje czymś tam i powiedzą mi jeszcze za darmo jak na niej zarobić więcej. Też tak chcę.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

A najlepiej pokaż pan jak wymienić ten wahacz to w przyszłości będę wiedział jak to zrobić. I jeszcze może obok założę warsztat który będzie konkurencją.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

dobra koledzy zamykam, autor nie ma zamiaru odpowiadać na Wasze pytsania

Przepraszam bardzo, ale to nie tak!!!

Po prostu jestem na tym forum po raz pierwszy, i po kilku napisanych odpowiedziach dostałem taki komunikat:

Przepraszamy, nie masz uprawnień do tego!

Nie możesz napisać więcej postów. Przekroczyłeś limit 5 postów na dzień

Spowoduje to zresetowanie, kiedy będziesz miał 10 lub więcej zatwierdzonych postów

Dlatego musiałem nagle i niespodziewanie zakończyć wczoraj rozmowę.

Zapewne starzy stażem użytkownicy tego forum zapomnieli już, że takie tu panują zasady.

No cóż - może i słusznie :)

Zaskoczyło mnie kilka wypowiedzi:

Pomyśl sobie, że tutejsi seo wymiatacze, pracują na listach adresów, gdzie potrafią umieścić link rzędu miliony rekordów.

I teraz jak już sobie o tym pomyślałeś, porównaj to ze swoimi działaniami, które przedsięwziąłeś i pomyśl, czy masz jakieś szanse z nimi konkurować.

oraz

oczywiście bo my ich tam pchamy, a po co wysilać się jak można i tak jak jest. Czerpiąc z tego wymierny zysk finansowy.

Do tej pory myślałem (chyba dość naiwnie), że ranking strony w Googlach zależy od jakości strony, słów kluczowych w treści, i od 200 innych czynników. A z wczorajszych wypowiedzi chyba wynika, że nie warto się babrać z doskonaleniem treści i jakości technicznej strony, a łatwiej, szybciej i prościej wypromować stronę poprzez utworzenie dużej ilości linków do niej.

I chyba to jest odpowiedź na mój pierwszy post na tym forum "jJak to się dzieje, że tak tandetne strony osiągają tak wysokie pozycje w rankingu?"

Sam sobie na to pytanie odpowiadasz. Wpływ na pozycje strony ma, jak wyżej, ok. 200 czynników (według Google).

https://secureglass.net/200-czynnikow-rankingowych-google

Pokażę Ci przykład z rynku np. muzycznego:

Który zespół sprzeda więcej plyt:

1. Robiący troche lepsze piosenki, za to można kupić ich płytę w jednym czy dwóch małych sklepach, czy

2. robiący muzykę trochę gorszą, ale sprzedawaną wszędzie i promowaną wszędzie?

Jakość ma tu znaczenie, ale... sam widzisz :).

PS- nie wiem jak bardzo slabe ( w Twojej ocenie) są strony konkurencji, ale pamiętaj że Google ogląda je zwykle tylko swoim robotem.

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

Widzę, że mogę napisać jeszcze 3 posty więc odpowiem :)

Ja wczoraj rano wiedziałem, że ważne są również linki do strony, Dlatego kilka linków "zorganizowałem" dla siebie. Wstawiłem więc linki z moich stron hobbystycznych, poprosiłem kogoś z rodziny, kto prawadzi jakiegoś bloga na Onecie, moja córka wrzuciła link do mojej strony gdzieś u siebie w facebooku. W sumie z 10 linków się nazbierało.... Bo jeszcze ogłosiłem się w kilku katalogach zbierających firmy - jest trochę tego. I byłem święcie przekonany, że to wystarczy, by się przebić w górę w rankingu Googli.
Tym bardziej, że dość ładnie wypromowałem się w zapytaniu lokalnym na poziomie mojego miasta.
Muszę się z tymi informacjami zdobytymi wczoraj na tym forum powoli oswoić,

To teraz porównaj sobie konkurencję która takie ilości linków zdobywa na sekundę. :)

Możesz sobie kupić tzw. blast- zdobycie dużej ilości linków w dosyć krótkim czasie, przy czym, dwa zastrzeżenia:

1. nie oferuję blastowania ( jeszcze :) )
  2. to trochę (bardzo) wyższa szkoła jazdy, na tym poziomie wiedz o tym , ale nie używaj :)

Jeszcze takie pytanko, dlaczego nie chcesz podać frazy do jakiej startujesz? Na tym forum są głównie pozycjonerzy, nie wykrawacze dziurek :).

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

@ Wiertacz dziurek, linki mają nadal decydujący wpływ na układanie rankingu i tyle. Możesz mieć super optymalizację i być w TOP 200, możesz mieć b. dobrze ułożone treści (w kontekście ich technicznej optymalizacji, a nie np. użyteczności dla czytelnika) i też być w TOP 200. A możesz mieć kiepską optymalizację onsite i kiepskie treści, a jak dołożysz odpowiednie linki, to wygrywasz z całą resztą i koniec kropka.

Inna sprawa, że jak ktoś już siada do pozycjonowania strony to dba o wszystkie 3 czynniki, żeby po prostu było najefektywniej, ale samymi treściami i optymalizacją po prostu nie wygrasz.

moja córka wrzuciła link do mojej strony gdzieś u siebie w facebooku

Ten link nie ma żadnego znaczenia w kontekście wpływu na ranking.

W sumie z 10 linków się nazbierało

10 linków z katalogów, blogów na Onecie i stron hobbystycznych to kropla w morzu potrzeb.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności