Skocz do zawartości

strona usługowa ogólnopolska

Wiertacz dziurek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę to zgrywać czy udawać świętoszka. Rozumiem ludzi, którym zależy na wypromowaniu strony jak najwyzej (bo mi też zależy - chcę zarabiać pieniądze, a nie uprawiać hobby). Rozumiem też ludzi, którzy to umieją zrobić i to robią. I też zarabiają na tym pieniądze.

Czy jest to moralne czy nie, to też nie temat do rozważań. Życie wcale nie jest takie piękne i "moralne" jak w bajkach dla dzieci :)

Ale trochę mnie dziwi, że Google na taki proceder pozwala. Że nikogo w Google nie dziwe, że komuś przybywa linków "10 na sekundę", że ma ich dziesiątki czy setki tysięcy.
Trochę mi się zrobiło głupio, że tyle się przy mojej stronie napracowałem (w końcu chciałem dzięki niej więcej zarabiac), a to nie bardzo miało sens - bo na 150 miejscu w Google, to ja właściwie nie istnieję :(

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A z wczorajszych wypowiedzi chyba wynika, że nie warto się babrać z doskonaleniem treści i jakości technicznej strony, a łatwiej, szybciej i prościej wypromować stronę poprzez utworzenie dużej ilości linków do niej.

Nie do końca. Sam napisałeś że są różne czynniki które mają wpływ na wyniki wyszukiwania. Więc pozycjonowanie to nic innego jak sztuczne wpływanie na owe czynniki.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@Wiertacz dziurek

Na tym poziomie napisałem Ci to bardziej jako ciekawostkę niż radę. :)

Sam fakt, że dostrony kieruje dużo linków nie jest niczym złym, ale chodzi o to by nie przesadzić z ilością w zbyt krotkim czasie.

Z mojej strony mogę radzić Ci czytać jak najwięcej o rożnych pomysłach i strategiach pozycjonerów (chociaż makło kto się tym chwali).

Jak Ci bardzo zależy na stronie (i czasie) lepiej zleć to komuś- niekoniecznie mi :).

Bardziej Ci się to opłaci niż zakup kursów, programów, domen na naukę itp.

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

Wasze forum mi mówi, że mogę dziś jeszcze napisać jeden post :(

Więc chciałem Wam wszystkim bardzo, ale naprawdę bardzo podziękować za poświęconą uwagę i Wasze odpowiedzi i rady.

Trochę te kubły lodowatej wody wylane na moją głowę bolą. Bo myślałem, że jest inaczej. Że jest prościej.

Sporo się nauczyłem i dowiedziałem. Myślę, że dalej będę wstawiać kolejne zdjęcia, że będę wstawiać kolejne podstrony z moimi "wywierconymi dziurkami" :)
Strona na pewno będzie się rozwijała i będzie coraz lepsza.

Myślę, że za 6 miesięcy będę lokalnie w moim (wojewódzkim) mieście number one. Jakoś sobie do tej pory daję radę. Ale sami wiecie, że człowiek zawsze chce więcej. Taka już nasza natura :)

tank, za chwilę dostaniesz zjebkę od Maxa że polecasz blog pani L..., a podobno jest on małowartościowy :)

Zdobycie xxx tys linkow automatem da ci prędzej fitlerek niż topy..., mała linkowana fraza, najlepiej robić mniejszą ilością mocnych linków

a podobno jest on małowartościowy

podobno mówiłem, że wyżej wspomniana Pani ciągle złe mówi o PiO, dla tego nie widzę przyczyny czemu mam dobrze mówić o je blogu, rozumiesz różnice?

a podobno jest on małowartościowy

w moje prywatnej ocenie tak jest.

Oczywiście każdy ma swoje zdanie, tank lubi i poleca, jego sprawa i jego ocena, ale link dałem w code, chyba że Pani zacznie linkować do PiO :D

Czy jest to moralne czy nie, to też nie temat do rozważań. Życie wcale nie jest takie piękne i "moralne" jak w bajkach dla dzieci :)

Tak, to nie jest żaden temat do rozważań... Cóż może być niemoralnego w tym, że ktoś wie jak wykonać konkretną usługę (w tym przypadku wypozycjonowanie jakiejś strony) i uczciwie zarabia na tej wiedzy pieniądze?

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Pozycjonowanie to taka sama usługa jak każda inna. Jeden piecze chleb, drugi robi kiełbasę i też ma z tego $. A skoro działalność przynosi dochód warto nim się podzielić z kimś aby przynosił jeszcze większy.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@Arkaszka

Co do tych wielkich ilości linków- jak wczesniej pisałem dla niego to taka ciekawostka, jak takie linkowanie automatami wykorzystać nie będę pisał, bo dla was za łatwe, dla niego za trudne :).

A blog Lexy poleciłem ze względu na poziom dostosowany dla początkujących. Blog Max'a też mógłbym mu polecić, tylko czy początkujący (nie mylić z moderatorem :) ) coś by z tego wyniósł?

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności