Skocz do zawartości

Pytanie odnośnie zgłoszenia linków do usunięcia

libra

Rekomendowane odpowiedzi

Może w ogóle nie być efektu, jeśli wykluczyłeś niewłaściwe linki lub nie wszystkie szkodliwe odsyłacze ;)

Efekt kiedyś dało się uzyskać już po 2 dniach od zgłoszenia disavow, w tym roku czasy się wydłużyły i trzeba czekać nawet do kilku miesięcy. Jeśli strona ma filtr i za linki i za przewinienia onsite efektu możesz w ogóle nie zobaczyć.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

trzeba czekać nawet do kilku miesięcy

i za linki i za przewinienia onsite efektu możesz w ogóle nie zobaczyć

No popatrz Kolego, donos jednak nie popłaca ? :)

jeśli wykluczyłeś niewłaściwe linki lub nie wszystkie szkodliwe odsyłacze

On nie umie, Ty dasz radę. Wysoce zawoalowany przekaz, naprawdę masz talent. Zgłosi się gimbus, zarobisz 5 dyszek i wrzucisz kolejne 100k linków do szamba.

Dalekowzroczne :)

EOT.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Ludzie.... W kwietniu kupilem na 14 dni reklamę-box na głownej stronie serwisu. Nie wiedziałem że ta reklama będzie widoczna na 175 podstronach... Od miesiąca na żadnej stronie tego serwisu nie ma już reklamy linku mojej strony, po prostu skonczyl sie czas emisji, mimo to w narzedziach widzę wciąż te linki.

@libra, jeśli tego odsyłacza już nie ma to po co zgłaszać domenę do disavow? Jeśli masz inne linki, które mogą wpływać negatywnie na ranking Twojej strony np. będące na spamach wyhodowanych przez seowców od siedmiu boleści to takie linki zgłaszaj w disavow. Jeśli jednak linki już nie istnieją od dawna, nie ma sensu wrzucać domeny do disavow. Najskuteczniejszą metodą na pozbycie się filtru algorytmicznego za linki jest fizyczne usunięcie odsyłaczy.

Niskiej pozycji musisz upatrywać w czymś innym lub innej grupie linków.

Odnośnie danych w Webmaster Tools, dużo czasu może potrwać usunięcie informacji o domenie, na której nie ma już fizycznie linków.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Być może kolega liczy na to, że zgłoszenie linków do Disavow jakoś magicznie przyspieszy usunięcie ich z indeksu Google, czy coś w tym rodzaju. A to niestety tak nie działa. Do tej kapryśnej wyszukiwarki trzeba mieć stalowe nerwy i anielską cierpliwość - i czekać na efekt, którego może nie być.

Ludzie.... W kwietniu kupilem na 14 dni reklamę-box na głownej stronie serwisu. Nie wiedziałem że ta reklama będzie widoczna na 175 podstronach... Od miesiąca na żadnej stronie tego serwisu nie ma już reklamy linku mojej strony, po prostu skonczyl sie czas emisji, mimo to w narzedziach widzę wciąż te linki.

Dostałeś odpowiedź na forum Google.

Te linki znikną - ale za kilak tygodni. GSC nie jest aktualizowane an bieżąco.

Następnym razem nie bierz się za reklamę czegokolwiek jak nei rozumiesz jak to działa. Albo może lepiej się dokształcić ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

np. będące na spamach wyhodowanych przez seowców od siedmiu boleści

eh.obiecanki cacanki a głupiemu stoi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zamiast kupować reklamę i potem zgłaszać linki z niej do disavow to lepiej wyjedź na wakacje albo przechodź wieśka bo na twoim wakacjach tylko inni stracą..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności