Skocz do zawartości

alias i domena, proszę o poradę

delaRobal

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, zanim zdecydowałem się napisać tego posta przewertowałem forum, znalazłem sporo odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, a im więcej się dowiaduję tym mniej wiem
:)
Może ktoś będzie miał chwilę czasu i uświadomi mnie co i jak, więc już mówię o co chodzi.

Założyłem sklep pod adresem
. Następnie wykupiłem domenę sklep.pl, ponieważ chciałem aby adres był łatwy do zapamiętania i zrobiłem przekierowanie z adresu brw.sklep.pl na brwsklep.abc24.pl. Stronę założyłem jakieś 3 tygodnie temu i znajduje się w pierwszej lub drugiej dziesiątce w google pod interesującymi mnie frazami z adresem wyświetlanym
.

Moje pytanie brzmi: co muszę zrobić, żeby w wynikach było widać adres brw.sklep.pl zamiast brwsklep.abc24.pl? Czy muszę skontaktować się z moim adminem żeby przypisał adres do domeny brw.sklep.pl? I czy nie wpłynie to negatywnie na pozycje strony w google, bo adresu brw.sklep.pl w goglach nie widać? I ostatnie pytanie: który adres powinienem pozycjonować? Z góry dzięki za pomoc.

https://www.abc24.pl/faq.asp

W konfiguracji swojego serwera DNS wpisz takie rekordy:

;Konfiguracja dns dla nazwa_twojej_domeny.pl

@ A 213.25.65.3

www A 213.25.65.3

Teraz DNS A dla brw.sklep.pl pokazuje na 213.180.130.208 (wyglada mi na onet).

Jest poprostu zle ustawione: brw.sklep.pl przekieruje do brwsklep.abc24.pl ...

Jest poprostu zle ustawione: brw.sklep.pl przekieruje do brwsklep.abc24.pl ...

A powinno być na odwrót :)

Lepiej pozycjonować domenę ...sklep.pl

Rób jak uważasz ale jest ona lepsza do zapamiętania.

Jeśli chesz aby pozycja strony starej była przenisiona na nową to zastosój 301 wpisz w szuakjkę na forum "301" a tam znajdziesz jak to zrobic

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź, poprawcie mnie jeszcze jeśli coś żle robię. Faktycznie domena wskazuje na onet. W ustawieniach mam przekierowanie na brwsklep.abc24.pl. Czyli jak muszę zrobic żeby było odwrotnie? Bo próbując zmienić dns wyskakuje mi taki komunikat:

Zmiana DNS nie powiodła się.

Podano nieprawidłowe parametry.

Podane serwery nie mają prawidłowo skonfigurowanych rekordów SOA dla tej domeny.

Jesli jestes pewien poprawnosci wprowadzonych danych poczekaj na ustawienie rekordów SOA na serwerach DNS i spróbuj ponownie zmienić serwery.

W przypadku powtarzajacych się problemów skontaktuj się z administratorem serwerów DNS.

Jako nazwę wpisałem A, natomiast ip 213.25.65.3, czyli tak jak podano w faq. Co jeszcze musze zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności