Skocz do zawartości

Zakładanie zaplecza - te same czy rożne konta email

mSoft

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam proste pytanko. Jakby ktoś mógł pomóc albo chociaż wskazać, gdzie mogę szukać odpowiedzi.

Czy do zakładania stron zapleczowych (blogi web 2.0) i profili na forach lepiej używać różnych maili, czy można tym zarządzać z tego samego konta?

Jak chcesz założyć np 3 konta, to jeden mail niczemu nie wadzi. Jeśli 300, to sprawa zacznie się robić skomplikowana. A gdybyś myślał o 3000 to zdecydowanie 'kilka' maili więcej, będzie mile widziane. Każde zero więcej, podnosi level ;)

A poza tym, jak mawia klasyk: "dywersyfikacja!"

p.s.

Próbowałeś założyć drugie konto na np wordpress.com na tym samym mail'u? ;)

ricco-banner.png

Nie próbowałem, ale skoro o tym piszesz, to pewnie się nie da.

Ja początkujący jestem, chcę własną stronę jakoś w Google ustawić. Głównie dla nauki, niż osiągania na tym jakichś profitów. Ale jak już za to biorę, to chcę zrobić dobrze, więc wolę podpytać zanim się zabiorę za robotę.

Gdzieś trafiłem na informację, że należy działać tak, żeby Google miało trudności ze skojarzeniem ze sobą zaplecza. Wspólny email mógłby pewnie to ułatwić, dlatego pytam. Wiadomo, że najlepiej na każdej stronce działać z innego maila, IP i w ogóle, ale ciężko by było to ogarnąć. Chcę głównie wiedzieć, czy np. posiadanie 5-10 blogspotów na jednym mailu nie sprawi, że zaplecze straci moc.

Profile web2.0 jedno konto jeden mail. ( inaczej zazwyczaj się nie da)

Zaplecza blogowe na darmowych platformach nie polecam przekraczać założenia 10 blogów z tego samego adresu IP oraz z jednego adresu email.

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

zarządzać z tego samego konta

Nie wygłupiaj się ;) Nie bedziesz zarządzać, bo nie założysz w większości przypadków nawet.

Poszukaj:

- softów do masowego zakładania darmowych kont pocztowych

- zainteresuj się pojęciem catchall

- zauważ, że mail w subdomenie też dobrze działa

- ....

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności