Skocz do zawartości

dramatycznie niskie stawki od 1-go

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli Ciebie zadawala 5$ a masz 2$ to pomysl nad zmiana prezentowanych reklam.

Jak sprawdzilem serwujesz linki np w serwisie gry, dodaj np 250x250 pod opisem gry itp.

Chyba ze serwujesz takie formaty a ja nie zauwazylem.

Tak czy tak pokombinuj nad zwiekszeniem ctra i iloscia uzytkownikow.

Bo czy to bedzie adsense czy inny jak bedziesz mial slaby ctr/ktorego nie podawaj tutaj to wiele nie zarobisz.

Krotko testowalem adkontekst i powiedzialbym ze wyglada to tak:

ctr na adsense jest 4 razy wyzszy niz adkontekst i nie sadze ze wynika to tylko z doboru reklam a z wad niezaliczania klikow w adkontekscie to plus dla adsense.

Stawki sa 3 razy wyzsze w adkontekst niz w adsense to plus dla adkontekstu.

Jednak jak zwrocisz uwagę stawka koncowa bedzie wyzsza w wypadku adsense mimo ze cena za klika bedzie nizsza o 3 razy to bedziesz mial ich wiecej o 4 razy.

No i dochodzą problemy z adkontekstem ktory ciagle mozna uznac za wersje beta /malo stabilną.

W sumie uwazam ze wersje beta powinni opierac sie tylko i wylacznie o wlasne serwisy bez PP.

Dopiero wersje stabilne powinny widzec swiatlo dzienne. Bynajmniej google jak zaczyna na czyms zarabiac to tylko na stabilnych wersjach, posiada wiele wersji testowych roznych swoich rozwiazan ktore sa gratis.

Te sprawdzone pozostaja darmowe badz przeradzaja sie w komercje.

Tak czy tak z adsensem nie bylo problemow od poczatku tego programu w Polsce wiec sugerowalbym Ci poprawiac obecny stan niz szukac czegos innego

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie bieda podobna.

Pierwszy tydzien miesiąca moje zarobki srednio utrzymywały sie jescze w granicach do ok 5-6$.

Ok, 10lipca spadły mi do ok 2$

Teraz od 15 lipca utrzymują się w maksymalnych granicach 1,5$ ;)

Ale to dziwne, bo sledzac statystyki ruch na mojej witrynie niewiele sie zmienił - i co zabawne dokładnie 10 lipca, kiedy to zauwazylem drastyczny spadek zarobków oglądalność mojej witryny wylewnie wzrosła prawie o 100% utrzymując powolny spadek przez 4 dni i rzeka odwiedzin wrociła do swojego starego koryta.

Moim zdaniem powinienem w tym czasie wiecej zarobić, mimo tego tak się nie stało.

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Dziś sie rejestrowałem i czytałem, ze ich minimum to nie 300tyś a 30tyś. Poza tym kto Ci udowodni ile masz odwiedzin - przeciez te dane statystyczne podajesz sam i mozesz wpisać liczby z kosmosu. :D

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Poza tym kto Ci udowodni ile masz odwiedzin - przeciez te dane statystyczne podajesz sam i mozesz wpisać liczby z kosmosu. :D

Po kilku dniach pewnie się zorientują ile naprawdę średnio masz odwiedzin.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Po kilku dniach bedziesz tak zdesperowany, że sam bedziesz błagał o to abys od nich dostał wypowiedzenie umowy :D)

Nie wiem czemu AK pisal w tym dziale jak jego jest inny ale ok.

Szkoda mi tylko, że bez odpowiedzi pozostaje dział, który dla nich został przeznaczony.

Chca działac profesionlanie ale z profesionalizmu im nic nie wychodzi ... same wpadki ... po duzym entuzjazmie z jakim przyjeli nowy system userzy nadeszło rozczarowanie - typowe w polskim życiu :(

Czasami sie zastanawiam czemu tak mały szacunek jest dla mniejszych wyjładowców stron - 2-5Mil miesiecznie np. - odpowiedz jest jednak jeszcze prostsza, bo tak jak za granica na ich miejsce jest masa innych osób co z checia zastapia ich miejsce.

a propos wakacji, nizszych stawek, mniejszego ruchu: rzuccie okiem na ranking.stat.pl gdzie w top10 widac, ze prawie wszystkie sajty sa pod kazdym wzgledem na minusie. widze tez u siebie po dedyku (hostuje rozne osoby, rozne serwisy) gdzie transfer spadl o jakies 20%.

Normanos siegając na raking wszyscy są na minusie, a u mnie mimo urlopu i nic nie robienia. Staty poszły + 40%

W sumie w ciągu tego roku nie miałem tak dużej ilości wejść jak teraz.

Co oczywiście nie idzie z zarobkami, nie sądziłem że można mieć same kliki po 1 cencie.

Przynajmniej nie tak masowo, że 500-600 klików to 1 centówki.

U mnie zarobki spadły o jakieś 90%!

Praktycznie same kliki za jednego centa, za niektóre nawet centa nie dostaję!

Taką sytuację mam już przez około 2 tygodnie.

Czas przenieść się gdzie indziej.

Jak ktoś zastanawia się nad wyborem AdSense to odradzam.

akurat tego dnia kiedy Kaczynski obiecywal to rzeczywiscie ecpm mi skoczyl, ale to byla oczywiscie ironia, jakzeby inaczej :)

Ja jak czytam w Internecie coś pozytywnego o obecnie rządzących zawsze widzę w tym ironię (nie wchodzę raczej na strony partyjniaków) :)

jak się wypozycjonujesz tak się wyśpisz.

Dobry żart na koniec dnia.

PS. Zapisałem się 3 miesiące temu, nie odpowiedzieli do tej pory bo najpierw są firmy i strony które mają 300 tyś wyświetleń w miesiącu.

Nie przesadzaj, mi odpowiedzieli w tym samym dniu w którym się zgłosiłem, bardzo grzecznie i rzeczowo. I jeszcze tego samego dnia uruchomiłem reklamy. No niestety same reklamy to już klapa. Większość po prostu nie była wyświetlana w ogóle, przy tym skrypt mielił się w nieskończoność powodując rozjazd strony. Nie do przyjęcia. Idea świetna - wykonanie już dużo gorsze. Po części trzeba rozgrzeszyć system, z uwagi na niedostatek reklamodawców w wielu tematykach.

Ale akurat co do kontaktu - nie mam zastrzeżeń.

Na temat zarobków nie wypowiadam się, bo nie zdążyłem dobrze przetestować.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności