Skocz do zawartości

Czas reakcji strony na linki

5il3nt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google indeksuje tak samo ale algorytm weryfikacji został zmieniony.  To chyba jasnE. Był czas aby się przygotować na zmianY.

Aktualnie są upały a nie mrozy. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Google indeksuje tak samo ale algorytm weryfikacji został zmieniony.

Weryfikacji czego? Chodzi Ci o weryfikację linków typu dobre/złe?, bo ja od lat słyszę że są dobre i złe ale nigdy ich nie widziałem, nikt ich nie podzielił na te dobre i złe. No google podjęło taką próbę i udało mu się, ale naszymi rękami bo sami je mu pokazujemy.Disalov się nazywa to czy jakoś tak.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Chodzi Ci o weryfikację linków typu dobre/złe?,

Nie, nie chodzi o linki.  Linki cały czas są takie same. 

Disalov się nazywa to czy jakoś tak.

Jakoś tak.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

to dobrze ze kolega nie zna nazwy ulubionego narzędzia G, gorsi są ci którzy znaja w każdej odmianie :)

robiłem małe testy indeksacji profili K2, po zmianach

-popularne narzędzia indeksacyjne poziom bliski placebo

-najlepszy patent zaindeksował jakieś 1200/2000 ale to strasznie żmudna robota

-przeciętnie przy odrobinie pracy jakieś 400-600/2000

nie używałem XR

robiłem małe testy indeksacji profili K2, po zmianach

-popularne narzędzia indeksacyjne poziom bliski placebo

Fajnie robić testy ale nie każdemu wychodzą. Dlaczego? :)

to dobrze ze kolega nie zna nazwy ulubionego narzędzia G, gorsi są ci którzy znaja w każdej odmianie

Nie znam dokładnej nazwy bo kiedyś tam czytałem o tym i zapomniałem że coś takiego istnieje.

Nie uważacie za paranoję że sami pozyskujecie linki a potem je zgłaszacie na tacy do google?

To działanie na swoją szkodę i innych. Moim zdaniem zyskuje tylko Google i to za darmo.

Ci co to robią to jeszcze powinni podać google do sądu pracy o uznanie stosunku pracy bo pracują dla niego za darmo hehehe.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

algorytm weryfikacji został zmieniony.

Jakiś link do oficjalnej informacji od Google o zmianie weryfikacji? ;)

-najlepszy patent zaindeksował jakieś 1200/2000 ale to strasznie żmudna robota

Możesz tylko powiedzieć czy ten patent to robota ręczna czy przy wykorzystaniu jakichkolwiek softów?

up

aktualnie, bynajmniej metodami, które udało mi się wypracować (właśnie nieco ręczna rzeźba), indexowanie linków to więcej zachodu niż ich umieszczenie.

Do tego mam wrażenie, że G miesza indeksem jakoś dynamicznie, w takim sensie, że sprawdzisz dziś - masz 200/1000, sprawdzisz jutro 700/1000, po jutrze - 50/1000 a jeszcze dzień później znowu 700/1000. 

Nie wiem czy ten proces to nowość, bo nad indeksowaniem samym w sobie siedzę od niedawna. W każdym razie, nie można być czegoś pewnym po krótkim czasie.

700 'zaindeksowanych' z tysiąca - dziś linków, to jutro już tylko 200. Przynajmniej tak 'wygląda'. Po około tygodniu, zostaje efekt można powiedzieć mniej tymczasowy, który się utrzymuje na równym poziomie i wtedy widać, ile weszło w index na dłużej. 

ricco-banner.png

Google indeksuje tak samo ale algorytm weryfikacji został zmieniony.

Google próbuje oślepić pozycjonerów jak Krzyżacy Juranda. Dodano do algorytmu trochę elementów dezinformacyjnych. Wyniki straciły na jakości, ale coś za coś.

Ostatnio analizowaliśmy skryptem ok 500 fraz z różnych krajów - wynik 0 domen z wiekiem < 1 miesiąc.

A co jeśli postawię taką śmiałą tezę, że linki młodsze jak miesiąc nie są w pełni uwzględniane?

nihil fit sine causa

Jakiś link do oficjalnej informacji od Google o zmianie weryfikacji?

Z odejściem Matta skończyły sie informacje o aktualizacjach algorytmu.

E: Jednak w dalszym ciągu G wysyła sygnały o zmianach. Jednak nie jest to oficjalny język a jedynie pisany "miedzy wierszami".

Dodano do algorytmu trochę elementów dezinformacyjnych. Wyniki straciły na jakości, ale coś za coś.

Dokładnie tak jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności