Skocz do zawartości

Pozycjonowanie branża niszowa

marwit3323

Rekomendowane odpowiedzi

Nasza firma jest w branży maszynowej,

Nie chodzi o narzędzia do wiercenia otworów? Bo już jednego mamy :D

Co de meritum sprawy to Konik podał najbardziej rozsądne rozwiązanie jeśli chcesz robić to sam. Jeśli chcesz zlecać to to co robią ma Ciebie nie interesować, dodatkowo chyba nie myślisz, że będą linkować wprost ewebem :D

Dlaczego?

Jeśli płacę za efekt, mogę się jeszcze zgodzić, ale przecież Wy sami narzekacie na taki sposób rozliczeń.

W takim razie, jeśli płacę za konkretne działania i do tego ma mnie to jeszcze nie interesować co pozycjoner robi?

To już dla mnie gruba przesada

AdWords w skrajnie niszowych przypadkach też może nie dać rady. Ja przykładowo miałem klienta, który zajmuje się dostarczaniem maszyn/technologii dla rzeźni i ubojni. Połowa asortymentu, który chcieli reklamować w AdWords ma za mało wyszukań i Gugiel nie wyświetla reklam.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

AdWords w skrajnie niszowych przypadkach też może nie dać rady. Ja przykładowo miałem klienta, który zajmuje się dostarczaniem maszyn/technologii dla rzeźni i ubojni. Połowa asortymentu, który chcieli reklamować w AdWords ma za mało wyszukań i Gugiel nie wyświetla reklam.

Tak, też miałem takie przypadki

Adwords jest generalnie dość słaby, organik na pierwszym miejscu daje kilka razy więcej zapytań niż Adwords na pierwszym miejscu i do tego jakość zapytań jest dużo lepsza, z Adwords mam wrażenie, że jest więcej zapytań konkurencji i klientów którzy "chcą się zorientować" niż poważnych zapytań

Dlatego jak niektórzy tak chwalą Adwords, ja się nie do końca zgadzam, jest to OK na początki i coś tam daje, ale organiki zawsze lepsze

@marwit3323 jeśli sam sobie tego Adwords ustawiłeś to pewnie tak było jak mówisz :)
Nie spotkałem się jeszcze z klientem, który był prowadzony przez "profesjonalistę" aby nie zarobił na swojej kampanii na tyle aby to się opłaciło.
Jeśli AdWords nie chce się pokazywać to nie licz z tej frazy na ruch w swojej witrynie z organików tak przy okazji ...

E: Zmiana z @up na @marwit3323

@marwit3323 jeśli sam sobie tego Adwords ustawiłeś to pewnie tak było jak mówisz :)

Nie spotkałem się jeszcze z klientem, który był prowadzony przez "profesjonalistę" aby nie zarobił na swojej kampanii na tyle aby to się opłaciło.

Jeśli AdWords nie chce się pokazywać to nie licz z tej frazy na ruch w swojej witrynie z organików tak przy okazji ...

Hyhy, spoko, Adwords się zwraca, tylko z mojego skromnego doświadczenia widzę, że organiki jakoś generują więcej wejść i ruch lepszej jakości.

Ale,

1. Po pierwsze mam za mało danych, bo to były jakieś tam moje skromne projekty

2. Po drugie było to dawno, kiedy jeszcze Adwords się różnił wizualnie od organików, dziś to może być inaczej, kiedy wszystko wygląda już prawie tak samo ;)

A nie prawda :)

Wystarczy pokombinować co ludzie wpisują, żeby znaleźć odpowiedź na forum. Bo mają problem: "jaka maszyna do pakowania cukierków". Znajdź 30 - 40 -50 takich fraz a ruchu narobisz jak ta lala.

A jak jest problem z ilością wyszukań do adwords to dopasowanie przybliżone z modyfikatorem "+" i wykluczenia potem.

Bardzo wściekła meblościanka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności