Skocz do zawartości

linki na setkach podstron z jednej domeny - jaka wartość tych linków?

Rekomendowane odpowiedzi

I ta rozmowa i tak Ciebie niczego nie nauczy

Wydaje mi się, że jeżeli ktoś może kogoś czegoś nauczyć to właśnie dzięki rozmowie. Kwestia tylko komu i co się chce a czego się nie chce w danym momencie. Może to być uzależnione od tego co wyświetl ekran naszego monitora w danej chwili :)

@Wirtacz dziurek - dodaj linka do strony kolegi. Sądzę, że nie zaszkodzi. Potem sam sprawdzisz efekty. Dla bezpieczeństwa możesz dodać link jako brand w postaci np. www.nazwatwojejstorny.pl a nie słowo kluczowe.

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wydaje mi się, że jeżeli ktoś może kogoś czegoś nauczyć to właśnie dzięki rozmowie.

dzięki testowaniu algorytmu, umiejętności "oddzielenia ziarna od plew" czytając PiO. A dla tego potrzebne podstawy podstaw.

>I ta rozmowa i tak Ciebie niczego nie nauczy

No jasne, że nie nauczy mnie pozycjonowania, obsługi programów do tego przeznaczonych, i dziesiątek innych tematów.
Ja tylko byłem (jestem) w strachu, że kolega może mi zrobić niedźwiedzią przysługę.

I patrząc na Wasze wypowiedzi chyba z tej przysługi zrezygnuję.

Pozdrawiam wszystkich.

@MaxPan, tak masz rację. Wiele osób idzie na skróty oczekując tylko odpowiedzi na swoje pytania bez względu na to jakie by one nie były. Nie szukając informacji na własną rękę, nie analizują, nie wyciągają wniosków.

Jednak jakież to forum było by nudne gdyby pisali na nim sami znawcy tematu. A tu taki wiertacz_dziurek czasem wpadnie. Rzuci jakimś tematem i znów poranna kawa smakuje nieco lepiej ;)

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Problemem z tym tematem jest taki, że brakuje mu kontekstu. Punktem odniesienia zawsze jest domena. W SEO jest niewiele generalnych prawd, które można przenieść na kalkę 1:1 i powiedzieć, że u niego działa, to będzie działało i u mnie.

Nie znając przypadku, nikt z nas nie da Ci jednoznacznej odpowiedzi i nie wynika to z naszej złej woli.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Czy jest sens umieszczać na każdej z tych podstron linki do mojej strony?

Nie, lepiej tylko na stronie głównej.

Jakie jest Wasze zdanie?

Linki z setek podstron mogą zaszkodzić ale nie muszą.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Linki z setek podstron mogą zaszkodzić ale nie muszą.

Nie znając przypadku, nikt z nas nie da Ci jednoznacznej odpowiedzi i nie wynika to z naszej złej woli.

W jego przypadku na 99,9999% jestem przekonany, że link w stopce z anchorem udupi mu stronę w kilka dni.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

link w stopce z anchorem udupi mu stronę

Jak nie algorytm to konkurencja. Tak czy inaczej jest to teraz "jazda po bandzie", której nie powinno się stosować dla stron docelowych.

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

link w stopce z anchorem udupi mu stronę w kilka dni

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Na rzetelna odpowiedź składa się wiele czynników, których nie znamy. Możemy tylko spekulować. Nie należy się też opierać na dotychczasowych doświadczeniach gdyż każda strona, domena jest inna.

Zakładam jednak, że masz rację. Strona wiertacza prawdopodobnie nie reprezentuje w miarę dobrej jakości. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Możemy tylko spekulować

W jego przypadku na 99,9999%

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Strona wiertacza prawdopodobnie nie reprezentuje w miarę dobrej jakości.

Hehe - jest najlepsza na świecie, bo zrobiłem ją całkowicie sam. Jest prosta, nie ma żadnych javaskryptów, żadnych pierdół, Jest treść, zdjęcia, opisy zdjęć. Strona zrobiona przy pomocy edytora WYSEWYG. Kod oczywiście można by poprawić, ale mi się nie chce. Kwiatków typu

<big><big><small><small>Ala ma kota</small></small></big></big>

od cholery. Takie śmiecie mi wstawia edytor. Ale Google nie widzi błędów, więc tym się nie przejmuję - odwiedzający moją stronę tego nie widzi, a ja udaję, że tego też nie widzę.

Myślę, że ważniejsze jest użycie treści, w treści słów kluczowych. I wielu różnorodnych słów kluczowych. Oczywiście podaję też miasto.

I na zapytanie "wiercenie miasto" jestem wysoko w SERPach.

Ale na zapytanie "wiercenie dziurek" jestem około TOP200. I to jest tragiczne. Więc próbuję poznać (chciaż z grubsza) tematy pozycjonowania.

To takie ogólne wyjaśnienie kim jestem i co robię.

w czym ty te dziury wiercisz i czym?

W brzuchu, w userach tego forum :D

Takie tematy naprawdę są moim zdaniem potrzebna. Aż miło oderwać się od pracy i sobie takie coś poczytać ;)

Ej, ludziska!!! Nie nabijajcie się ze mnie!!! Każdy w swojej branży jest fachowcem. i każdy jest "małym jasiem" poza swoją specjalizacją. Trochę stron www narobiłem w życiu. Ale nigdy nie zależało mi na wynikach w Google. Często to były strony typu "moje zdjęcia z egiptu" wstawiane dla rodziny, kolegów. Więc dostawali ludzie adres strony www w mailu, i sobie to obejrzeli albo nie. Google nie były do niczego potrzebne w takich przypadkach.

Więc stronę prostą potrafię zrobić i to dla mnie wystarcza. Nie mam żadnej ambicji być w tym temacie fachowcem.

Teraz pierwszy raz mi zależy, by Google wysoko widziało moją stronęj. Więc zacząłem czytać, czytać... a czego nie mogę znaleźć to dopytuję tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności