Skocz do zawartości

WP wysyła spam, wirus ?

Presta

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, może ktoś z Was miał taki problem.
Od jakiegoś czasu (całkiem możliwe, że od aktualizacji do najnowszej wersji) jeden z moich wordpressów wysyła spam co powoduje, że serwer przy 200 mailach blokuje wysyłanie wiadomości.

Wygląda, że problem ze spamem powiązany jest z lokalizacją:
wp-includes/js/swfupload/plugins

Taki komunikat dostałem od administratorów serwera... .

Więcie może w czym problem ?

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Więc pewnie jakaś wtyczka playera/slidera czy innego cuda jest nie aktualizowana. Czy wszystkie pluginy masz w najnowszej wersji?

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

• 1 miesiąc temu...

Mój klient miał bardzo poważny z tym problem. Padło 5 stron i wysyłka poszła do 5 tys odbiorców.

Najczęściej winą był revolution slider i źle ustawione prawa dostępu do katalogów. Zabezpieczyć można się w łatwy sposób wystarczy tylko odpowiednio zarządzać ustawieniami ;-)

Mój klient miał bardzo poważny z tym problem. Padło 5 stron i wysyłka poszła do 5 tys odbiorców.

Najczęściej winą był revolution slider i źle ustawione prawa dostępu do katalogów. Zabezpieczyć można się w łatwy sposób wystarczy tylko odpowiednio zarządzać ustawieniami ;-)

mozesz podpowiedziec cos wiecej albo podeslac jakis link zebym mogl sam wiecej doczytac?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności