Skocz do zawartości

Blokowanie niechcianych znajdujących się na stronie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie

Zajmuje się optymalizacją od dość niedawna, i mam bardzo nurtujące pytanie.

Mianowicie na stronie sklepu, nad którym pracuję, Google ciągle z czytuje mi następujące frazy:

"Dodaj"

" do"

"koszyka"

"brutto"

"pozytywny"

"x"

"cookies"

Podczas robienia tekstu na stronie potrafi w ten sposób znaleźć się nawet 30 zbędnych słów, które są zbędne dla mnie, lecz niezbędne do funkcjonowania sklepu. Dodatkowo notorycznie powtarzają się na każdej stronie.

Chciałem zaczerpnąć informacji, czy jest jakiś magiczny sposób na zablokowania tych słów/fraz dla robotów Google?? Lecz przy jednoczesnym zachowaniu ich na stronie, gdyż  naturalnie korzystają z nich użytkownicy.

Pozdrawiam

Trzcina1986

Jeśli będziesz dobrze szukał, to nawet w pomocach dla webmasterów znajdziesz "sposób" (coś w stylu <!--google noindex-->), ale z góry Ci powiem - to nie działa.

Pamiętaj, że dla konkretnych fraz/zapytań Google za każdym razem generuje inny opis, więc to, co Ty widzisz, niekoniecznie zobaczy ktoś inny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności