Skocz do zawartości

Strony zawierające linki do (...) a strony (...) zawierające ten warunek

mathkit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie pewnie dla Was banalne, ale dopiero co wkraczam w dziedzinę pozycjonowania i interesuje mnie tylko jedna rzecz, na którą nie znalazłem do tej pory odpowiedzi na forum (prawdopodobnie źle szukałem :hello: ) a jest stosunkowo dla mnie ważna. Czym się różnią opcje:

1. Przeszukaj strony zawierające linki do //nazwa strony// od

2. Przeszukaj strony //nazwa strony// zawierające ten warunek

Z tego co ja rozumiem, pierwsza opcja dotyczy wzajemnego linkowania przez obydwie strony,

a druga jednostronnego (?). Moje podstawowe pytanie brzmi: Jak google klasyfikuje strony do opcji pierwszej a nie tylko do drugiej (czy są to serwisy o powiązanej tematyce (?), a jeżeli nie to jak ? . Jeżeli przyjmę wersję, że pierwsza opcja dotyczy wzajemnego linkowania, to na mojej stronie mam co najmniej 6 linków prowadzących do stron, które linkują do mnie. A google pokazuje w opcji pierwszej jedną pozycję i to w dodatku taką, która jest jednostronna, tzn. oni linkują do mnie, ja do nich nie.

Przepraszam za niefachowe słownictwo, ale myślę, że moje pytanie jest zrozumiałe.

Pierwsza opcja jest aktualizowana kilka razy do roku (np. 2,3).

Druga opcja zmienia się dużo częściej, zauważysz w tym miejscu przyrost po stosunkowo krótkim czasie od zaistnienia linku do Twojej strony (po zaindeksowaniu go), większe zmiany w drugiej opcji występują po zaindeksowaniu nowej kopii Twojej strony (jeżeli oczywiście pojawiły się jakiekolwiek linki międzyczasie).

W obu przypadkach pokazujące się linki niekoniecznie muszą być wynikiem wymiany linkami, choć oczywiście mogą (ale jest to żadne kryterium doboru).

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności