Skocz do zawartości

www.zoologiczny.sklep.pl

wolfik

Rekomendowane odpowiedzi

zeby nie bylo niedomowien - uwazam Twoje rady za bardzo cenne, ale przy okazji staram sie bronic moich rozwiazan lub tlumaczyc dlaczego tak a nie inaczej:)

1. po lewej jest pelne menu, na gorze skroty do najwazniejszych kategorii, przy okazji z odpowiednimi anchorami - taki byl pomysl. musze przemyslec to co napisales

2. czy zamiana miejscami tego tekstu z regulaminem w pigulce bedzie wedlug Ciebie odpowiednia?

3. przekonales mnie :unsure:

4. skoro piszesz ze ma byc na gorze po prawej (linki na gorze + box w prawej ramce) i jest na gorze po prawej, to nierozumiem:)

5. wzielo sie to stad, ze mam watpliwosci, czy robot potrafi przejsc po tym rozwijanym menu z lewej strony (jesli sie myle, to prosze mnie uswiadomic).

linki do producenta znajduja sie tylko na stronach konkretnych produktow i chcialem je troche wzmocnic wrzucajac je na 1 strone.

PS. czytamy te same ksiazki:)

Odpowiedzi na Twoje pytania:

- nawet jeśli sprzedaję oprogramowanie to nie ma to w tym momencie znaczenia, bo go Tobie nie wciskam

ma bo wtedy nie jestes obiektywna

- prowadzę sklep internetowy

podasz adres?

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie ma to znaczenia, ponieważ oceniam ten sklep z punktu widzenia Klienta który chciałby np. kupić jedzenie dla kota. A Twój sklep mnie do tego nie zachęca.

Nie podam :unsure: bo szczerze to mnie wkurzyłeś swoimi przemądrzałymi komentarzami i przesadziłam - sklep jest w fazie przygotowań do sprzedaży. Może jak będzie gotowy to podam link.

Zawsze możesz bronić rozwiązań, ale warto też przemyśleć je od początku. W końcu tego włąśnie oczekujesz.

Ładniej byłoby z zakładkami po kliknięciu rozwiją się kolejne zakładki pod spodem z podkategoariami.

Zostaje Ci miejsce po lewej pion na naprawdę świetne oferty - strona główna jest najbardziej handlowa - pamiętakj że czym wiecej, ale rozsądnie, dasz na niej produktów tym sprzedaż lepsza.

Zmiana miejsc tekstów, hm... chodziło mi raczej o pozbycie się tego tekstu a takie rzeczy jak konsultacje itp. daj gdzieś z boku ładny baton.

Logowanie i koszyk wpasuj w TOP - to naprawdę dobre rozwiązanie. Amazon, Merlin...

Jeśli dobrze zrobisz rozwijalne menu to przejdzie, nawet po linkach tekstowych źle zrobionych nie przejdzie. Popytaj chłopaków jak to zrobić w innym dziale, lub znajdz bo już gdzies to było opisywane na forum.

Nie ma to znaczenia, ponieważ oceniam ten sklep z punktu widzenia Klienta który chciałby np. kupić jedzenie dla kota. A Twój sklep mnie do tego nie zachęca.

dlatego ze jest na oscommerce ??????

Nie podam :unsure: bo szczerze to mnie wkurzyłeś swoimi przemądrzałymi komentarzami i przesadziłam - sklep jest w fazie przygotowań do sprzedaży. Może jak będzie gotowy to podam link.

no to poczekam:)

Tak właśnie dlatego!

Ten sklep się niczym nie wyróżnia w zalewie wielu podobnych sklepów, ale jak przede mną radzili wystarczy trochę czasu włożyć i sklep nabierze charakteru.

Musisz zadbać o to aby Klient nie uciekł ze sklepu po 20 sekundach, ale został jak najdłużej i zostawił jak najwięcej pieniędzy. Bo przecież nie robisz tego charytatywnie tylko chcesz na tym zarobić! Więc jak już tak Ci szkoda na autorskie oprogramowanie to zainwestuj chociaż czas w wygląd sklepu.

Pozdrawiam i mimo wszystko życzę powodzenia w biznesie internetowym!

Propozycja: zajrzyj na polskie forum OSC- tam jest bardzo dużo porpozycji, wskazówek, modułów, będzie Ci łatwiej przy zmianach.

Design jest bardzo ważny dla przeciętnego użytkownika netu - jeżeli wchodzi na stronę co najpierw widzisz? Stronę właśnie..Dopiero ma chwilę zaczynasz czegoś szukać i wychodzi,czy strona jest intuicyjna w obsłudze czy nie. Ale żeby zacząć szukać, czy oglądać produkty, design musi do tego zachęcić, dlatego polecam Ci posiedzenie nad wyglądem.

ten sklep jest profesjonalny i w 90% zaspokaja moje potrzeby:)

moim zdaniem to czy sklep Ci sie podoba czy nie, nie ma wiekszego znaczynia z prostej przyczyny, to nie Tobie ma sie podobac lecz klientom... a skoro wiekszosc uwaza inaczej niz Ty, to moze warto ich posluchac... zamias upierac sie przy swoim...

mnie np zniechecaja ogromne stopki stron... ze cos nalezy do jednego, cos do drugiego... zobacz jak jest w pelni profesjonalnych sklepach (np nowy komputronik) "Copyright © sklep" i tyle...

aha i jeszcze to szare menu strasznie niewyrazne...

Morrowind.pl - Polski serwis The Elder Scrolls V: Skyrim...

Posiadamy także informacje na temat Oblivion oraz Morrowind

Dael - ja pisalem o obsludze sklepu od strony administracyjnej a nie o robieniu zakupow.

moze kiedys bede mial schizofrenie i bede sam robil zakupy w swoim sklepie :D

marika odpisala Ci jako potencjalna klientka, wiec troche nielogiczne jest, ze odpowiadasz Jej "od strony administracyjnej"...

kompletnie nie rozumiem co jest nieOK w kupowaniu we wlasnym sklepie...

gdybym mial sklep np z drogimi motocyklami i mogl od czasu kupic w nim nowego, szybkiego japonczyka, to nic wiecej do szczescia nie potrzebuje...

prosze nie zwracajcie specjalnie uwagi na szate graficzna, a bardziej na usability i seo

ten usability, to tez "od strony administracyjnej"?

jesli od strony klienta, to trzeba najpierw miec na kim to wszystko testowac...

liczy sie pierwsze wrazanie, czyli glownie grafika...

ewentualnie nabawie sie schorzenia podobnego to tego, ktore ma Steve Krug :P

powiem tylko tyle, ze zarty z innych wcale nie pachna mi profesjonalizmem...

To powodzenia :D

Morrowind.pl - Polski serwis The Elder Scrolls V: Skyrim...

Posiadamy także informacje na temat Oblivion oraz Morrowind

Marika napisala, ze uzywanie oscommerce jest nieprofesjonalne

testowanie - przeciez wlasnie prosze o testowanie osoby, ktorych nie znam i ktore nie znaja mnie (ani strony)

Steve Krug - bez przesady

prosze o kolejne uwagi (i prosze sie nie "unosic" jesli zmiany nie zostana wprowadzone 2h po napisaniu posta - przeciez musze to skompilowac i przemyslec)

Ciekawe, że nikt nie rzucił okiem w kod - tabelki do tworzenia layout (po co?!) i jakieś tam błędy składniowe. Do tego... ten layout jest po prostu brzydki - typografia kuleje, kolorystyka trochę jakby przypadkowa, jedynie logo GLONOJAD jest fajne, tylko że brak tam przestrzeni. Nawigacja nieintuicyjna. To tak w skrócie.

Jak już musisz używać darmowych komponentów, to z głową, naprawdę można.

Popatrz sobie na stronę mojego znajomego www.fabrykaform.pl. To tez jest oscommerce. Z Os mozna naprawde sporo wycisnąc

wow jestem w szoku na prawde niezła robota nie wiedziałem że można takie rzeczy zrobić

ale chcieć to móc :pisze:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności