Skocz do zawartości

www.zoologiczny.sklep.pl

wolfik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hmmm bedzie wesolo ;)

https://www.akwarystyka.sklep.pl/

----------------------------------------

1. logo ... moglbys troche poprawic jakosc

2. top ... nie wiem po co ladujesz loga producentow do topa ... placa ci za to ? czy jestes charytatywny i lubisz reklamowac za darmo ? po kliknieciu zalwazamy ze to linki :spam: (tu lol) linki do produktow danej kategorii, skad biedny klient ma to wiedziec ?!

i teraz rozgladamy sie po stronie i widzimy przepych ... wszedzie jakies menu ... jak tu cos znalesc ... jezu ...

3. pod topem jakis szary pasek ... co tu jest ... Regulamin | Moje Konto | Rejestracja | Koszyk ... zaraz pod tym niczym nie oddzielone kolejne menu ... wszedzie menu o co tu chodzi wogole ...

4. schodzimy nizej ... Jestes tutaj ... sklep akwarystyczny ... hmm widzac logo, adres www i przedewszystkim duzy napis obok wiem gdzie jestem ... bardziej mnie interesuje czy jestem na stronie glownej czy w jakims zsypie menu ...

5. i pod spodem znowu menu ... gdzie ja jestem ?!!??!

6. o jest i wyszukiwarka ... szkoda ze ikonka jest najwiekszym standardem os.c. ... zrobienie prostej ikonki lub chociazby napisu na innym tle to nie jest jakas wyzsza technika i kazdy kto chce moze to zrobic ...

7 patrzymy nizej ... znow menu ... i znow powtorzone ... producenci juz byli na samej gorze ... tutaj jest ich wiecej ... moze do czegos sie przyda ...

8. o sa i informacje ... to powinno byc troszke wyzej ... tu sa akurat lub powinny byc szczegolowe wytyczne dla klienta co jak dlaczego ... napisane prostym zrozumialym dla kazdego jezykiem.

9. Patrzymy w bok ... znalazlem promocje ... tylko dlaczego niektore promowane produkty niemaja zdjec !?!?!? jak chcesz cos sprzedac przez internet bez zdjecia ??? w topie chwalisz sie ze masz produkty takiej albo innej firmy a nie masz zdjec ? przesada ....

patrzymy troche wyzej i co widzimy ... kolejne menu ... 3 zakladki ktorych kolorystyka za nic nie pasuje do tej strony ... juz zaczynam sie zastanawiac kim jest wlasciciel tego sklepu ... kompletny brak szacunku do klienta ...

10. Ponizej jakis tekst ... "Sklep akwarystyczny powstał jako połączenie pasji fascynatów..." kto to napisal ?!

11. Pod spodem jakies kolejne zasady ... 2 razy juz chyba widzialem regulamin ...

... Minimalna wartość zamówienia to 20 PLN. - ze co ? bo za mniej nieoplaca ci sie isc do zoologicznego w Tesco ???

12. akceptujemy ... formy płatności: yyy no dobra ... ale chcialbym sie tez dowiedziec jak taka platnosc przebiega ... moze jak juz dajesz miniaturki to dodaj linki do konkretnej informacji ... oczywiscie podpiete pod miniaturki ...

13. hmmm i znow widzimy menu jak troche nizej spojrzelismy ... producenci po raz 2 ... zenada ...

14. jedziemy w gore zeby zobaczyc co tam bylo po prawej stronie ...

15. zaloguj sie ... // bezpieczne logowanie ... czyli mam z tego rozumiec ze normalne jest niebezpieczne tak ?

16. Bestsellery ... teraz to sie poczulem jak w ksiegarni ... takie bylo pierwsze skojarzenie ...

17. Opinie ... no warto bylo by poznac opienie ... szkoda ze widze tekst "Jaka jest przestrzeń między jednym a drugim prętem? ..", jak dla mnie to jest pytanie a nie opinia ...

18. created and maintained by WOLFIK.COM - niemoge sie powstrzymac by wejsc ...

omg ...

Firma buduje swoją pozycje na doświadczonym i zaufanym zespole ludzi.

Każdy z nas jest specjalistą w swojej dziedzinie (absolwenci Politechniki Warszawskiej i Wrocławskiej), dzięki czemu nasza oferta może być aż tak szeroka i kompleksowa.

zbaczam troszke z tematu ale niemoge sie powstrzymac ...

Mianowicie, teraz rozumiem dlaczego tak duzo ludzi wybiera inne uczelnie niz polibude ...

Strona firmy niby firmy projektujacej www itp ... szkoda ze wasza www jest sprzed kamienia lupanego ...

Nielubie takich stron ... czesto nieswiadomy klient wejdzie na taka strone i zaplaci za marna strone (wasze folio nic porzadnego niepokazuje) niezle pieniadze ... a moglby miec cos duzo lepszego ...

Wy tymczasem robicie swoja kolejna www z darmowego sklepu os.c. praktycznie nic w nim nie zmieniajac i probujecie od ludzi wyciagac wiecej i wiecej ... czyli tak zwane szukanie jelenia ... jeleni sie ceni ... wasze przewodnie haslo ?

Szczerze nie chce mi sie wchodzic na zadna podstrone internetowego sklepu akwarystycznego, jestem zmeczony strona glowna ...

Nic nie przekazuje ... upchane na sile informacje ... byle by bylo wiecej ... az dziwi mnie to ze zajmujecie sie projektowaniem stron internetowych ... szkoda ze wlasnego sklepu nie potraficie odpicowac ...

Pozatym ... sklepy internetowe maja to do siebie ze zazwyczaj sa tansze niz w zwyklym tradycyjnym sklepie bo wlasciciel nie musi placic czynszu itp ... a u was wcale taniej niejest wrecz drozej ;)

To juz jest totalna parodia ...

===================

ocena : 1/10

// edit

Dlaczego darmowe sklepy sa gorsze ?

Jesli ktos mi powie ze sa lepsze to padne :D

Darmowy sklep jest napisany tak aby dalo sie go latwo zmienic do OGOLNYCH potrzeb ...

Ciezko wiele rzeczy jest niemozliwych lub bardzo trudnych do dopisania ...

Jesli chcesz miec profesionalny sklep musisz niestety za niego zaplacic ... zapewniam cie ze przyniesie ci o wiele lepsze zyski ... juz sama grafika dobrze wykonana na dobrym poziomie budzi zaufanie u klienta ...

Kod to juz inna bajka ... jesli ktos napisze dla ciebie sklep od podstaw niebedzie mial problemu z dopisaniem czegokolwiek do niego (oczywiscie jesli osoba ktora pisze ten sklep zajmuje sie profesionalnie programowaniem)

Oczywiscie mozna uzywac darmowych sklepow ale nalezy nad nimi popracowac ... zlecic komus wykonanie grafiki i przerobiki kodu ... aczkolwiek naprawde czasem lepiej jest zaplacic wiecej ... tymbardziej ze masz w swojej ofercie duzo rzeczy ...

Jesli chcesz to mozesz nam zlecic (2FX Studio // www.2fx.pl) wykonanie tego sklepu dla Ciebie ... naprawde to nie sa duze wydatki w przeliczeniu na przyszle zyski ...

Studio 2FX

Projektowanie Stron i Serwisow Internetowych.

Może ja się wypowiem,akurat jestem akwarystą.A więc od razu po wejściu jakoś nie czuje się tam dobrze,być może to sprawa kolorystyki.Oglądam sobie produkty,filtry zewnętrzne,cena jest dość wysoka (nie mam na mysli marży) więc chciałbym zobaczyć orginalne zdjęcie tego filtra,klik i co widać?ilustracje ze strony producenta i to wszystko.Popracuj nad tymi fotkami,niech potencjalny klient wie że np ten filtr miałes w ręku,fotografuj go ze wszystkich stron,w opisie dodaj kilka słów od siebie a nie suche info ze strony producenta.Daj potencjalnemu nabywcy odczuć że Twoje produkty i Twoja wiedza na ich temat sa na wysokim poziomie a pieniądze które na to wyda są tego warte.

• 2 miesiące temu...

nie wiem jak bylo wczesniej, bo dopiero dzis dorwalem sie do tego watku, no ale moje uwagi:

Mowie o 'zoologiczny.sklep.pl'.

Sklep wyglada fajnie, pierwsze wrazenie z mojego punktu widzenia: jak najbardziej ok.

widze ze przyjazne linki (ultimate seo?)

uwaga, ze sklep stoi na darwowym oprogramowaniu z punktu widzenia klienta, jest lekko nietrafna, bo 90% potencjalnych klientow nie bedzie miala pojecia co to jest oscommerce.

z punktu widzenia uzytecznosci sklepu, klikamy "kontakt" a tam zwykly formularz, zle.. przydalby sie telefon, adres firmy, najlepiej jakies nowoczesniejsze formy kontaktu (typu gg, skype). Kupuje duzo w sieci, co prawda glownie allegro, ale nie tylko. Rzecz na ktorej najbardziej mi zalezy do natychmiastowe uzyskanie odpowiedzi.

Widze ze adres podajesz w regulaminie, ale ja bym go tez przepisal do dzialu kontakt :D

a no i w wiekszosci przypadkow - zdjecia (najwazniejsza czesc "opisu") sa kiepskie.

... a jak kogos interesuje Graffiti - zapraszam

Powiem tylko od siebie tyle, ze ja jestem maniakalnym akwarystą i od dziecinstwa mam akwarium i czego mi osobiscie na tej stronie zabraklo najbardziej, to klimatu! Własnego stylu i dobrych duzych fotek! Nawet jesli bym cos kupil,to tylko raz ,bo strona wyglada jak milion innych i ciezko byloby tam wrocic. Logo wogole sie nie wyroznia no i cala kolorystyke nalezaloby zmienic np cos w kierunku własnie zwiazanym z rybami, akwairum. Wykorzystac mozna np motywy z plakatow za szklo do akwrium i juz byloby lepiej :brawa: Daloby sie przeciez wplesc dyskretnie jakies rybencje w tlo,w menu,no i w logo,bo niby jest glonojad, ale na pierwszy rzut oka, to wcale nie przypomina ryby :D Skoro to sklep specjalistyczny, to niech klient poczuje sie jak w prawdziwym sklepie zoologicznym, bo narazie to ja nic nie czuje oprocz chlodnych kolorow :D W sklepie zoologicznym, to każdy najpierw ogląda! Ja zawsze zanim cos kupie,to nic nie czytam ani o nic nie pytam, tylko sam oglądam wszystko,co mnie aktualnie interesuje. I taka tendencja panuje w zasadzie w kazdym sklepie akwarystycznym. Z resztą pamietaj ze w tej branży bardzo wielu klientow to dzieciaki,ktore szukają gadzetow do swojego akwarium, a pozniej zmuszaja terrorem rodzicow do zakupow :D Nawiązując do strony, radziłbym więcej zdjęć, dobrych zdjęć, wiecej kolorkow, a menu zintegrowac jakos w jedno glowne. Bo jest tego naprawde za duzo do czytania i nawet nie wiadomo ktore jest nadrzędne, a ktore pod.. Po prostu nie powtarzaj tego samego w kółko,bo to przypomina kazanie w kościele dla staruszek ze sklerozą :D

Ot tyle. Pozdrawiam i życzę sukcesów. Moze kiedys i ja cos kupie, jak juz bedzie wszystko ok :D

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

W dzisiejszych czasach jeżeli chesz się liczyć musisz wykazać się profesjonalizmem. Ja jak miałbym kupować coś dla rybek i trafiłbym na Twój sklep to jeszcze szybciej bym z niego uciekł.

Dla porównania zobacz sobie sklep, który był niedawno oceniany ---> kapturek.pl

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

"W odróżnieniu do tradycyjnych sklepów" chyba raczej w porównaniu do lub w odróżnieniu od nie mogłam się powstrzymać przed znalezieniem błędu :D jestem bardzo wredna...

Sklep nadal jest nieładny (https://www.zoologiczny.sklep.pl), a jedyna zmiana jaką zauważyłam to wielkie ikonki, które jeszcze pogarszają i tak już zły wizerunek sklepu.

"Sklep akwarystyczny powstał jako połączenie pasji fascynatów akwarystyki z wiedzą i doświadczeniem programistów i sprzedawców. Dokładamy zatem wszelkich starań, aby ceny kształtowały się na jak najniższym poziomie a oferowany towar spełniał wymagania nawet najwybredniejszych fanów podwodnego świata. Realizacja zamówień za pośrednictwem naszego sklepu akwarystycznego działa szybko, sprawnie i bezbłędnie. Służymy również fachową pomocą w doborze akwarium i sprzętu."

bla, bla, bla tak to odbieram, dużo zbędnych słów, popis elokwencji który zupełnie jest niepotrzebny.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
...Kupisz cos za 10pln + 11pln koszty wysylki? mnie jest logistycznie obojetne czy wysylam paczke za 10 czy za 1000, ale pozniej 80% takich paczek do mnie wraca, bo zamawiaja je 10 letnie pokemonki, ktore nie bardzo jeszcze wiedza co to sa pieniadze. A paczki (nie)odbieraja rodzice, ktorzy juz to doskonale wiedza...

To już nie Twoja sprawa, co kupię i za ile. Kupowałem na Allegro przedmioty za 3 zł, gdzie koszt przesyłki był dwukrotnie wyższy niż zakupiony przedmiot, bo taki miałem kaprys, lub też powodowały mną inne pobudki i nie będę Tobie wyłuszczał jakie. Poza tym koszt przesyłki to 6,50 lub 8 zł (priorytet) paczki do 1 kg, ale to szczegół.

Pytanie retoryczne: Czy pokemonek nie może zamówić towaru o wartości 100zł?... i twoje zabezpieczenie mozna wtedy o kant d... potłuc.

Szczerze powiedziawszy to pierwszy odruch jaki miałem po zobaczeniu info o cenie minimalnej to użycie czerwonego krzyżyka w zakładce przeglądarki Firefox 2.

Poza tym serwujesz już trzeci raz link do strony po "przeróbkach". Jakich przeróbkach? Jakieś mikre kosmetyczne zmiany, a strona jest do generalnego remontu. Nie czytasz komentarzy użytkowników?

Grafika jest kiepska i zniechęca potencjalnych klientów. Przydałby się jakiś flash w topie z pływającymi "uśmiechniętymi" - że niby im tak u Ciebie dobrze - rybkami i z odgłosem bąbelków w tle. Zgadzam się z jednym z moich przed...mówców...piszców ;), że tam jest zero klimatu (nie ma go - w sensie).

Poza tym po co możliwość "powiększania" miniatur zdjęć produktów, skoro te niby powiększone zdjęcia są wielkości miniatór + 1px ;)

Reasumując:

Szkoda takiej fajnej domeny na taki niefajny sklep.

Pozdro.

Photoshop - szczegółowe tutoriale - Photoshop - tutoriale i filmy dla początkujących.

voy-tech - odnosze wrazenie, ze albo ogladales inny sklep albo skupiles sie wylacznie na poprzednich wpisach, szczegolnie tych sprzed kilku miesiecy...

jestes pewien ze ogladales www.zoologiczny.sklep.pl ?

flash w topie z plywajacymi rybkami ? :D z odglosem babelkow? :)

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności