Skocz do zawartości

Zgłaszanie SPAMU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Właśnie przed chwilą zgłosiłem z 6 czy 7 stron konkurencji poprzez spam report Googla.

Zadziwiające jak dużo witryn ok. 1/5 stosuje techniki spamerskie typu niewidoczne teksty, kupe słów kluczowych na dole strony (odróżnionych przecinkami lub innymi znaczkami, a nie tworzących żadnych logicznych wyrażeń). No i oczywiście wpychanie słów gdzie się tylko da.

Jak często zgłaszacie strony konkurencji? Czy robicie to chętnie czy może zostawiacie ich w spokoju nie chcąc być "donosicielem"?

Dodatkowo co wklejacie w

Resulting Google page that shows problem (copy the Google URL)
?

Jeśli "problem" jest w stronie to może lepiej dać kopie strony zrobioną przez Googla?

Napiszcie też o jakichś waszych przygodach związanych ze zgłaszaniem stron do supportu. Czy kiedyś ktoś Was podkablował, albo support niesłusznie wywalił pozycjonowaną przez Was stronę?

Tak mnie naszło na taki temat.

PS: Najlepiej zgłasza się stronki Pani Halince, typu: Ta strona nakłania do nienawiści- radiomaryja(.pl)

Case study jak pozyskać więcej leadów

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślałem, że nie popieracie black seo.

Na stronach waszych klientów też umieszczacie ukryte teksty bądź linki?

Ja nie chodzę po stronach, aby zakapować na webmasterów, ale jeśli widzę, że moja konkurencja nie gra fair to staram się załatwić sprawę po swojemu, tzn. siłą wyższą. Jeśli stosujemy się do przyjętych reguł i potępiamy SPAM to bądźmy w tym konsenkwentni. Może wy wolicie zużyć więcej zaplecza lub sami stosujecie takie techniki, ale ja chcę grać fair i myślę, że dobrze postąpiłem. Jeśli dalej uważacie, że postąpiłem źle to może pomyliliście fora? Zapraszam na pozycjonowanie.pl

Kapo.

jezu, idz do piaskownicy chłopcze

Zazdrościcie, że ktoś chce grać uczciwie i wymaga tego od innych ?

Oczywiście , że jak widzę strony łamiące regulamin to je zgłaszam - nie zawsze mi się chce. Nie dotyczy to tylko stron konkurencji ale wszystkich które łamią regulamin wyszukiwarki

A ty sam potrafisz określić gdzie białe a gdzie czarne? Tak naprawdę to nawet sztuczne stawianie klinków jest nieetyczne!

Tak, mam swój kodeks wewnętrzny i tępię większe zło (wg własnej opinii).

Nikt Ci nie każe stawiać sztucznych linków - ja staram się linkować z serwisami tematycznymi - nie korzystając z linków w stopkach tylko widocznych dla użytkowników.

nie rozumiem dlaczego czlowieka atakujecie, zasady sa wzglednie w tym zakresie ustalone a zglaszanie spamu jest takim samym elementem gry jak spamerskie techniki... po prostu stosujac je trzeba sie liczyc z ryzykiem :D

a odpowiadajac na pytanie - jesli spam mi przeszkadza to zglaszam oczywiscie, jako, ze sam nie stosuje... niestety roznie bywa ze skutecznoscia takich zgloszen :D jak wpiszesz w google 'zglaszanie spamu' to dotrzesz do ciekawej inicjatywy jednego ze stalych bywalcow tego forum (jeza)... nie wiem tylko czy to jeszcze funkcjonuje...

Przedstawię wszystkim drugiego posta napisanego przez jakże zasłużonego już użytkownika forum. Jest to jego drugi post na tym forum. Obecnie ta osoba pierwsza zjechała mnie w tym temacie.

Wielu znas na swoich stronach ma taki lub inny "trik" bo inaczej się nie da.

No i kolejny fragment z tego samego postu:

Moze warto stworzyc stronę internetową na wzór osiołków i tam ujawniać brudne zagrywki pozycjonerów? No ale kto z nas chciałby się tam znaleźć, przez przypadek i niesłusznie oczywiście... ;-)

Nie chcę tutaj z nikim prowadzić wojny, ale jeśli masz tak samo zmiennie zdanie jak kiedyś, to może sam raportujesz spamerskie strony?

Skoro ktoś spamuje (co jest niedozwolone przez wyszukiwarki), ale daje mu to porządany efekt, to czemu ktoś nie może zgłosic spamu (co jest wręcz wzkazane), aby być wyżej na dane frazy?

Faktycznie pozycjonowanie, jest to sztuczne podbijanie pozycji w wyszukiwarkach, ale kieruje też sie to swoimi regułami, więc nie widzę nic złego w wysłaniu raportów o spamie.

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

Jako jeden z wielu świadomych użytkowników internetu na tym forum odpowiedzialnością za spam obarczam właścicieli wyszukiwarek, a Ty

Nie chcę tutaj z nikim prowadzić wojny, ale jeśli masz tak samo zmiennie zdanie jak kiedyś, to może sam raportujesz spamerskie strony?

nie dość że nie rozumiesz ironii w cytowanej wypowiedzi to jeszcze myślisz że po kryjomu klepie nic nie dające raporty do Google'a?

A co do etycznego to zasmucę Was, nie spotkałem się z takim.

https://www.google.com/intl/pl/webmasters/guidelines.html

Google preferuje opracowywanie elastycznych i zautomatyzowanych rozwiązań problemów, dlatego też staramy się unikać bezpośredniego zwalczania spamerów. Uzyskane powiadomienia o spamie wykorzystujemy do tworzenia elastycznych algorytmów, które rozpoznają i blokują kolejne próby spamowania.

Chyba nie uważasz, że dziś czy wczoraj ktoś odkrył ukryty tekst na stronie www i Google o tym nie wie? Wie bardzo dobrze ale dlaczego nie poprawia swojego algorytmu?

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności