Skocz do zawartości

Zgłaszanie SPAMU

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie widze w tym kapowania tylko konkurencje - Ty lamiesz regulmin, mi to przeszkadza, a ze mam mozliwosc to zglaszam w odpowiednie miejsce :blush:

za to widze ze Ty masz tendencje do autorytatywnych / lekcewazacych / obrazliwch wypowiedzi :D dla mnie eot w tym wzgledzie...

Jeżeli patrzeć z twojego punktu widzenia to cała branża SEO to w rzeczywistości łamanie regulaminów, oszukiwanie, podkręcanie, spamowanie itd. I oczywiście masz racje. Każdy jest świadomy, czym jest SEO.

Przypominasz o kwestii odpowiedzialności przed klientem, ale ten klient nie wierzy w doskonałość algorytmów Google wie, że chociaż jego strona jest najlepsza pod słońcem nie pojawi się nawet na pierwszej stronie wyników. Przychodzi do nas i oczekuje że my coś pozmieniamy, podkręczymy, powpisujemy.

Musisz być świadomy tego, że w większości nawet dodawanie stron do katalogów jest tak naprawdę spamem. Katalogi stron dzięki SEO stracili swoją pierwotny cel. Teraz już się nie dodaję stron do katalogów z myślą, że ktoś kliknie w link i trafi na stronę, do której prowadzi, tylko w celu podniesienia pozycji w wyszukiwarce. 99% katalogów to po prostu zaśmiecanie Internetu treścią która nie przekazuje żadnej informacji.

Generalnie, jeżeli taki jesteś święty to musiał byś stworzyć stronę wypełniona wartościową treści, zgłosić ją do Google i oglądać zera w statystykach.

Bardzo mi jest przykro, że z lektury tego forum dowiedziałeś się tylko jak zgłosić spam do Google.

za to widze ze Ty masz tendencje do autorytatywnych / lekcewazacych / obrazliwch wypowiedzi :blush: dla mnie eot w tym wzgledzie...

Ja tylko nazywam rzeczy po imieniu.

viras - niestety zasmiece forum ale powiem tylko tyle, ze aktualne jest to co napisalem wczesniej, jak poczytasz uwazniej to moze uda Ci sie wyciagnac wiecej wnioskow z moich wypowiedzi...

co do Twoich osobistych wycieczek (i 'nazywania rzeczy po imieniu'), skoncz prosze bo dziecinne to zachowanie... zwykle tak sie robi z braku merytorycznych tresci do napisania (Twoje argumenty juz wczesniej dyskutowalem)...

pozwol, ze nie bede wiecej dpowiadal na Twoje posty, bo nie o obrzucanie sie inwektywami i ocenianie tu chodzi

spam jest i będzie, w jednej lub drugiej formie.

jakob niby podejście "nadzwyczaj" prawe i obywatelskie, ale bez przesady z tym spamem i definicjami.

Pozatym poczytaj czy to jest skuteczne az tak bardzo no i jak się tutaj wypowiadałeś w ten sposób ze pomagasz sobie, wykaszajac konkurencje za "spam" to może i ona sie do Twojej skóry dobrać.

pojęcie spamu było wałkowane tutaj od samego początku istnienia forum, i nic sensownego to nie dało i nie da. Prawda jest że osoby które siedza trochę dłużej w SEO generalnie maja podejście bardzije liberalne i sie nie bawią w zgłaszanie spamu itp.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Ok, przypuszczałem, że będzie taka Wasza reakcja.

Spam zgłosiłem pierwszy raz w życiu, zobaczymy czy coś zdziałają.

Rozumiem to, że może wolicie dowalić stronkę większym powerem lub nie macie czasu na zabawę z raportowaniem.

Chciałem poznać Wasze opinie na temat zgłaszania stron do wyszukiwarek i myślę, że je dostałem (zjechanie mnie).

Cieszę się również, że inni starają się mnie zrozumieć i widzą pewne zasady moralności korzystając z SEO.

Z ciekawości takie zasady zostały już ustalone przez firmę Interactive Advertising Bureau (IAB). Stosowanie się do tych zasad nie jest obowiązkowe, jednak myślę, że warto się przynajmniej z nimi zapoznać.

techniki nieetyczne SEO

Szczególnie kontrowersyjny może być dla nas punkt 8:

Tworzenie serwisów i stron internetowych zawierających odnośniki do danego serwisu w celu zwiększenia ich ilości (zwiększenie wartości parametru "link popularity") i poprawienia pozycji serwisu w rankingach systemów wyszukiwawczych

Czyli popularne zaplecza. Moim zdaniem w tym punkcie negowane jest szczególnie tworzenie niefunkcjonalnych serwisów (wartość merytoryczna). Dużo z nas tworzy takie strony (katalogi, kopie dmozów etc.)- zwane są przez nas śmieciami. Co innego jest tworzenie wartościowych serwisów mających na celu bycie zapleczem, ale wnoszące coś nowego do sieci.

Są to, jednak tylko moje interpretacje tego punktu, każdy rozumie go z pewnością jak zechce.

PS: Co do tej strony ze stopki- jest to strona partnerska Złotych Myśli, nie mam bezpośredniego wpływu na zmianę treści tej strony, jednak mogę ją usunąć w każdej chwili- wystarczy, że napiszesz mi to na PW.

Wszystkim dziękuję za miłą rozmowę :blush:

Case study jak pozyskać więcej leadów

cashmajster

Z ciekawości takie zasady zostały już ustalone przez firmę Interactive Advertising Bureau (IAB). Stosowanie się do tych zasad nie jest obowiązkowe, jednak myślę, że warto się przynajmniej z nimi zapoznać.

poszukaj na forum o IAB, nic nowego.

Pisane przez przedstawicieli "wyszukiwarek" , które zupełnie nie radzą sobie ze stronami pozycjonowanymi i nie zwracają sensownych wyników.

Ale jesteś jeszcze "młody" zapalczywy i idealistyczny.

troche więcej cynizmu :blush:

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

otoz to jimmy (czytalem sporo o skutecznosci spamu), dlatego podkreslalem wczesniej, ze niespecjalnie mnie ta kwestia zajmuje, nie walcze z tym intensywnie, nie prowadze zadnej kampani antyspamowej, sam zglaszam, i to nie zawsze, juz bardziej dla zasady (abstarchujac od sensownosci i skutecznoscitych tego dzialania;))

irytuje mnie natomiast kiedy ktos krytykuje moje swiete prawo do skorzystania z opcji spam report, jesli nie potrafi konkurowac inaczej - niech liczy sie z konsekwencjami a nie atakuje ludzi, ktorzy (nie tylko) w swoim interesie korzystaja z legalnej metody walki z konkurencja...

no i staram sie zeby moja skora byla bezpieczna :blush: nie wykluczam ze kiedys bede musial cos takiego zastosowac ale wtedy wezme po prostu za to odpowiedzialnosc i nie bede rzucal sie na forum, ze zglaszanie spamu jest be :D

pzdr

Jeżeli chodzi o mnie to:

1. Nic nie mam do ciebie osobiście i cie nie atakuję. Jeżeli poczułeś się atakowany trudno (kompleksy?).

2 Forum jest o POZYCJONOWANIU a nie o walce z pozycjonerami :blush: jakie by oni nie byli białi czy czarni.

3 Oświeć mnie prosze czym jest spam w SEO.

4 Kapowanie jest be :D

P.S. w jednym z wątków udzielałem ci odpowiedzi z których byłeś zadowolony :D a teraz nagle stwierdziłeś że mam „tendencje do autorytatywnych / lekcewazacych / obrazliwch wypowiedzi” vice verse

ad 1) ehh widzisz, psycholog albo socjolog powiedzialby, ze brakuje Ci kapitalu kulturowego - jesli nie widzisz gdzie i kogo atakujesz ;) w tej kwestii nie bede juz dyskutowal, moze kiedys taki kapital nabedziesz ;)

ad 2) spam, nieuczciwa konkurencja, stosowanie technik, za ktore grozi wylot z indeksu - to tez obszar pozycjonowania, zauwaz ze dyskusja jest prowadzona w ogolnym dziale tego forum

ad 3) wczesniej, dla przykladu, podalem link, definicje nie sa do konca okreslone ale przeciez jesli nie robisz niczego, co mozna by uznac np. za 'hidden text' to nic Ci nie grozi, prawda? :blush:

ad 4) jak najbardziej... tyle ze spam report to nie kapowanie a legalna metoda walki z konkurencja :D

jesli faktycznie gdzies zadowoliles mnie swoja odpowiedzia - ciesze sie, na pewno Ci za to podziekowalem, jesli nie - robie to teraz :D ale czy to oznacza, z wdziecznosci mam sie z Toba we wszystkim zgadzac? ;)

pzdr

Czytam i czytam i nic z tego nie rozumiem. To tak jak byście chcieli ustalić gdzie jest granica uczciwego SEO a gdzie zaczyna sie krętactwo.

Dla mnie pozycjonowanie to nic innego jak "wielkie mydlenie oczu wyszukiwarkom" - oto całe SEO.

A zgłaszanie spamu występuje, bo ktoś tam zezwolił na to i zrobił sobie formularz do zgłaszania spamu ustalając sobie jakieś tam kryteria - a więc czemu by z tego nie skorzystać aby dokopać konkurencji.

Równie dobrze można by zgłosić do googla że jakaś tam firma dodała swoją stronę do 2000 katalogów - według Was to nie jest SPAM? To do ilu katalogów trzeba dodać strone aby uznać to za sztuczne podbijanie wyników w wyszukiwarce?

Czy ktoś z Was potrafi ustalić granice gdzie zaczyna sie spam a gdzie jest czyste pozycjonowanie? Czy sugeruje sie tym co zostaje zaakceptowane (na dzień dzisiejszy) w tym śmiesznym formularzu do zgłaszania spamu?

.

yavaho, krotko i tresciwie ujales to do czego odnosilem sie w kilku czesciach :blush:

co do granic - oczywiscie nikt nie potrafi scisle i bezwzglednie, dlatego sie sugerujemy :D

ale dla mnie istotne w calej dyskusji jest to ze mamy do tego prawo :D

btw moze bytak zamknac watek? autor otrzymal to co chcial, dyskusja bardziej lub mniej merytoryczna byla, wyniki jak zwykle... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności