Skocz do zawartości

Kolejny miesiąc pozycjonowania przez firmę a wyniki wg mnie słabe

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam ale nie wiem gdzie dokładnie umieścić mój post, ewentualnie proszę o przeniesienie i wyrozumiałość dla nowicjusza.

Zleciłem pozycjonowanie jednej z firm na rynku SEO, płacę za to jak na moje warunki dosyć dużo, płacę ryczałtem jedną stałą opłatę. Na seo stat widzę że pozycje się zmieniają jednak mija mija praktycznie 3 miesiące a ja nadal grubo w tyle za konkurencją [:(] konkurencja ma dużo słabsze stronki niż ja, zrobiłem optymalizację tekstu, linków, słów kluczowych i ogólnie strony pod wymogi tej firmy  wg zaleceń. Ogólnie nie jestem do końca zadowolony z tempa tego pozycjonowania, większość fraz jest na 4-5 stronie wyszukiwania gdzie konkurencja bez SEO wykupionego jest na 1 [:(] może jestem zbyt niecierpliwy albo po prostu wykorzystują moją niewiedzę i brak czasu na regularne sprawdzanie co się dzieje z moim seo. Dodam że pozycjonowanie dotyczy mojej działalności gospodarczej i często pytamy skąd trafiają do nas Klienci, w tej chwili nie widać znaczącego zwiększenia liczby wizyt lub telefonów Klientów w porównaniu do miesięcy bez pozycjonowania. W załączniku zrzut ekranu z pozycjami fraz, może jakiś Kolega mógłby zerknąć na to i wypowiedzieć się na ten temat, bardzo dziękuję za pomoc. Jeśli ktoś byłby zainteresowany szczegółami to proszę o PW wyślę statystyki seostat bo nie mogę jeszcze dawać załączników. Proszę o jakieś rady co z tym zrobić. Może lepiej w adwords zainwestować tą kasę ?

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nic tylko współczuć można. To była jakaś firma z polecenia czy z allegro?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jak dla mnie robisz błąd taki jak 95% ludzi. Jeśli frazy są mało konkurencji to wykup na mc adwordsa, sprawdzisz ile generuje to wejść, sprawdzisz konwersję i wtedy będziesz wiedział ile kasy możesz wydać na pozycjonowanie.

Sam jak robiłem kiedyś klientów to miałem z 30% fraz, które kosztowały więcej niż adwords(klienta) - nie wiem czy to ludzka głupota czy coś innego. Trudno też wymagać od firmy zajmującej się pozycjonowaniem, żeby powiedziała "idź se pan bo taniej będzie tu czy tam".

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Płacę ponad 2000 brutto, wiem że na seo podobno to mała kwota ale dla mnie jednak to duży wydatek w skali miesiąca przy DG. Firma z polecenia, duża. Opisywana na tym forum z tego co pamiętam. Nazwy firmy nie podam bo nie chcę robić zamieszania i niepotrzebnych problemów bez solidnej podstawy "nadal mam nadzieję że się mylę i tak ma być :(". Szczegóły mogę wysłać na PW w odpowiedzi jeśli ograniczenia forum mi na to pozwolą, również zrzut seostat. A co do konkurencji to znam właściciela jednej firmy, co prawda nie w moim rejonie ale jednak to samo miasto :) i sobie z nim pogadałem o tym no i chodzi o pierwszą dziesiątkę wyników.

Po 3 miesiącach, z takim budżetem, czuj się zupełnie uprawniony do skontrolowania działań owej 'dużej firmy'. 

Sporo osób stąd, będzie Ci potrafiło sporo powiedzieć o przedsięwziętych działaniach mając kilka tylko informacji. 

ricco-banner.png

Nie chcę podawać danych publicznie bo na razie nie mam do tego podstawy nie chcę wywoływać nie potrzebnego zamieszania. Jeśli ktoś chce poznać szczegóły proszę o PW do mnie z adresem mailowym to prześlę dane. Dziękuję za pomoc.

Ok to znając domenę i frazy ja podam kilka szczegółów :

a) domena praktycznie nie ma linków (trochę linków z katalogów)

B) przykład pozycjonowanej frazy

AAA BB CC DD          aaa ,bb,cc,dd to są wyrazy :

i teraz w momencie jak wprawdzamy w google to

"AAA BB CC DD" - daje ok 4500 wyników

Jeśli sprawdzimy wyniki z ostatniego roku to mamy ledwo 40 wyników.

Co znaczy, że firma prawdopodobnie nie używa 301 (jeśli byłyby to google znalazłby anchor ).

Frazy są frazami lokalnymi - Warszawa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności