Skocz do zawartości

Kolejny miesiąc pozycjonowania przez firmę a wyniki wg mnie słabe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zleciłem pozycjonowanie jednej z firm na rynku SEO, płacę za to jak na moje warunki dosyć dużo, płacę ryczałtem jedną stałą opłatę.

mnie tu tak na pierwszy rzut oka zastanawia jak oni Cię przekonali do takiej formy płatności? Zupełnie serio :) Powyżej podano "konkurencyjność" przykładowej frazy, którą zapewne podałeś jako przykład na PW. Naprawdę jestem ciekaw jakiego wkręcania używają ci sprzedawcy w owej "dużej firmie", że zgodziłeś się na 2000pln/m-c płacone bez względu na nic?

W umowach jest mniej więcej tak: Jak Kalemu ukraść krowę to źle, ale jak Kali ukraść krowę to dobrze. Trzeba czytać co się podpisuje i analizować co dla nas korzystne co nie, opłaca się czy nie.

Ale ta firma pomimo wszystko fair też nie zagrała.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zgadza się to jest biznes, ale jakieś reguły też powinny być.

Prosty przykład nasza firma zamówiła reklamę w pewnej z firm. Miało być dodane 3 adresy różnych oddziałów, podpisaliśmy umowę,wystawili fakturę. Po jakimś czasie okazało się że adresy oddziałów są delikatnie mówiąc złe. Powiadomiliśmy że faktury nie opłacimy bo usługa wykonana niezgodnie z zamówieniem, opłacimy jak poprawią. Odpowiedź dostaliśmy że jak opłacimy to poprawią, wcześniej nie.I że nie ma innej możliwości. No to napisaliśmy że rezygnujemy w takim razie.

Firma wniosła sprawę do e-sądu na podstawie wystawionej faktury, podała adres do korespondencji starej siedziby (pomimo że znała prawidłowy), miało to na celu uniknięcie dostarczenia do nas korespondencji przez sąd. O sprawie dowiedzieliśmy się w momencie zajęcia kont bankowych przez komornika. Wszystko jest spłacone oczywiście powiększone o koszty, wytoczyliśmy sprawę z powództwa cywilnego przeciwko tej wspaniałej firmie, trwa już ponad pół roku. A od czasu do czasu zaglądam i nadal są błędne dane.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

skoro przeczytał i podpisał umowę,  to o co ten płacz?

O to ten płacz, że klient nie musi się na tym znać bo jakby się znał to by nie potrzebował usługi.

to jest biznes, nie ma miejsca na sentymenty

Idź do sklepu z AGD bo zepsuła ci sie pralka poproś o nowy bęben, pocztą dostaniesz

big_pb_cpk_505_22_winered_s01.jpg

To jest biznes 

88x31_en.png - semrush z trialem

Panowie i Panie, po krótkiej wymianie poglądów z firmą "pozycjonerską" postanowiłem zrezygnować z ich usług. Oczywiście nie ma mowy o zrezygnowaniu od ręki, obowiązuje mnie przecież umowa a oni tyle pracy włożyli, wyniki super a pozycjonowanie czasu wymaga i w ogóle więc mam przed sobą jeszcze dwa miesiące płacenia za nic :( wiem że dałem się załadować jak młody ale co zrobić, nie każdy zna się na wszystkim i czasami tyłek boli :( Mam tylko jedno pytanie, czy jest sens w ogóle wojować z taką firmą i udowodnić "sądowo, prawnik" im że jednak nic nie zrobili a tylko pln ciągną ?? zależy mi tylko na rozwiązaniu umowy w tym miesiącu bez świadczenia z ich strony już żadnych usług, oczywiście za ten miesiąc płacę i płaczę. Chcę uniknąć kolejnego miesiąca płacenia za darmo, umownie z okresem wypowiedzenia mam zapłacić  jeszcze za jeden miesiąc. I czy w ogóle możliwe jest udowodnienie że działali na moją nie korzyść lub prawie nic nie zrobili w okresie kilku miesięcy ich pracy ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności