Skocz do zawartości

Zliczanie konwersji za pomocą Analitycs + GWT i Adwords

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Podpiąłem konto GWT i Adwords pod swoje Analitycs i mam pytanie czy można jakoś zacząć zliczać konwersję(rezerwację) w 1 miejsc z różnych stron odsyłających tj. Adworrds, wejscia z google i z innych stron?

Mogę podpiąć kod pod stronę z podziękowaniem, tylko przeglądam i czytam o tych Celach w Analitycs i chyba nie widzę takiej opcji?

Można, musisz dodać cel w Google Analytics i wtedy ten cel będziesz mógł analizować z podziałem na źródła jego realizacji (źródło / medium).

Celem w Google Analytics może być:

- Miejsce docelowe - np. jak masz jakąś stałą stronę z podziękowaniem za rezerwację

- Event - musisz wysłać event w JS po rezerwacji, w evencie możesz przekazać jeszcze dodatkowe zmienne

Potem możesz ustawić cel na te miejsce docelowe lub ustawiony event i analizować to co chcesz.

Jakbyś nie rozumiał to zapraszam: vestigio.pl/ga - tam w rozdziale z eventami i celami znajdziesz wszystkie informacje. 

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności