Skocz do zawartości

Update linków

szy

Rekomendowane odpowiedzi

wynika że był update PageRank

Oj chyba nie było... Moje niektóre strony, które powinny mieć przy najbliższym update PR > 0, nadal mają 0.

a mi przybylo 301 linkow

Macie na myśli link z polecenia link:strona ? Jeśli tak, to mi przybyło (mam 27) kilka z forum i katalogu webwweb, ale przyznam, że dawno nie sprawdzałem tego.

ale jakis dziwny ten update, jakby sprzed miesiaca mial dane. na drugiej stronie pr mam taki sam jak poprzednio

Bo chyba nie było update publicznego PR.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A więc ogólnie wnioskująć z waszych wypowiedzi to zalezy wam na wysokim PR poniewaz traktujecie go jako sztuczne przedłuzenie waszego... ;) i dlatego sie bijecie o jego wielkość.. :idea:

Ale prosze niech ktoś wytłumaczy tym bidakom wszystkim którym spadł PR z 4 do 2, że to nie musi znaczyć, że jego strona teraz spaaadnie, bo tak nie musi być i nie będzie bo kuuurde PR teraz jest g... wart... i jezeli to jest forum Pozycjonowanie i Optymalizacja to prosze pisać na temat bo moim zdaniem PR i jego wielkość ma mało do gadania. :roll:

a jezeli ktos tu napisze ze PR jest wazny blabla bla bo dzieki temu wie na jakich sajtach powinien linki umieszczac to nic tylko .... =D> :neutral: :D

poniewaz traktujecie go jako sztuczne przedłuzenie waszego...  i dlatego sie bijecie o jego wielkość..  

rozgryzles nas... niektórzy za przedluzenie uwazaja auto, my PR 8)

Ale prosze niech ktoś wytłumaczy tym bidakom wszystkim którym spadł PR z 4 do 2, że to nie musi znaczyć, że jego strona teraz spaaadnie

to bylo omawiane setki razy i jak ktos czyta forum doskonale o tym wie :D

moim zdaniem PR i jego wielkość ma mało do gadania.  

nie sadze zeby mial az tak malo do gadania... jest potrzebny do czestych wizyt robota, które maja zasadniczy wplyw na pozycje strony chocby nawet poprzez czesta aktualizacje strony... napewno nie jest to jakas kluczowa rola ale jest ;)

pozdrawiam!

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

nie sadze zeby mial az tak malo do gadania... jest potrzebny do czestych wizyt robota, które maja zasadniczy wplyw na pozycje strony chocby nawet poprzez czesta aktualizacje strony...

Uwazasz, ze wielkosc PR jest mniej lub bardziej wyznacznikiem jak czesto sie tam bocik pojawiaja?

Moim zdaniem napewno nie... niedawno sprawdzalem kilkadziesiat swoich stron pod wzgledem wizyt yahoo slurpa i wlasnie kolegi googlebota i w przypadku googlebota nie znalazłem najmniejszej zaleznosci pomiedzy wielkoscia PR a iloscia wizyt... zadarzalo sie ze sajt z PR 5 mial powiedzmy 2-3 wizyty dziennie a sajt o podobnej zawartosci/wielkosci i PR 1 mial ich okolo 10...

moze to swiadczyc chociazby o tym, ze moze ten PR co my widzimy to cholera wie jaki PR a wlasciwy jest ukrywany ;) , zresztą dla mnie PR nie istnieje i jest wiele innych bardziej konkretnych "znaków" dzieki ktorym ja oceniam sajty...

zadarzalo sie ze sajt z PR 5 mial powiedzmy 2-3 wizyty dziennie a sajt o podobnej zawartosci/wielkosci i PR 1 mial ich okolo 10...

fakt - tak tez sie zdaza, byc moze to tez zalezy od tego jak czeste sa aktualizacje, w sumie odwiedziny googlebota i innych zaleza od ilosci linków a PR to dodatkowy bous, który

zielony wygląda ładniej

:mrgreen:

PR to bardzo ciekawa rzecz.

Niestety PR daje jakies efekty jak jest w granicy 5-10 ( chodziz nie widzialem zeby ktos mial na stronie 10 ! :neutral: )

Majac wysoki PR , gooblebot przechodzac przez strone przechodzi przez wieksza ilosc linkow. Efekt jest taki ze majac na glownej stronie pr 6-7 mozemy sobie pozwolic na podmiane serwisu a google bot w ciagu kilku tygodni bedzie pochlanial setki stron dziennie a czasami nawet tysiace stronek

Wiec pddsumowujac PR <=4 to kicha i nie ma czym sie podniecac ;)

A ja nie rozumiem jednej rzeczy. Po co zeszlicie na temat PR skoro dyskusja dotyczy update linkow. Nie rozumiem rowniez po co wracac do rozmow nad wplywem PR na pozycje strony.

Linki nalezy traktowac inaczej. Im wiecej linkow z zewnatrznych stron tym wieksze prawdopodobienstwo, ze ktos z nich trafi na pozycjonowana strone. I tyle a to, ze jest jakies PR to calkiem inna sprawa.

wszystkie strony które monitoruje w digitalpoint straciły od 50 do 100 odnosników!!!!

jedynie strona, która miała 0 teraz ma 18...

wszystkie strony konkurencji tez straciły sporo linków.. słowem na 10 serwisów 9 straciło.

a kiedy update pagerank? ;)

Czy ktos mi moze wytłumaczyc o co wam wszystkim chodzi z tym updatem pageranku?

Czemu wam to do szczescia potrzebne... :roll: ?

glownie chodzi mi o to, ze mam mloda witryne, pagerank = 0, mam linkow jakies 20 (z moich obliczen wynikalo mi ze bede mial conajmniej 100, zreszta mozecie sobie na google wpisac frazy "sm00f website" lub "sm00f.boo.pl") i chcialbym wiedziec, kiedy ewentualnie moge liczyc na zwiekszenie pageranku :P

i mam oczywyscie kolejne pytanie - czy lepiej zeby witryna byla bardzo rozbudowana i miala sporo podstron, czy lepiej zeby miala mniej (tzn odnosnikow lokalnych), co na google lepiej dziala?

a ile wam linków przybylo a ile spodziewaliscie sie ze przybyje?

ja zdobylem - max 3 tys linków ale zdobylem je dosyc niedawno... jakis 1-2 tygodnie temu, nie spodziewalem sie cudów w tak krutkim czasie ale przybylo mi tylko 40... musze czekac do nastepnego update...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności