Skocz do zawartości

Black-Star Indexer - profesjonalny system indeksacji linków

Dirty Frank

Rekomendowane odpowiedzi

Krótko i na temat, mocy dla strony po systemie nie widać, pierw system miał do 90% indeksować, teraz już czytam jak 40% to będzie dobrze, zaraz dojdziemy do momentu w którym 10-20% będzie zadawalające. Czytałem, że indeksujecie już 12mln linków na dobę, jak to możliwe jak potentant na rynku Instant Link Indexer ma 2 347 066 Links za ostatnie 24h.

potentat na rynku :D

kalendarz chyba Ci się zawiesił Marcin.

którym rynku? 

(2 mln linków to wrzuca w tej chwili tylko 2 userów i to z PiO na dobę)

odniósłbym się do reszty treści, ale ... się nie odniosę :) 

ricco-banner.png

Niema na razie co płakać bo nikt nie włożył w to jeszcze nie wiadomo jakiej kasy. Widzieliśmy w okresie testowym że system faktycznie daje radę i gdyby tak nie było to pewnie nikt by nie wykupił pakietu. Teraz pozostaje odczekać swoje aż zespół ogarnie wszystko solidnie a indekser będzie śmigał stabilnie..

• Like 1

Wydaje mi się, że większości chodzi o to, że tak na prawdę nie mają żadnych informacji co, kiedy i czy w ogóle... się dzieje. Ja też nie wiem czy moje pierwsze pliki które wrzucałem w tamtym tygodniu były w ogóle indeksowane (bo co chwile były informacje, że coś jest nie tak, że nie ma zasobów, że skala przerosła, że leci 80% itd.). Nie ma żadnego panelu w którym byłby pokazany status danych plików - czy one w ogóle dotarły, czy coś jest z nimi robione, czy będzie robione za 3 dni...

• Like 2

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ale podobno interfejs nie jest problemem, bo działa.

Wiemy, doba za krótka.

Powiem szczerze, że mimo kupionego abonamentu nie chce mi się nawet wrzucać plików.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

up

Zgadza się Panowie.

To tylko i wyłącznie moja wina - reszta zespołu tutaj nie ma nic do powiedzenia, jako że ja sterowałem nazwijmy to "rozwojem".

Kiedy zauważyłem potrzebę na indexer na rynku (wtedy jak jeszcze żadnego nie było, powiedzmy z miesiąc temu), zrobiłem małe badanie rynku ale najwidoczniej nieudolnie. Bo skala rynku tylko w PL jest kilkukrotnie wyższa niż sądziłem i wywiad na to wskazywał.

I to zdeterminowało problem jeden po drugim. 

Mój błąd.

Bez obiecanek blablabla - w tym tygodniu, wszyscy będziecie bardzo zadowoleni z usługi. Bardzo :)

I na tym pozostanę do czasu aż tak właśnie się stanie - już się dzieje w zasadzie. 

Dialog na innych forach z 'potencjalnymi użytkownikami' zamykam, żeby nie tracić czasu aż zatrudnię odpowiednią do tego osobą - na tą chwilę zostaje PiO i mailing z aktywnymi userami. 

Samo PiO tak poniosło wieść po świecie, że do dziś nie odpisałem na wszystkie maile. 

• Like 1

ricco-banner.png

Dialog na innych forach z 'potencjalnymi użytkownikami' zamykam, żeby nie tracić czasu aż zatrudnię odpowiednią do tego osobą - na tą chwilę zostaje PiO i mailing z aktywnymi userami. Samo PiO tak poniosło wieść po świecie, że do dziś nie odpisałem na wszystkie maile.

Znowu zima w styczniu zaskoczyła drogowców :).

...

Dialog na innych forach z 'potencjalnymi użytkownikami' zamykam, żeby nie tracić czasu aż zatrudnię odpowiednią do tego osobą - na tą chwilę zostaje PiO

Skoro sam na innych forach założyłeś temat to w dobrym tonie wypadało by do tamtych ludzi napisać to co tutaj. Tam tez ludzie zapłacili za pakiety. Wziąłeś pieniądze a teraz pokazałeś im 4 litery?

Wziąłeś pieniądze a teraz pokazałeś im 4 litery?

w którym miejscu to wyczytałeś? :)

Napisałem, że kończę dyskusję na forach a nie świadczenie usług. Z przyczyn w/w a nie moich zachcianek. Umawiałem się z kimś na dyskusję na forum - czy może jednak indeksowanie linków?

A jeśli (uprzedzając Twoje pytanie) napiszesz mi że z tym też nie najlepiej - to sprawdź ostatnie ok dwie doby jeśli korzystasz.

A jeśli nie korzystasz - nie jesteś dla mnie stroną w rozmowie. 

Wrócę do publicznej debaty wszędzie gdzie temat zacząłem - jak będę miał na to czas.

Mogę Ci jeszcze jakoś pomóc? :)

@iman7

To akurat było bardzo sympatyczne zaskoczenie :) I nie wiem, czy zima to tutaj trafne porównanie. Ja bym powiedział, że na polu indekserów była susza, zanim nie wskoczyliśmy z tematem. 

ricco-banner.png

To akurat było bardzo sympatyczne zaskoczenie :) I nie wiem, czy zima to tutaj trafne porównanie. Ja bym powiedział, że na polu indekserów była susza, zanim nie wskoczyliśmy z tematem.

Fajnie że pozytywnie Was odzew zaskoczył, tylko żebyście poparcia nagle jak Kukiz nie stracili :), bo on też miał "pozytywne zaskoczenie". Ale spoko, publika na PIO zawsze sroga była, tu by się nawet botmasterowi oberwało od kogoś, jakby promował pierwszą wersję rumaka :D.

• Like 1

...

@iman7

Tak dokładnie - czas będzie tutaj bardzo ważnym czynnikiem obok całej rzeszy innych :) Gramy na długi dystans. 

Nie jestem lekką konkurencją.I bardzo lubię mieć konkurencję na wysokim poziomie. 

I choćbym miał do tego dołożyć i długo dokładać - to B-S będzie: (według mnie, żeby była jasność)

No1 :)

Mimo różnorakich problemów o charakterze tymczasowym. 

• Like 1

ricco-banner.png