Skocz do zawartości

Black-Star Indexer - profesjonalny system indeksacji linków

Dirty Frank

Rekomendowane odpowiedzi

@Apson :)

Tak na prawdę,
B-S powstał z myślą o Twoich bazach! Po prostu chciałem je zdobyć! :crazy:  Ale wjechałeś i zniszczyłeś cały mój misterny plan.

no ale tworca wkoncu poszedl do szkoly i sie skonczyl czas na przerzucanie list

Zachęcam do powiedzenie mi tego osobiście, podrzucę adres :)

Teraz poważnie :)

Co do systemu. 

Problemem, jest raczej brak mojego doświadczenia w automatyzacji, który już tu często zauważaliście i to wychodzi cały czas.
Przyjmuję pokornie konstruktywne baty - szczekacze mnie nie interesują.
Dopóki linków było mniej - było ok. Problem pojawia się przy dużych ilościach. 
Dokładniej - problemem jest jeden etap tylko, który jest zautomatyzowany w tej chwili - ale kuleje i co chwilę prezentuje nowy problem.
(ostatnie 2-3 dni to owy problem właśnie)

Sądzę, że dla zaawansowanego spamera do opanowania bardzo szybko. Wiem, jak to zrobić w teorii, pozostaje przełożyć na praktykę.

System - jako metoda, jest bardzo skuteczny - sorry, że się powtarzam jak zdarta płyta. Jak ktoś ma wątpliwości, może wrzucić zupełnie jawnie i publicznie np 10k linków, wyprodukowanych specjalnie na ten cel i sprawdzimy sobie to również publicznie - również zachęcam. Zrobię to "ręcznie" i linki będą siedzieć w indeksie po paru godzinach. Chyba nie dam rady 10k linków wklepać w submit url, nieprawdaż? No ale upewnijmy się, niech będzie 100k linków.

Jeśli ktoś jest bardzo ciekaw metody działania (gdzieś tam padło wcześniej) i czuje się pewnie w roli "auto-spamera" - zrobi to lepiej niż ja - oddam kompletne know-how krok po kroku i cały system tak jak stoi ze wszystkim.  Do zrobienia jest niewiele. Tutaj oczywiście z góry dziękuję osobnikom świecącym się na żółto :) Zainteresowanych zapraszam na mail.

Jeśli natomiast nikt taki się nie znajdzie, pozwolę sobie robić dalej swoje. 

Oczywiście kontynuować zamach na Wasze bazy. 

p.s. Matt tylko dostaje raporty, z najnowszych metod spamowania ale chodzi mu oczywiście o bazy Atsona tylko - google nie może ujechać jak chłopak zacznie spamować. 

ricco-banner.png

@Franek nie łam się i rób swoje.  Konkurencja też się na tym wykłada.   ;)  Pisałem już wcześniej o chrzcie systemów indeksujących gdy będzie obrabiał kilka lub kilkadziesiąt mln. linköw na dobę.  Będzie dobrze. Ogarniesz to.  :)

Edytowane przez SzlafRock
  • Like 2

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@Franek nie łam się i rób swoje.  Konkurencja też się na tym wykłada.   ;)  Pisałem już wcześniej o chrzcie systemów indeksujących gdy będzie obrabiał kilka lub kilkadziesiąt mln. linköw na dobę.  Będzie dobrze. Ogarniesz to.  :)

Bardzo nieładnie jest kłamać . Konkurencja z automatyzacją świetnie sobie dała radę :

baza.jpg

W bazie ponad 30 mln linków.

Cała baza ma w tej chwili ok 20 gb (to nie tylko linki ) i wszystko działa sprawnie. Oczywiście nie obyło się bez trudności ale świetny programista potrafi wiele zmienić.

Bardzo nieładnie jest kłamać . Konkurencja z automatyzacją świetnie sobie dała radę :

W zasadzie to nie Ciebie miałem na myśli ale skoro się odezwałeś :D to owszem ruszyło po interwencji.  ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tego to się nie spodziewałem. Ja na twoim miejscu chociaż linki bym wyciągał. To też wymaga automatyzacji która Ciebie przerasta? To jest niepoważne. Z twojej wypowiedzi wynika, że byłeś świadom tego, że system nie działa i siedziałeś sobie cicho dopóki kilka osób nie przyszło i nie zaczeło pisać że ten system nic nie robi. Gdybyś był poważnym człowiekiem to byś napisać AWARIA szukam pomocnika, który pomoże ogarnąć temat. Wtedy ludzie nie marnowaliby czasu na rozkmine dlaczego się nic nie dzieje ani tym bardziej nie pisali i nie psuli reputacji którą wcześniej zbudowałeś. Pisanie teraz ja z checią odstopię system w całości osobie która się zna jest niczym innym jak próbą ochrony kasy którą już pobrałeś nie oferując nic w zamian ( nawet symbolicznego komunikatu nie działa czekajcie). Ja zakupiłem konto dosyć późno i mi system kompletnie nie zadziałał nawet 1 symboliczny raz. Za co ja zapłaciłem, któś może mi wytłumaczyć? Może w regulaminie gdzieś coś było małym druczkiem...

To jest niepoważne. Z twojej wypowiedzi wynika, że byłeś świadom tego, że system nie działa i siedziałeś sobie cicho dopóki kilka osób nie przyszło i nie zaczeło pisać że ten system nic nie robi.

:pisze:

Dopóki linków było mniej - było ok. Problem pojawia się przy dużych ilościach. Dokładniej - problemem jest jeden etap tylko, który jest zautomatyzowany w tej chwili - ale kuleje i co chwilę prezentuje nowy problem. (ostatnie 2-3 dni to owy problem właśnie)

:olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Witam

Pisałem maile, pisałem pw ale 0 odp wiec napisze na tym forum.

Nie dostałem zwrotu za przedłużenie miesiąca. 2 września zostało pobrane 59zł gdzie 2 miesiąc miał być za darmo a pieniążki zwrócone. Z tego co się dowiedziałem to zwrot mnie ominął  bo koledzy już dostali.  

kazaszek@gmail.com 

to zwrot mnie ominął

:glaszcze:

----

Ale biorąc to na poważnie, to tak to już na tym świecie jest, że nie wszyscy po równo dostają...

Edytowane przez Mion
  • Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie dostałem zwrotu za przedłużenie miesiąca.

Sprawdziłem, faktycznie. Sprawdź teraz.

Frank, zajmujecie sie teraz problemem i stad brak odpowiedzi na PW? Sprawdź wiadomości od ludzi w wolnej chwili. 

Tak. 

Odpiszę na mail'e, wiadomości, laurki, oferty matrymonialne i życzenia rychłego zgonu jeszcze dziś ;) 

• Like 1

ricco-banner.png

A tak na poważnie to napisałbyś czy masz w planach, że to kiedykolwiek będzie działało, czy jeszcze "poflirtujesz" sobie mailowo z setkami osób i za miesiąc ogłosisz upadłość?

• Like 4

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@blake,

Będzie działało i to szybko - i tym razem nie za moją sprawą (to dobra wiadomość zdaje się). 

Jeśli będzie trzeba, system zmieni właściciela - na to wygląda póki co. Nikt nie będzie inwestował w nie swój biznes. 

ricco-banner.png