Skocz do zawartości

Black-Star Indexer - profesjonalny system indeksacji linków

Dirty Frank

Rekomendowane odpowiedzi

Razem z indexerem.Co do skuteczności jakoś nie zauważyłem rewelacji, ale to norma bo teraz liczą się linki gdzie inni nie mają dostępu, a nie masówka jak kiedyś że wystarczyło odpalić np GSA i były topy, nie te czasy.

• Like 1

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Czy ktoś oprócz mnie zauważył, że ostatnimi czasy skuteczność tego indeksera jest prawie zerowa ? Wrzuciłem kilka swoich domen (wszystkie podstrony) (dzień po dniu) i zaindeksowanych z tego jest może z 10% z czego wcale bym się nie zdziwił gdyby to samo z siebie się zaindeksowało (strony główne były w indeksie przed wrzuceniem). Próbka co prawda była niewielka, ale skoro własne domeny nie indeksują się to co tu mówić o spamach ?

Stwierdzenie, że indekser nie działa na podstawie 4 domen jest trochę nie na miejscu. To tak jak niektórzy użytkownicy wrzucają 10 000 linków, z tego 70% wchodzi w indeks, biorą 500 które się nie zaindeksowały i piszą na mail, że indekser nic nie indeksuje bo dodali 500 linków i 0 jest w indeksie. W skali całego systemu skuteczność jest ciągle na poziomie jak 2 lata temu. Są rzeczy, które się nie indeksowały dobrze 2 lata temu i nie indeksują się teraz - przykładem tego są np.: blogi bodajże z rankerx lub moneyrobot na subdomenach typu amppages, precle z setkami podstron, stare wordpresy z swli, tumblre i niektóre inne. Google też nie stoi w miejscu. Na indeksację własnych domen są sposoby lepsze niż indekser, darmowe i skuteczniejsze (chociażby SC) - problemem i tak zostanie wypadnie podstron z indeksu w niektórych przypadkach.

Są miejsca gdzie procent indeksacji jest ważny (jakieś systemy, strony dla klienta), ale w większości przypadków liczy się efekt indeksacji jako etap do osiągnięcia celu. Gdyby faktycznie z linkami dodanymi do systemu nic się działo owszem nie byłoby co dalej dyskutować, ale dla każdego linku jest podjęta próba indeksacji. Skupiamy się na tym, aby średnio w skali wszystkich zasobów, które mamy poziom był zachowany. Wrzucenie 1000 linków które zaindeksują się w 100% jest tyle samo warte co inne 1000 linków, z których żaden nie wejdzie. Indekser jak i linki TR same z siebie nie zdobędą dla nikogo topów, potrzebny jest jeszcze przepis jak je zastosować i co dodać, tak samo jak w innych narzędziach. Możliwe, że jest nieco trudniej niż kilka lat temu gdy przepisy na TOP były jednoskładnikowe.

Dla podsumowania nie wszystko wchodzi, bo w żadnej branży nie ma i nie będzie narzędzia idealnego, ważne że są narzędzia "good enough". Jeśli jest jakiś problem zawsze staramy się pomóc go rozwiązać lub wyjaśnić, aby obie strony były zadowolone.

• Like 1

akurat, to są domeny .pl moje prywatne, które z niezrozumiałych dla mnie powodów nie zaindeskowały się przez system, a powinny tym bardziej, że status pokazuje 100% i wrzucałem 2 razy pod rząd czyt. przedwczoraj i wczoraj. Co do spamów to wiadomo jak jest i tego się nigdy nie czepiałem:) Indeksacja ręczna przez addurl bez problemu przeszła więc jest zastanawiające dlaczego system im nie pomógł wcześniej.