Skocz do zawartości

[Opinie] livenet.pl

kozak222

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja tydzień temu zamawiałem dedyka i kontakt był ok przy zamawianiu wink.gif

Dokładnie ;)

Późniejszy mail czy mogę prosić o zmianę języka DA na polski.

Odp. Oczywiście, nie ma problemu

Mail po 2 tygodniach: I jak udało się zmienić, bo rezultatu nie widać

odp. Zrób se Pan sam.

...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Ma ktoś z nimi kontakt? Od miesiąca staram się skontaktować z kimś z tej firmy i nic...

Wchodzisz na stronę główna https://livenet.pl i klikasz "kontakt"

Ja tydzień temu zamawiałem dedyka i kontakt był ok przy zamawianiu wink.gif

Dokładnie :)

Późniejszy mail czy mogę prosić o zmianę języka DA na polski.

Odp. Oczywiście, nie ma problemu

Mail po 2 tygodniach: I jak udało się zmienić, bo rezultatu nie widać

odp. Zrób se Pan sam.

...

ktoś napisał Panu "Zrob se Pan sam" ? jeśli nie to po co kłamać ?

...

Pozdrawiam, Grzegorz Łyżwiński

Ja powiem, ze oddanie serwera do użytku - trwało po wpłaceniu pieniędzy ok. tygodnia, trochę długo - ale to chyba wynikało z czekania na licencje panelu DA, potem bylo trochę problemów z DNS'ami kilka dni zeszło na to...

Potem dobrych kilka miesięcy nie zanotowałem ANI JEDNEGO padu, ok. 2 tyg. temu było takie małe wiochnięcie, chyba nawet bylo to tylko związane z problemami na łaczu - bo trawało 3-5 min. Ok. tygodnia temu był jakiś pad - zadzwoniłem, po ok. godzinie serwer już był online, uważam, że to całkiem niezły wynik.

Ostatnio jednak walczę o dodatkowe IP, 10.04 wykonałem przelew za nie... i do dnia dzisiejszego ich nie dostałem, wysłałem łącznie chyba 4 maile, żaden bez odpowiedzi (poza pierwszym w którym pytalem czy mogę dostać). Potem wykonałem telefon, dowiedzialem się, że już wysłano do mnie maila z info o nich... (choć nic nie dostałęm) - ale powiedziano, że zostanie za chwile wysłany mail z danymi IP... minęły z 3 dni... i nadal nic nie dostałem. Jutro będę prawdopodobnie znów dzwonił... no chyba, że obsługa przeczyta ten temat... i może ruszy je sumienie :)

Powiem, że support jest dość przeciętny, naprawdę kuleje (może livenet powinien zatrudnić chociaż kogoś do odp. na maile by samemu mieć więcej czasu na konfiguracje itp. to by na pewno bardzo podniosło oceny użytkowników), sprzęt jak najbardziej duży plus, cena bardzo przystępna - moja ocena ogólna -4/5.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

przeczytałem ale nie ruszyło mnie sumienie, wiem i pamiętam doskonale o IP-kach, jest problem o którym informowałem.

Chcesz IP-ki z rożnych sieci, a nam została jedna wolna klasa IP, na switchu skonfigurowane masz IP z klasy .195, to tak awaryjnie ale we wtorek będziemy mieć już nowe adresy prosto z ripe, odezwie sie w tej sprawie admin Michal.

Support trochę kuleje, wiem o tym, odpisywaniem na maile zajmują sie 2 osoby.

Jest już przygotowana wersja finalna całego przedsięwzięcia związanego z serwerownia, nowy design livenet.pl, telefon 0801, stacjonarny dyżurujący, panel do obsługi i zarządzania serwerem, + 3 nowe serwisy, oraz oferta serwerów klasy enterprise, SUN oraz Fujitsu siemens. dopięcie wszystkiego zajmie jeszcze ok 2 tygodni.

Ja mam natomiast problem z dostarczeniem faktur za serwer podobno były już 3 razy wysyłane a jednak do tej pory nic nie dotarło. Jeżeli w dalszym ciągu nie będę miał faktur to prawdopodobne przeniosę sie do ovh, ich nowa oferta jest bardzo atrakcyjna :)

• 2 tygodnie później...

Z kolei ja jestem w Livenet od marca 2004r.

Były chwile lepsze, kiepskie ale i bardzo dobre. Jako, że niemal 90% dnia zajmuje mi praca, a zarazem połączenie z 3ma serwerami na różnych IP Livenet, mogę powiedzieć, że jakość usług zdecydowanie polepszyła się od tego roku. Mam na myśli głównie pracę z bazami mysql, połączeniem FTP jak i dostępem via ping.

Zauważyłem w ostatnim czasie niemalże brak padów, głównie na serwie 1 i 3, z dwójką były 2 dniowe problemy sięgające 10minutowych przerw x 3, w ciągu całego dnia. Minęły (na szczęście). Od tamtych chwil pracuje niemal cały czas na serwie 2 (połączenie FTP/odświeżanie wyników), który spisuje się bardzo w porząsiu.

Ogólnie w najwyższym okresie, tylko jedna strona jest w stanie wygenerować około 45GB w skali miesiąca, serwer #1 znosi to dumnie. Ostatnio dostałem wiadomość, że Livenet zwiększyła limity transferu, co bardzo cieszy.

Faktury VAT - nie miałem problemów, wysyłam @ na bok@, po czym w dniu kolejnym otrzymuję fakturę w .pdf

Mi nie chodzi o faktury w pdf'ie tylko normalne faktury wysłane poczta tradycyjna.

A wydrukowac sobie nie mozesz? Bedziesz mial "normalna" fakture.

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności