Skocz do zawartości

Jestem w szoku

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem umieścić tego posta na forum, gdyż ie spotkałem się jeszcze z czymś takim.

Mam serwis który generuje ok. 4 tys uu dziennie, firma JOR.pl poszła ze mną na układ że wrzucam ich baner na strone i dostaję u nich jakieś tam konto. Wrzuciłem na to konto dodatkowo drugą stronę.

Otrzymałem niedawno info że ktoś kto u nich już nie pracuje usunął moje konto i żaden plik jest niedoodzyskania . Miałem fajne 2 strony  (dodam że były to serwisy bazodanowe, ponad 10 k podstroi w google)

Minimum 1 raz w tygodniu trzeba robić backup na swoją maszyne. Bez tego ani rusz.

Jor moim zdaniem powinno poinformować o usunięciu z wyprzedzeniem. Klienta nie obchodzi, że ktoś już nie pracuje ...

Masz jakies maile z tego "ukladu" barterowego? Jesli jest tak jak piszesz to firma ponosi odpowiedzialnosc za stan rzeczy, bynajmniej nie ktos kto sie zgodzil a teraz juz nie pracuje. Jesli posiadasz jakas dokumentacje to mozesz dociekac swoich praw. Wymiana barterowa jest rownoznacza ze sprzedaza.

Pewnie umowy żadnej nie miałeś ? Pewnie nie.

Wiesz nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że ktoś po prostu podebrał tobie bazę i nakarmił jakimś sianem o zwolnieniu pracownika. Jeśli chodzi o wnioski, to pewnie już wyciągnąłeś jakieś :) głupotą jest powierzać komuś swój serwis w zamian za miejsce na serwerze, bez możliwości zrobenia kopii bazy SQL, czy jakiejkolwiek innej, chyba, że zapomniałeś zrobić kopii po prostu ...

Dziwi mnie trochę, że nie ma tej bazy, zawsze są jakieś kopie, być może komuś nie chce się ich poszukać, może warto zaproponować pieniądze ? Spróbuj, może o to w tym wszystkim chodzi ?

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Witam,

sprwa jest nieco bardziej złożona, ale tak ogólnie:

backupy kont spomsorowanych robimy nieregularnie, natomiast kont klientów 2 razy w tygodniu.

Poza tym każdy nasz użytkownik (niezależnie czy sponsorowany, czy zwykły), akcpetuje regulamin i zobowiązuje się to robienia regularnie kopii zapasowych.

Konto o którym mowa zostało usunięte niechcący, przez osobę, która szybciej skończyła u nas pracę niż zaczęła, bo (piszę to z całą odpowiedzialnością), była nieodpowiedzialna i mało inteligentna, dobrze, że miałą odpowiadać tylko za konta sponsorowane.

Strona na koncie o którym mowa, posiadała obciażający serwer skrypt i miała zostać zablokowana, a została omyłkowo usunięta.

Oczywiście mieliśmy backup tego konta, ale zanim człowiek który to robił przyznał się to błędu kopia zdąrzyła zostać nadpisana.

Zresztą o tym wszystkim wie auto posta bo osobiście z nim rozmawiałem na gadu-gadu.

Nawet szukałem swoich prywatnych kopii, na 2 dyskach i płytach, ale niestety miałem tylko starsze kopie.

Nasz błąd i to naprawdę spory. Jednak każdy użytkownik zobowiązał się do robienia kopii swojej strony i nie robienie jej, też jest to błędem.

Tyle w roli wyjaśnień. Nie kłamałem, bo w Jor.pl nie ma takiego zwyczaju, pisałem jak było.

Myśle, że do tematu nie zostanie wniesione nic nowego.

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

Teraz zapraszam do dyskusji... wyciety kawał topiku znajduje się tu -> https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=21377

15175 Tobie już podziekujemy za uczestnictwo w tym topiku... jest tez uwaga na kocu tego śmietnika - dobrze radze zastosuj sie do niej -> https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...ndpost&p=185812

Osobiste przytyki na PW proszę...

[edytka]

Uprzejmie donoszę, że kolejny bajzel nie na temat z tego topiku został ponownie 'ocenzurowany'.

Jednocześnie Cenzor zaprasza wszystkie trole do dyskusji tu -> KOSZ. Specjalnie dla troli topik zostawiłem otwarty.

Powodzenia.

Adek dobrze że to napisałeś bo miałem kupować tam konto pod zaplecze ale skoro tak jest to ja nie jestrem w stanie z 30-40 stron robić backupy poto są firmy hostingowe!

I nie usprawiedliwia Was toże na kontach sponsorowanych nieregularnie robicie backupy bo powinny być robione systematycznie i często!

nsb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności