Skocz do zawartości

DonIndexer - indeksowanie linków - program na własny serwer

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

W planach:

automatyczne indeksowanie tworzonych stron za pomocą google addurl

Tutaj nie tylko proxy i captcha, ale do tego konta Google. Serio planujesz to wprowadzić? Jeśli tak, to w jakim terminie?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Robię testy wydajności sprawdzania zaindeksowania i raczej proxy nie będzie potrzebne, a jeśli już to dla setek tysięcy linków, ale nie trzeba będzie podpinać captcha.

Co do wysyłania urlów bezpośrednio do googla - oczywiście będzie można podpinać więcej kont. To też jest sprawa najbliższych dni.

Na razie słabo coś z indeksacją linków na tej przykładowej stronie, ale potencjał jest.

Jest to strona, do której nie ma żadnego linka. Gdyby podlinkować pewnie indeksowało by szybciej. Googlebot odwiedził 40 artykułów do tej pory.

Opłacone zamówienia zostały przed momentem zrealizowane.

Jest jeszcze kilka zamówień w panelu - będą zrealizowane na pewno jeszcze dzisiaj (przyjdzie proforma na email).

Zaraz wykupuję domeny i robię test dla osób, które zgłosiły się z linkami.

Edytowane przez okazwłoka

Już do południa ruszy test indeksacji (linki podesłane przez użytkowników). Wykupiłem specjalnie pod test 10 domen, jeszcze czekam na propagację dns.

Za moment będzie pierwsza aktualizacja (głównie poprawki):

[x] naprawienie testowania połączenia z direct admin
[x] naprawienie ponawiania zadań
[x] poprawka logowania do direct admin

Osoby które zamówiły i opłaciły za moment otrzymają emaile z instrukcjami.

Osoby które nie mogły wysłać wpisów na cmsy proszone są o zaktualizowanie wersji CMSa (przycisk aktualizacyjny jest na dole panelu DonIndexera).

Test DonIndexera puściłem właśnie w tej chwili:

Linków do indeksacji:  3348

Rodzaje linków: głównie profile (dużo k2 i forowe), jest też trochę artykułów (k2, easyblog).

Ilość domen przeznaczonych na indeksację: 8 (dwie nie chcą mi się spropagować, a niech je).

Co do testu który puściłem na początku założenia tematu: googlebot odwiedził już 134 wpisy na 149.

Sprawdzę to i dam znać. Cudów się nie spodziewam na razie, ważne że googiel biega po stronie.

Edit: aktualnie jest 18 podstron w indeksie + strona główna.

Nie chodziło mi o liczbę podstron ze stron indexera jakie siedzą w indeksie tylko

Co do testu który puściłem na początku założenia tematu: googlebot odwiedził już 134 wpisy na 149.

ile wrzuconych linków zostało już zaindeksowane, bo odwiedziny google bota na danej podstronie z linkiem nie równa się indeksacji wrzuconego linku.

• Like 2

Te linki zostały wrzucone tylko na tą jedną stronę więc cudów na pewno nie będzie, ogólnie chodziło o pokazanie jak wygląda generowana strona.

Co do ilości, sprawdzę to jutro.   A raczej już skupię się na sprawdzaniu zaindeksowania linków z testu.

Jutro też będzie aktualizacja z kilkoma nowymi rzeczami. Jeśli są jakieś propozycje rozwoju, usprawnienia proszę o info.

Test DonIndexera:

Jeszcze zaindeksowanie linków jest sprawdzane, na razie po sprawdzeniu 100 linków 36% jest  zaindeksowanych.

Jak przemieli mi wszystkie linki dam znać, sprawdzanie będzie powtarzane codziennie przez tydzień.

Ok, wrzucam wyniki po pierwszym sprawdzeniu zaindeksowania:

WYNIKI:

Linków do indeksacji:  3348 szt.
Zaindeksowanych po mniej więcej 24 godzinach: 997 szt. (29,8%)
Ilość domen przeznaczonych na indeksację: 8.
Statystyki stron (ilość wpisów, ilość odwiedzonych przez googlebota):
320, 141
283, 277
272, 99
281, 110
275, 41
276, 84
313, 96
263, 97

Dzisiaj po południu, pod wieczór podam wyniki po kolejnym sprawdzeniu.