Skocz do zawartości

DonIndexer - indeksowanie linków - program na własny serwer

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Możliwości jednej strony są na pewno różne, w zależności od podlinkowania, konfiguracji. Zobacz, że nie dostajesz tu usługę, lecz program. Jeden użytkownik zaindeksuje 1k linków za 10 groszy, inny za wiele mniej, a inny za wiele więcej. Podałem konkretne informacje w jaki sposób przeprowadzam test.

Co do dzielenia miejscówkami - tu nie chodzi o cudowne miejsca bo większość jedzie tymi samymi automatami (donlinkage,gsa ser,xneo,xrumer etc.), tu chodzi o dobry harvest.

PS. Wczoraj nie sprawdziłem indeksacji, dzisiaj będą kolejne wyniki.

Edytowane przez okazwłoka

Znaleziono następujące błędy

Użytkownik okazwłoka nie może otrzymywać nowych wiadomości

Wiadomość nie została wysłana

---

Może ktoś napisać na jakim hostingu program daje się poprawnie zainstalować?

Z góry dziękuję.

Edytowane przez Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Jest aktualizacja do wersji v3:

[x] dodany eksport adresów strony
[x] dodany eksport linków ze strony
[x] dodana obsługa direct admin z cal.pl
[x] usprawniony sposób dodawania zadań do harmonogramu
[x] naprawione zapisywanie linków do bazy danych

Niestety dotychczas było źle napisane zapisywanie linków do bazy (gubiło sporo linków). Problem naprawiony, eksport linków niestety będzie prawidłowo działał dopiero dla nowo wysyłanych wpisów.

Test: zaraz będą wyniki (to chyba 5 dzień), na razie jest zaindeksowanych 594 na sprawdzonych 1631 (czyli ~36%).

"Wybierz strony, na które chcesz wysłać linki"

Poproszę o ptaszki:

- wybierz wszystkie

- wybierz losowe x domen

Nie wyobrażam sobie ręcznego zaznaczania np. 500 domen :)

eM

• Like 1

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

OK, będzie Ci dane. Może dzisiaj się uda wprowadzić, najpóźniej jutro.

Co do testu, wyszedł znów podobny wynik. Za kilka dni sprawdzę ponownie czy coś więcej się wbije, a jeśli nie zdejmę wszystkie linki, by po jakimś czasie sprawdzić indeksację.

Wyniki po 5 dniach:

Linków do indeksacji:  3348 szt.
Zaindeksowanych: 1021 szt. (30,5%)

Edit. Dostępna jest aktualizacja cmsa (dla niektórych serwerów mogło do tej pory nie pobierać obrazków)

• Like 1

Podesłały mi 4 osoby linki, każdy pisał że są to ciężkie linki do indeksacji. Większość to profile forowe i k2(sprawdzałem i sporo profilów nie jest widocznych bez logowania), zróżnicowanie skryptów jest spore (ze 40 skryptów to minimum).

PS. Krótkie pytanie, znów podchody robisz? ;)

Faktycznie akurat nie pisałeś (nie pisałeś też że jest przeciwnie). Ale czy półmilionowy profil k2, w którym jest grubo ponad 50 linków nie jest ciężki do indeksacji, szczególnie gdy strona wczytuje się w przeglądarce ponad minutę? Oczywiście podesłałeś najróżniejsze linki, nie tylko takie ciężkie.

Mój pakiet obejmował głównie k2 profile,arty oraz easybloga i kilka sztuk Discuza :) Ja indeksuje profile,arty w większości bez problemów na k2 z grubo ponad 50 linków w treści i jakoś wchodzą.

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Sprawdzę jeszcze zaindeksowanie Twoich linków, bo z pierwszego rzutu wyszło mi że jest 77%, ale muszę to zweryfikować.

edit. Jednak Twoje linki zaniżają średnią, bo zaindeksowało  23% Twoich.

PS. Za moment będzie jeszcze aktualizacja donindexera (opcje podsunięte przez @Mariusza + poprawka) i 'cmsa'.

Aktualizacja do wersji 4:

[x] dodane opcje szybkiego wyboru stron

[x] poprawka aktualizacji stron

Już w następnym tygodniu będzie aktualizacja o sprawdzanie zaindeksowania. Będą potrzebne do tego oczywiście proxy. Postaram się o jak najlepszą wydajność sprawdzania zaindeksowania. Na razie nie deklaruję szybkości, ale chciałbym uzyskać wynik około 100 na minutę, czyli około 140 tysięcy linków na dobę.

Ja możesz podeślij mi na pw/mail przykładową stronę z hasłem api - sprawdzę dokładniej co się dzieje.

Edit. Sorki, juz znalazłem błąd w cmsie jest. Zaraz będzie poprawka, wystarczy zaktualizować cmsy.

Edit. Ok, już załatwione.

PS. gdyby ktoś chciał mały szablonik, nazwałem go galeria:

TEXT{<center>}
PIXABAY_IMG{}
PIXABAY_IMG{}
RANDOM_PIXABAY_IMG{}
TEXT{</center>}
TEXT{<br>}
RANDOM_TEXT_GENERATOR{10,40,?}
LINK{. }
RANDOM_TEXT_GENERATOR{10,40,.}