Skocz do zawartości

DonIndexer - indeksowanie linków - program na własny serwer

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy moje maile docierają, dlatego pisze tutaj.

Wczoraj i przedwczoraj prosiłem o aktywację. Nie mam ani aktywacji ani odpowiedzi.

Pozdrawiam,

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Demo nie ma, można sobie poklikać: 0v.czest.pl - hasło abc

@Mariusz - już odpowiadam na wiadomości.

@it_management - w DonIndexer procent zaindeksowania zależy od rodzaju wrzuconych linków i od ilości domen + konfiguracja  tych stron. Większa próbka pewnie niewiele zmieni.

Mam gotowy kolejny wynik (za moment będzie jeszcze z wczoraj, tylko podliczę):

Linków do indeksacji:  3348 szt.
Zaindeksowanych po mniej więcej 48 godzinach: 1028 szt. (31%)
Statystyki stron (ilość wpisów, ilość odwiedzonych przez googlebota):
320, 186 (+45)
283, 277 (+0)
272, 203 (+104)
281, 202 (+92)
275, 230 (+189)
276, 149 (+65)
313, 172 (+68)
263, 188 (+85)

Kolejne wyniki:
Linków do indeksacji:  3348 szt.
Zaindeksowanych po mniej więcej 72 godzinach: 1001 szt. (30%)
Statystyki stron : wszystkie wpisy na wszystkich stronach zostały odwiedzone przez googlebota (dosłownie 100%)

Edytowane przez okazwłoka

Juz tłumacze do czego zmierzam - zakładając ze pisząc domena masz na myśli kupioną domen której koszt to 3 pln (minimalny) - to 3 k linków kosztuje 30 pln -  czyli indeksacja 100 linków kosztuje 1 pln.

Oczywiście, że inne poziomy indeksacji dostaje się dla k2 czy discussa a inne dla dobrych profili web.20 gdzie jest np recaptcha lub innne utrudnienie.

Mniej więcej tak by było, gdyby nie możliwość tworzenia subdomen. Druga sprawa, koszt najtańszej domeny jest sporo niższy: 2 zł. Trzecia sprawa: jak wynika z testu wrzuciłem mniej więcej 3500 linków na stronę i googlebot zauważył wszystkie wpisy (a więc na pewno zauważył wszystkie linki). Czyli możliwości jednej strony na pewno są większe niż 3500 linków.

Także kosz za indeksację 100 linków jest wielokrotnie mniejszy od podanego przez Ciebie. Druga sprawa: anonimowość - mając program do indeksacji nie dzielisz się miejscówkami z właścicielem serwisu indeksującego. 

zakładając ze pisząc domena masz na myśli kupioną domen której koszt to 3 pln (minimalny) - to 3 k linków kosztuje 30 pln -  czyli indeksacja 100 linków kosztuje 1 pln

ale to chyba tak można liczyć tylko przy założeniu, że dodajemy 3k linków na cały rok ;) Bo koszt domen jest roczny... Jeśli 3k lików dodajemy na 10 czy 30 dni lub inny okres to kwoty wychodzą całkiem inne.

• Like 1

Bo koszt domen jest roczny... Jeśli 3k lików dodajemy na 10 czy 30 dni lub inny okres to kwoty wychodzą całkiem inne.

testowałeś? :)

Bo ja testowałem indeksację statycznymi stronami i zasada jest taka, że znika statyczna strona indeksująca linki = znika indeks ;)

(w ogromnej części) - tak więc dopóki chcesz utrzymać uzyskany efekt, niezależnie od tego czy jest to 30 czy 50%, to musisz utrzymać domeny. 

Edytowane przez Dirty Frank

ricco-banner.png

@Dirty Frank - więc uważasz, że serwisy indeksujące będą trzymać linki lifetime? Na koniec testu zdejmę strony i sprawdzę wtedy  indeksację.

Domeny: ovh, active24

Edytowane przez okazwłoka
  • Like 1

@Dirty Frank - więc uważasz, że serwisy indeksujące będą trzymać linki lifetime?

Domeny: ovh, active24

Nie mam pojęcia co zrobią serwisy indeksujące :)

Jeśli pytasz o ten skojarzony ze mną - tutaj działa trochę inna zasada i inne warunki powiedzmy.

Natomiast uważam, że jeśli zniknie strona z linkami indeksującymi, zniknie index. Sprawdź. 

ricco-banner.png

Druga sprawa: anonimowość - mając program do indeksacji nie dzielisz się miejscówkami z właścicielem serwisu indeksującego. 

To jest kluczowy argument za serwerowym rozwiązaniem. Raczej mało osób zwraca na to uwagę. 

• Like 3

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Takiej opcji nie miałem w planach. Jest wprowadzone ściąganie wpisów po określonej ilości odwiedzin googlebota.

Jednak opcja może być przydatna, więc dopisuję do zrobienia.

możliwości jednej strony na pewno są większe niż 3500 linków.

Pytanie jakie są możliwości jednej strony i jakie są koszty zaindeksowania 1k linków. Póki co Twoje testy niewiele pokazują. 1 domena, 3500 linków zaindeksowancyh - to nic nie mówi o opłacalności.

skoro można na darmowych hostingach trzaskać ile trzeba

Z jednej strony można, z drugiej jak na darmowy hosting wrzucisz strone z XX tysiącami podstron, podlinkujesz i zaczną po tym boty latać to szybko Cie wywalą za transfer/obciążenie cpu.

mając program do indeksacji nie dzielisz się miejscówkami z właścicielem serwisu indeksującego. 

Prawda, ale niewiele osób z tego forum ma jakieś cudowne miejscówki o których reszta nie wie.