Skocz do zawartości

DonIndexer - indeksowanie linków - program na własny serwer

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Wyniki po 10 dniach:

Linków do indeksacji:  3348 szt.

Zaindeksowanych: 1236 szt. (37%)

Następny krok testu: usunięcie wszystkich linków (linki zostały już usunięte) i sprawdzenie zaindeksowania po kilku dniach.

Strony - ilość wyświetlana 10, pozwól decydować użytkownikom (np. 50 100 200 500 nolimit).

Strony - akcje - przydały by się akcje zbiorowe np. pobierz url wszystkich wpisów wszystkich stron, można to wtedy w indekser wrzucić :)

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Dzięki za uwagi, w najbliższej aktualizacji będzie to wszystko uwzględnione. Jeszcze w tym tygodniu kończę projekt na zamówienie i będę miał więcej czasu na donindexera.

Minął tydzień od całkowitego usunięcia linków, sprawdzam indeksację. Jak sprawdzi się zaindeksowanie podam dokładny wynik, ale już widzę że usunięcie linków nie ma znaczącego wpływu na indeksację.

A co za tym idzie: indeksowanie DonIndexerem jest bardzo tanie i skuteczne!

Edytowane przez okazwłoka

Wrzucam podsumowanie całego testu w jednym miejscu:

23 lipiec: START testu.

Linków do indeksacji:  3348

Rodzaje linków: głównie profile (dużo k2 i forowe), jest też trochę artykułów (k2, easyblog).

Ilość domen przeznaczonych na indeksację: 8

Komentarz: do testu zostało zakupionych 8 świeżych domen po 2 złote netto sztuka. Potrzebne było też najzwyklejsze konto dzielone na hostingu. Wszystkie linki zostały wrzucone DonIndexerem na 8 stworzonych serwisów (tworzenie ich jak i wrzucanie linków DonIndexer przeprowadza automatycznie). Stworzone serwisy zostały wrzucone do indeksu google za pomocą narzędzia google.pl/addurl - oczywiście tylko strony główne utworzonych serwisów.

24 lipiec: sprawdzenie zaindeksowania linków

Zaindeksowanych: 997 szt. (30%)

Statystyki odwiedzin googlebota (ilość wpisów, ilość odwiedzonych przez googlebota):

320, 141

283, 277

272, 99

281, 110

275, 41

276, 84

313, 96

263, 97

25 lipiec: sprawdzenie zaindeksowania linków

Zaindeksowanych: 1028 szt. (31%)

Statystyki zaindeksowania stworzonych serwisów (ilość wpisów, ilość odwiedzonych przez googlebota):

320, 186 (+45)

283, 277 (+0)

272, 203 (+104)

281, 202 (+92)

275, 230 (+189)

276, 149 (+65)

313, 172 (+68)

263, 188 (+85)

27 lipiec: sprawdzenie zaindeksowania linków

Zaindeksowanych: 1001 szt. (30%)

Statystyki odwiedzin googlebota: wszystkie podstrony serwisów zostały odwiedzone przez googlebota przynajmniej jeden raz!

Komentarz: wystarczą 3 dni na to, by googlebot zauważył wszystkie linki.

28 lipiec: sprawdzenie zaindeksowania linków

Zaindeksowanych: 1021 szt. (30,5%)

4 sierpień: sprawdzenie zaindeksowania linków

Zaindeksowanych: 1236 szt. (37%)

4 sierpień: usunięcie wszystkich serwisów linkujących

11 sierpień: sprawdzenie zaindeksowania linków

Zaindeksowanych: 1301 szt. (39%)

Komentarz: usunięcie serwisów nie powoduje wyindeksowania "linków"

Ilość linków, które przynajmniej raz podczas testu były w indeksie google: 1540 szt. (46%)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Przypominam, że do końca sierpnia jest cena 200 zł netto, później będzie 300 netto.

Na następny tydzień planowana jest aktualizacja ze sprawdzaniem zaindeksowania i usprawnieniem dostępu do danych.

• 3 tygodnie później...

Już jest aktualizacja:

- poprawione rozdzielanie linków (był błąd przy opcji rozdzielania linków na wszystkie strony)

- masowe akcje dla stron oraz paginacja

- masowe akcje dla harmonogramu

Właśnie została zrobiona aktualizacja panelu oraz cms.

Do tej pory był problem z opcją "rozdzielania linków" - mam nadzieję że już wszystko będzie śmigało.

Z planów: będzie jeszcze wprowadzone sprawdzanie zaindeksowania linków.

Plan bardzo fajny i na pewno przydatny.

A co z tym planem?

W planach:

automatyczne indeksowanie tworzonych stron za pomocą google addurl

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

@janekszeryf, też o tym pisałem tutaj.

Oka odpowiedział jednak:

Co do wysyłania urlów bezpośrednio do googla - oczywiście będzie można podpinać więcej kont. To też jest sprawa najbliższych dni.

To był jeden z argumentów, który mnie przekonał do zakupu, dlatego czekam na tę funkcję.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Niestety w międzyczasie google pokrzyżowało plany, bo teraz jest to nowe zabezpiecznie "nie jestem robotem" w js. Nie wiem, czy w php da się to jakoś rozwiązać, jeszcze nie próbowałem.