Skocz do zawartości

speed-links.net - nowy indexer

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...

Weź sobie jakiś katalog np. katalog.bajery.pl i wybierz site: z ostatniego roku, wynosi on 2. I teraz się zastanów czy jakbyś dodał nową stronę do tego katalogu czy zaindeksujesz tam linka?

@janekszeryf,

Tylko jak wytłumaczyć to, że na jednej stronie np. Discuz mój profil z ID 9999999 jest zaindeksowany a setki innych już nie. Wszystkie są jednakowo spamerskie.

Inna sytuacja, ogromny polski portal internetowy (według tej teorii, że jak ID przekracza X to google już nie łyka profili, profile nie powinny się indeksować) a liczba użytkowników jest bardzo duża, wszystkie profile indeksują się od ręki, bez wspomagaczy. Różnica może być taka, że pierwszy przykład to Discuz na którym profile są martwe, a druga strona jest żywa. I to jest logiczne, ale pytanie dlaczego jeden spamerski profil np.discuz wejdzie w indeks i siedzi a drugi identyczny już nie.

Edit.

Mało tego, mam też skrytpy, które nie są zaspamowane, założyłem tam ręcznie profile, zaindeksowałem i część po paru dniach wyleciała. ID jest niskie, strony są żywe.

Weź sobie jakiś katalog np. katalog.bajery.pl i wybierz site: z ostatniego roku, wynosi on 2. I teraz się zastanów czy jakbyś dodał nową stronę do tego katalogu czy zaindeksujesz tam linka?

To nie jest dobry argument. Site z ostatniego roku i temu podobne zabawki w google pokazują nieprawdę. 

Eksperyment Discover.pl

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Podstawowy błąd to sprawdzanie w 3 dniu - jak już było pisane w innym temacie w 3-6 dniach linki zaindeksowane są out. Sprawdza się albo po 12-24h od przetworzenia albo po 7 dniach. Tak to działa w każdym indekserze, który pojawił się tutaj w ciagu ostatniego roku (linki wypadają i po kilku dniach wracają). Jednak większe znaczenie będzie tutaj miała druga kwestia, jak wrzucanie starych linków "które już kiedyś były" - daje to w zdecydowanej większości bardzo słabe efekty, bo te linki już powinny być w indeksie - skoro nie są google ma ku temu powód.  

Podstawowy błąd to sprawdzanie w 3 dniu

To nie jest żaden błąd to jest informacja

Sprawdza się albo po 12-24h od przetworzenia albo po 7 dniach

jak dla mnie możesz sprawdzać po 3 minutach jak i po 10 latach 

"które już kiedyś były" - daje to w zdecydowanej większości bardzo słabe efekty

dałem pełne informacje co do linków jakie były wrzucane i jaki jest % indeksacji 

za pare dni zrobie update w poscie wyzej 

EOT.

88x31_en.png - semrush z trialem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności