Skocz do zawartości

speed-links.net - nowy indexer

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

jako leniowi zechciało mi się sprawdzić całe 5 losowych "publicznych" linków wrzuconych wczoraj do systemu - wszystkie (!) tego samego dnia wlazły do indeksu G. Coś bajki opowiadacie, kolejne posty w kolejnym wątku na tym forum, które "pachną" mi z daleka jak to określiłem gdzie indziej: "dziecinadą"...

jako leniowi zechciało mi się sprawdzić całe 5 losowych "publicznych" linków wrzuconych wczoraj do systemu - wszystkie (!) tego samego dnia wlazły do indeksu G. Coś bajki opowiadacie, kolejne posty w kolejnym wątku na tym forum, które "pachną" mi z daleka jak to określiłem gdzie indziej: "dziecinadą"...

Sprawdziłem jeszcze raz inne linki, które wrzucałem do speed-links. Tym razem z blogów web2.0 (m.in. wordpress.com, tumblr.com itp.). Łącznie 150 linków z 5 listopada i 15 listopada. Zaindeksowanych 25/150. Sprawdziłem także linki z 16 listopada wrzucone około 22. Zaindeksowane 2/39. Nie uważasz, że sprawdzenie 5 linków nie daje dobrego rezultatu? Jak chodziłeś do szkoły na matematykę (dział prawdopodobieństwo), to powinieneś wiedzieć, że żeby sprawdzić jakąś próbkę, trzeba mieć troszkę więcej danych niż z 5 stron?

Ja mam pakiet 100.000

Faktycznie masz dużego.

Post nie wnosi nic do zaistniałego problemu. Nie macie co robić, żeby tracić czas na pisanie takich postów? Każdy kto korzysta z systemu chciałby, żeby skuteczność była jak największa. Sam chciałbym, żeby właściciel odniósł się do problemu słabej indeksacji. Każdemu systemowi zdarzała się czkawka oraz opóźnienia w indeksacji. Sam osobiście testuje kilka systemów i zacząłem test speed-links, bo ma api do kilku softów, których akurat używam. Jeśli jednak ma być tak marna skuteczność indeksacji to wolę ręcznie pobierać linki i wrzucać do innych systemów, które moim zdaniem mają lepszą skuteczność. Żeby nie było, sprawdziłem przed chwilą stan indeksacji chińskich linków z systemu konkurencyjnego (według mnie trudniej je zaindeksować niż artykuły z blogów web2.0) i stan indeksacji wyniósł około 56% (ponad 200 linków sprawdzonych). Jedyna różnica jest taka, że tamte linki były wrzucone na początku listopada. Jeśli nic się nie zmieni z indeksacją, to trudno, straciłem 64 zł na pakiet 25000 linków.

Post nie wnosi nic do zaistniałego problemu.

Podobnie jak gorzkie żale wylewane w tym temacie na PiO. Wystarczy wejść w pierwszy post tematu i przejść na profil założyciela żeby zobaczyć, ze był tutaj 25 października także na pewno "czyta i zainterweniuje błyskawicznie" ;)

To nie są gorzkie żale, tylko stwierdzenie, że jakby coś się w systemie przycieło. W innym systemie, jak była podobna sytuacja to właściciel napisał wprost, że był duży przemiał i zaległe paczki pójdą za kilka dni. Przecież podałem Tobie przykład, że coś nie indeksuje tak jak indeksował jeszcze choćby we wrześniu. Czy autor czyta to nie wiem, bo 25 października to było ponad 3 tygodnie temu. Dla mnie sytuacja wygląda tak, że mając zakupiony pakiet 25k linków nie będę czekał kolejnych 3-4 tygodni, bo szkoda mi na to czasu i przechodzę do innego systemu i sprawdzam w innym systemie. Jeśli jest lepiej (a na tę chwilę jest, bo inne też testuje), to właściciel systemu traci klienta. Jeśli rzetelna analiza działania systemu to gorzkie żale, to większość postów na PiO jest gorzkimi żalami, łącznie ze wszystkimi, którzy krytykują choćby jeden soft.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności